);

5 tips voor uitjes met je pasgeboren baby

5 tips voor uitjes met je pasgeboren baby

Moeder worden, is voor elke vrouw een levensverandering van gigantische proporties. Je probeert je draai te vinden tussen slaapjes en voedingen en die 2 volgen elkaar steeds op. Het is dus niet zo vreemd als het voelt alsof je wereld zich alleen nog maar tussen 4 muren afspeelt. Een snelle boodschap bij de supermarkt voelt bij wijze van spreken als een uitje. Toch is het belangrijk om er zo snel mogelijk op uit te trekken. Dat is goed voor jezelf omdat buitenlucht en beweging een mens goed doen en gelukkig maken. Ook is het goed voor je baby om af en toe andere indrukken te krijgen, andere geuren te ruiken en gezichten te zien dan die van zijn moeder en vader.

Hier wat tips die je kunt doen en ondernemen om als nieuwbakken gezin eropuit te trekken. En natuurlijk doe je dat zo veilig en comfortabel mogelijk.

 

1.       Naar het bos

Niets is zo fijn om even een rondje te maken door het dichtstbijzijnde bos. Voor het vervoer van je baby kan je kiezen voor een draagdoek of draagzak zodat je kleintje dichtbij je is. Maar je hebt ook kinderwagens die geschikt zijn voor ruwer terrein als een bos of strand. Zo’n kinderwagen met grotere met lucht gevulde wielen zijn ook heel comfortabel.

 

2.       Op visite

In de eerste weken ontvang je vooral veel visite thuis, maar er komt een moment dat je op bezoek wilt bij je familie of beste vriendin. En natuurlijk doe je dat goed voorbereid.

Je kindje slaapt vooral heel veel en waarschijnlijk de hele rit in de auto. Natuurlijk heb je al een gecertificeerde autostoel voor je baby gekocht. Die had je al in huis ver voordat de baby zich aandiende. Maar je kan je baby niet de hele tijd in de autostoel laten slapen. Zorg er daarom voor dat het z’n slaapje kan voortzetten in een reiswiegje. Dat is een wieg die je heel makkelijk meeneemt als een soort grote tas. Een speelkleed met mobile houdt je kindje een beetje bezig als het wakker is en jij gewoon rustig je kopje koffie of thee wilt drinken.

 

3.       Even boodschappen doen

Na de geboorte van jullie baby zal al snel het ‘normale’ leven zich weer aandienen. Jij hebt nog verlof en je partner gaat weer aan het werk. Dus de boodschappen doen, is dan ook een bijna dagelijks uitje om even tussen die 4 muren weg te zijn. Je mag een baby de eerste 6 maanden niet vervoeren op de fiets, dus maak van je boodschappen-uitje een fijne wandeling. Gebruik voor het vervoer de wandelwagen, zodat je de boodschappen makkelijk eronder kan meenemen. Ga je met de auto, dan kan je de Maxi-Cosi op het winkelwagentje plaatsen.

 

4.       Naar het strand

Even de spinnenwebben uit je hoofd? Niets is dan beter om lekker uit te waaien op het strand. Je kan daarvoor de wandelwagen gebruiken die je ook in het bos gebruikt, maar ik pakte mijn baby dan in een draagdoek onder m’n jas zodat er geen zand in haar oogjes kon waaien en ze dicht bij me was. Dat waren heerlijke strandwandelingen kan ik je vertellen…

 

5.       Even een weekendje weg

Om de rollercoaster te verwerken en de sleur even te doorbreken, is het heel goed om na een paar maanden even met z’n drieën een weekendje weg te gaan. Even weer tijd voor elkaar in een andere omgeving dan thuis. Dat doet wonderen voor de relatie met je partner en met je kindje.

Denk dan ook aan handige spullen als een reisbedje. Ook als er in het huisje in kwestie een kinderbedje aanwezig was, vond ik het altijd fijn om een eigen reisbedje mee te nemen met eigen matrasje en lakentjes. En zo’n reisbedje kun je ongeveer tot hun derde jaar gebruiken, dus ook dat is een aankoop die ik zeker niet zou laten.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.