);

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt te starten

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt te starten

Voor sommigen is de laatste week van de schoolvakantie alweer aangebroken. Wil jij een relaxte start van de het nieuwe schooljaar? Lees de 7 stappen, doe er iets mee en jij begint het schooljaar zonder stress!

Ben je er klaar voor? Pak dan eerst pen en papier en werk daarna 1 voor 1 alle onderstaande punten af. Maak een lijstje per kind van alles wat je nodig hebt. Als het kan, is het heel erg gezellig om samen op Schoolspullen expeditie te gaan. En daar hoort natuurlijk gezellig samen lunchen of een ijsje eten bij.

 

De Schooltassen

Zijn de schooltas en gymtas nog in goede staat of is je kind echt toe aan een andere? Mijn dochter had een ontzettend leuke tas van Lief! Maar volgens haar kan die tas écht niet meer want “ik kan echt niet naar groep 4 met zo een baby rugzak”. Waarvan akte.
De tassen van de andere kinderen waren ook wel aan vervanging toe dus iedereen mag een nieuwe uitzoeken. Is de schooltas bij jou ook vervanging toe, zet dit dan op je lijstje.

Als de schooltassen nog in goede staat zijn kan een sopje geen overbodige luxe zijn. Sommige tassen kunnen gewoon in de wasmachine op een koud programma. En anders doet Biotex badje gevolgd door een handwasje wonderen.

Kijk bij Pakkie voor leuke schooltassen voor meiden en jongens

 

De Broodtrommels & Drinkbekers

Natuurlijk ben je niet vergeten om die na de laatste schooldag uit de tas(sen) te vissen samen met alle 2300 knutselwerkjes die mee naar huis komen. Werkt de sluiting van de trommel nog? Doorstaat de schoolbeker nog de lektest? Is je kind nog tevreden met het doldwaze eerder zo enthousiast gekozen plaatje/thema? Dan hoef je niks meer te doen.
Is het tijd om de boel te vervangen dan komt ook dit op de schoolspullen expeditie lijst.

 

De Gymspullen

Het zwarte schaap van de schooluitrusting: De Gymkleding en Gymtas.
Organiseer even een gymklerenmodeshow en check of alles nog past. Geloof me, in zes weken zomervakantie doen sommige kinderen stiekem een Pokon kuurtje en zijn werkelijk overal uitgegroeid. Past alles nog? Als je dat nog niet gedaan hebt, gooi de gymuitzet (inclusief tas als dat kan) even in de wasmachine en stop het geheel als het weer droog en fris is in de gymtas.
Zitten de teentjes na de vakantie toch echt dubbel gevouwen in de gymschoenen en is het shirt een model naveltruitje geworden? Zet ook dit dan op de lijst.

nieuwe schooljaar start weer

Overige benodigdheden

Heeft je kind een lijst mee gekregen met wat er voor het komende schooljaar nodig is? Vergeet dat niet mee te nemen op jullie Schoolspullen Expeditie.

 

De Inhoud

Zorg dat je de eerste schooldag niet mis grijpt. Vul je voorraad drinkpakjes, tussendoortjes en eventuele broodtrommelbriefjes op tijd aan. Zet ook dit op je lijstje en laat je kind het drinken en tussendoortje voor de eerste schooldag uitzoeken. Zo komen ze alvast een beetje in de stemming. Hier krijgen ze de eerste schooldag na de vakantie standaard bolletjes met gebakken ei mee voor de lunch. Altijd een groot succes voor de ik-wil-niet-naar-school-momenten want extra lekkere broodjes voor de grote pauze is wel een aanlokkelijk vooruitzicht. Zondagavond haal ik de bolletjes uit de vriezer en bak ik alvast de eieren en zet ze in de koelkast. Maandagochtend is het dan enkel nog een kwestie van ei op het broodje en in de trommel.

 

Back to school outfit

Zoals gezegd, sommige kinderen groeien als kool in de zomervakantie dus check ook even de kledingkast. Het is bijna niet voor te stellen maar het weer kan ineens omslaan naar herfst. Tijd voor lange broeken controle, het uitzoeken van de legging collectie en shirts met lange mouwen. Heb je mazzel en past je kind alles nog, dan hoef je verder niks te doen.
En anders kan je dit toevoegen aan je Schoolspullen expeditie. Of online een heleboel bestellen en thuis een modeshow organiseren.

 

Puntjes op de i

Is de Schoolspullen expeditie geslaagd, doe de nieuwe aanwinsten dan allemaal alvast in de schooltas en hang of leg deze op de plek waar je normaal de schooltassen neerzet. Vergeet ook niet de gymtas!  
Kies ook (zondagavond) vast de kleding uit voor maandag.
Zo heb je geen kledingstress, ligt alles klaar en hoef je niet te zoeken waar Het nou toch gebleven is.

 

Tijd voor Jou

Ook voor jou is de eerste schooldag iets waar je je even op mag voorbereiden. Ben je deze dag vrij? Neem dan tijdens schooltijd even een moment voor jezelf. Spreek af met een vriendin, duik in dat ene boek waar het niet van gekomen is om te lezen, het maakt niet uit wat maar doe iets waar je blij van wordt.

Als de kids naar school zijn dan kom je thuis in een oase van stilte. Of je hebt een werkdag, dat kan ook maar dan is er wellicht een andere dag in de eerste schoolweek dat je beseft ‘wat is het stil’. Ik vind het altijd een dubbel gevoel want dat het ik-verveel-me, hij-plaagt-me en het elkaar in de haren zitten er niet is, dat is natuurlijk echt wel fijn. Zacht uitgedrukt.
Maar! Er waren ook zoveel gezellige momenten met spontane knuffels en dat soort dingen. De ochtenden starten zonder wekker en heerlijk lang in pyjama blijven rond rommelen. Lange zomeravonden en vergeten welke dag het is.

Feit is dat het schoolleven weer is begonnen én dat je nu ongestoord even iets voor jezelf kan doen. En dat heeft ook zo zijn voordelen. Bedenk dus iets waar je echt blij van wordt, ga dat doen, spoil yourself en denk terug aan de leuke, mooie, gezellige en onvergetelijke momenten van de afgelopen zes weken. Voor je het weet is de schooldag weer voorbij en is het weer herfstvakantie wink

Check HIER voor alle schoolspullen via bol.com

 

Meer blogs van Lein:

Een eigen paard of pony- wat heb je allemaal nodig?

Een eigen paard of pony- wat heb…

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

Soms zijn er van die momenten dat het enorm fijn is als de kids zichzelf even bezighouden. Als je aan het koken bent, in een restaurant op…

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt te starten

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt…

Voor sommigen is de laatste week van de schoolvakantie alweer aangebroken. Wil jij een relaxte start van de het nieuwe schooljaar? Lees de…

Hoi, ik ben Lein! Een geboren en getogen Amsterdamse uit ’82 en woonachtig op de prachtige Veluwe. Ondernemer, drievoudig moeder en vrouw van. Ik word dolgelukkig van to-do-lijstjes, koken, thee met melk en glutenvrije gebakjes.

Je mag me ’s nachts wakker maken voor een roadtrip met een lekkere bolide. Auto’s en autorijden zijn mijn grote passie. Ik zie ons leven dan ook, heel toepasselijk, als een roadtrip. Opvoeden, je relatie, het gezinsleven, het is een reis vol ontdekkingen. De ene keer vol gas op de linkerbaan maar regelmatig verlaten we de snelweg om al cruisend over smalle binnenwegen de mooiste plekken te ontdekken. Onder andere door chronische ziekte binnen het gezin zijn we tot de ontdekking gekomen dat Offroad wegen ook in ons routeboek staan. Gewapend met geduld, liefde, humor, een krik en een paar reservewielen komen we er wel doorheen.

Reacties 1

 1. Coco

  aug 18, 2018 at 09:00

  Geweldig! Bedankt voor de tips! Er waren wel dingen bij die ik zou vergeten,
  zoals de gymzak en de drinkflessen...
  Ik kijk er ook zo naar uit, stilte in huis ;-)
  Maar ik bewaar ook de mooie momenten...This thread has been closed from taking new comments.