);

Hoe maak je een bruiloft persoonlijk?

Hoe maak je een bruiloft persoonlijk?

Het is natuurlijk een prachtig vooruitzicht: de trouwdag! Veel mensen zien dit als de mooiste dag van hun leven. Daarbij is het uiteraard wel belangrijk dat de dag tot in de puntjes is verzorgd. Ook de ideale stijl van de bruiloft telt hierin mee. Hoewel je de clichés kunt volgen, is het wel leuker om je bruiloft uniek en persoonlijk te maken. Zo is het echt een speciale dag. Hoe dat werkt? Dit zijn onze tips.

 

Persoonlijk trouwkaartje

Het begint al bij het versturen van de uitnodigingen! Trouwkaarten zijn er in veel soorten en maten te vinden. Kies voor een origineel kaartje, dat helemaal past bij de stijl van jou en je partner. Zet er een originele tekst op, gebruik een persoonlijke foto of bedenk iets anders. Een trouwkaart ontwerpen is absoluut een optie, mocht je er op creatieve wijze mee aan de slag willen gaan. Zo kun je er pas echt iets bijzonders van maken! Een ideale manier om je gasten te verrassen en te enthousiasmeren voor de trouwdag.

 

Bijzondere locatie

De locatie maakt of breekt de bruiloft. Kies de locatie dan ook zorgvuldig uit. En nog beter: kies een unieke locatie! Er zijn namelijk standaard trouwzalen, maar wat als je nu net iets daarbuiten zoekt? Trouw in een kasteel of oud landhuis – dat is toch wel specialer dan een reguliere feestzaal. Of houd het juist intiemer, door te trouwen in de achtertuin van een familielid of in je stamkroeg. Om maar iets te noemen! Met een beetje creativiteit en een tijdig actieplan kun je het feest op een heleboel plekken geven.

 

Eten en drinken

Ook wat betreft het eten en drinken kun je de trouwdag een persoonlijke stempel geven. Bak bijvoorbeeld zelf de taarten, of vraag een paar van je vrienden om dit te doen. Serveer bij het diner je favoriete gerecht. Er zijn veel cateringbedrijven die heus openstaan voor een origineel idee. En serveer naast bier of wijn ook wat cocktails: dit maakt het drankaanbod al direct interessanter!

 

Trouwgeloften uitspreken

Veel stellen kiezen ervoor om te luisteren naar een verhaal bij de ceremonie, dat wordt voorgedragen door de trouwambtenaar. Het is echter wel specialer om zelf trouwgeloften uit te spreken naar je partner, wat je partner vervolgens ook naar jou doet. Dit geeft de ceremonie absoluut een persoonlijkere insteek! Het is wellicht wat spannend om zelf een verhaal voor te lezen, maar het maakt de dag wel een stukje meer memorabel.

 

Afscheidscadeau

Wil je je gasten bij het afscheid een cadeautje meegeven? Ook hier kun je iets unieks bedenken. Als je de bruiloft klein houdt, kun je bijvoorbeeld aan iedereen een persoonlijk bedankkaartje schrijven. Of geef een cadeautje dat echt bij jou en je geliefde past. Van een eigen gebrouwen biertje tot zaadjes van jullie favoriete bloemen – er is genoeg om aan te denken.

 

 

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Iedere dag kraambezoek of liever…

Krijg je een kindje, zeker als het je eerste is, dan staat je leven behoorlijk op zijn kop. Dat begint al tijdens de zwangerschap, natuurlijk,…

Verloftips voor kersverse ouders - hier heb jij recht op

Verloftips voor kersverse ouders…

Tegenwoordig hebben niet alleen vrouwen recht op verlof wanneer ze een kindje verwachten. Ook mannen of partners hebben recht op een aantal…

Dating tips voor alleenstaande moeders

Dating tips voor alleenstaande…

Als je als alleenstaande moeder geen tijd hebt voor een relatie vraag je jezelf misschien af: moet ik een nieuwe partner vinden? Hoe vind…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.