);

Hoe kan ik mijn kind beschermen tegen valpartijen op de trap?

Hoe kan ik mijn kind beschermen tegen valpartijen op de trap?

Omdat (jonge) kinderen meestal thuis zijn, gebeuren de meeste ongelukken ook daar. Je denkt misschien dat je huis veilig is, maar we weten allemaal dat er talloze manieren zijn waarop je kind zich toch kan bezeren. Denk aan meubels die omvallen, brandwonden door een hete theepot, of gewoon een vervelende valpartij. Een plek waar kinderen flink kunnen vallen, is bijvoorbeeld op de trap. Dat klinkt misschien eng, maar je kunt eigenlijk veel doen om te zorgen dat je kind niet van de trap valt, denk aan een traprenovatie op maat om trapverlichting te integreren. Er zijn een heleboel handige tips die je kunt volgen. Lees er hier meer over!

Tips voor veiligheid op de trap

Altijd goed blijven opletten! Hoewel er talloze manieren zijn om ervoor te zorgen dat je trap veilig is voor je kinderen, is de belangrijkste tip: zorg dat je kind nooit alleen bij de trap is. Soms kunnen ze slimme trucjes bedenken om toch de trap op te gaan, zelfs als je denkt dat je alles hebt gedaan om ze tegen te houden. Dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje.

Houd de trap vrij van struikelgevaar

Dit klinkt misschien logisch, maar het moet toch even benadrukt worden. Een veilige trap is een trap zonder struikelgevaar. Haal daarom speelgoed, schoenen en andere dingen van de trap. Deze willekeurige voorwerpen kunnen gemakkelijk een val veroorzaken, en een bezoekje aan de spoedafdeling wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Veiligheidshekjes

Kinderen zijn altijd nieuwsgierig, daar is geen twijfel over mogelijk. Omdat ze zo nieuwsgierig zijn, gaan ze graag op onderzoek, en dan kan het zijn dat ze bij de trap uitkomen. Er is daarom een ding dat echt niet mag ontbreken: veiligheidshekjes. Hiermee kun je kinderen weghouden van de trap (vooral jongere kinderen). Veiligheid staat natuurlijk hoog in het vaandel, en probeer daarom ook geen goedkoop hekje te kopen via AliExpress. Kies voor een veiligheidshekje dat voldoet aan alle veiligheidsnormen en kijk zorgvuldig naar de instructies om het correct te installeren. Er zijn tevens verschillende varianten, zoals hekjes die openzwaaien, uitklappen en gesloten kunnen worden met een vergrendeling. Je hebt ook hekjes waarbij je de toegang voor huisdieren kunt regelen. Kijk dus even goed welke keuze je moet maken, zodat je niet gefrustreerd raakt en het weer weghaalt.

Verlicht de trap

Tot slot kan een goed verlichte trap valpartijen voorkomen. Niet alleen voor je kinderen is dit fijn, maar jij zult er ook baat bij hebben. Met de juiste verlichting kun je eenvoudig zien wat er voor je ligt, en dit kan het risico op een valpartij verminderen. Je kunt makkelijk kleine LED lampen kopen die werken op batterijen. Sommige hebben zelfs bewegingssensoren om aan de muur te bevestigen. Hoe handig is dat? Met al deze tips in gedachten zou jij nu in staat moeten zijn om een kindveilige trap te creëren. Mocht er toch wat gebeuren, ga dan altijd zo snel mogelijk naar de spoedeisende hulp.

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.