);

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken te vinden. Het is even een klus, maar wel de moeite waard! En we helpen je graag een eindje op weg. Met deze 4 handige tips wordt het opruimen van je kledingkast een stuk eenvoudiger en kun je weer genieten van een georganiseerde en overzichtelijke kledingkast. Succes!

Maak een plan en sorteer je kleding

Voordat je begint met het opruimen van je kledingkast is het handig om een plan te maken. Bedenk van tevoren wat je wilt bereiken en maak een indeling hoe je je kleding wilt gaan sorteren. Een handige manier om je kleding te sorteren is op basis van seizoen, type kledingstuk of kleur. Zo kun je gemakkelijk zien welke kledingstukken je vaak draagt en welke je al een tijd niet meer hebt gedragen.

Begin met het leeghalen van je kledingkast en leg alle kledingstukken op een grote stapel. Ga vervolgens één voor één door je kleding en beslis of je het nog wilt houden, weg wilt geven of wilt verkopen. Maak hierbij gebruik van de bekende Marie Kondo methode: houd het kledingstuk vast en vraag jezelf af of het je nog blij maakt. Als het antwoord nee is, kun je het beter wegdoen.

Maak gebruik van handige opbergoplossingen

Een opgeruimde kledingkast begint bij het slim gebruik maken van opbergoplossingen. Denk hierbij aan kledinghangers, opbergboxen, manden en lades. Hang je favoriete kledingstukken op aan kledinghangers en zorg ervoor dat je ze op een overzichtelijke manier in je kast hangt. Gebruik opbergboxen en manden voor het opbergen van accessoires, zoals sjaals, riemen en sieraden.

Voor kinder kleding kun je speciale opbergoplossingen gebruiken, zoals een kledingrek met meerdere niveaus of een ladekast met verschillende lades. Zo blijft de kleding van je kinderen netjes georganiseerd en kun je gemakkelijk de juiste outfit voor ze vinden. Je kunt bijvoorbeeld een lade voor jeans jongens creëren, en alle rokken en jurken van je dochter ophangen in een vak.

Maak gebruik van verticale ruimte

Na het sorteren van je kleding en het gebruik maken van handige opbergoplossingen is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in je kledingkast. Maak hierbij gebruik van verticale ruimte door bijvoorbeeld een kledingrek aan de binnenkant van je kastdeur te bevestigen. Hier kun je accessoires, zoals tassen en hoeden, aan hangen.

Houd je kledingkast georganiseerd

Het opruimen van je kledingkast is een goed begin, maar het is minstens zo belangrijk om je kledingkast georganiseerd te houden. Maak er een gewoonte van om regelmatig je kledingkast op te ruimen en te controleren of alles nog op de juiste plek ligt. Zo voorkom je dat je kast weer een rommeltje wordt en kun je altijd snel de juiste kledingstukken vinden.

Én ga tot slot eens per 2 jaar door al je kleding heen en gooi weg wat verwassen of kapot is of geef nog goede kleding aan iemand die het goed gebruiken kan als jij erop uitgekeken bent. En kleding die uit de mode is… als je maar lang genoeg wacht, dan wordt het vanzelf weer een keer hip. 

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

Voeg een nieuwe reactie toe: