);

5 Tips (en meer!) voor het kopen van mannenschoenen

5 Tips (en meer!) voor het kopen van mannenschoenen

Het uitzoeken van nieuwe schoenen is niet altijd even makkelijk. Helemaal als het gaat om mannenschoenen, want vooral nette schoenen zijn prijzig. Toch is het aanbod enorm groot. Of je nu voor casual gaat, of voor nette herenschoenen. Maar waar moet je dan vooral opletten als je nieuwe haalt? We zetten even een paar tips voor je op een rij!

 

  1. Schoenen moeten passen

Het lijkt zo logisch: schoenen moeten passen. Maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen schoenen kopen waarbij de maat niet goed (genoeg) is. De tips die we geven doen we aan de hand van wat concrete voorbeelden, wel zo makkelijk toch? Neem de herenschoenen van Blackstone. De Blackstone schoenen kenmerken zich met name als het gaat om comfort en de pasvorm. Ah, daar is die eerste tip weer: ze moeten goed passen! Want let wel, in de zomer draag je andere schoenen dan in de winter. Als het kouder wordt draag je goed gevoerde schoenen, in de zomer juist de meer luchtige variant. Het kan zo maar zijn dat dit invloed heeft op de maat van de schoen. Draag jij bijvoorbeeld bijna altijd 44? Ga er niet zo maar vanuit dat dit voor elke schoen geldt.

 

  1. Tip voor het kopen van sneakers

Eerst maar eens een belangrijke tip voor wanneer je nieuwe sneakers wil aanschaffen. Iedere man heeft ongetwijfeld een paar sneakers in de kast liggen. En dat is niet zo gek, want je kunt ze op zo’n beetje ieder moment van de dag dragen en bovendien is de keuze enorm. Let bij het kopen van een paar heren sneakers op de uitstraling. Denk aan de kleurstelling van de schoen, met daarbij de keuze van je kleding in je achterhoofd. Kortom, is er een match? Denk ook aan de zool van de sneaker. Een gladde zool is bij sneakers niet altijd even prettig. Heb je net een paar stoere gehaald, glijd je om de paar meter bijna uit…dat wil je natuurlijk niet! 

 

  1. Nette schoenen kopen? Let dan hier op!

Naast een paar sneakers, hebben de meeste mannen ook wel een paar nette schoenen in de kast liggen. Wellicht nodig voor hun werk, of ooit aangeschaft voor een mooi evenement, zoals een bruiloft. Als je nette schoenen wil aanschaffen, dan zijn er ook wel wat zaken waar je op moet letten. Houd daar ook écht rekening mee, vooral omdat nette schoenen een stuk duurder (kunnen) zijn dan een paar sneakers. Nog meer dan bij sneakers moet je rekening houden met je eigen garderobe. Nette herenschoenen draag je bijvoorbeeld onder een pak. De keuze voor nette zwarte schoenen is het meest veilig: die passen namelijk onder bijna elke kleur pak. Denk van te voren goed na welke uitstraling je wilt hebben. Gespschoenen ogen bijvoorbeeld chiquer, dan veterschoenen. Bepaal van te voren ook je budget. Bij nette schoenen kun je beter iets meer geld uitgeven, zodat je zeker weet dat je kwaliteit koopt.

Bijvoorbeeld de mooie collectie van Santoni. Italiaanse luxe. En dan klinkt het wellicht gelijk ‘veel te duur’, maar dat is zeker niet het geval. Waar het merk wel voor staat is vakmanschap, maar dan wel hand in hand met traditie en innovatie. En tja, Italiaans…dus laten we de passie maar niet vergeten. Santoni focust zich met name op herenschoenen. De collecties zijn divers en groot. Van stijlvolle sneakers en de mooiste veterschoenen tot en met de meest luxueuze gespschoenen.

 

  1. Je koopmoment

Koop jij (uiteindelijk) je schoenen online, dan maakt het moment van aanschaf niet zo veel uit. Maar de beste tip bij het kopen van schoenen is wel om ze in de winkel te passen. En dan is het moment van kopen ook nog eens relevant. Waarom? Om de simpele reden dat je voeten aan het einde van de dag ‘op z’n grootst’ zijn, ze zetten wat uit. Daarom kun je het beste schoenen aan het einde van de dag kopen. Zo voorkom je dat je schoenen koopt die te klein zijn.

 

  1. Bonustips!

Natuurlijk kunnen we nog wel tien andere tips uitgebreid bespreken, zodat je zeker weet dat jij de beste koop doet. Maar in vogelvlucht willen we je nog een aantal belangrijke dingen meegeven die je koopgedrag kan beïnvloeden, of zaken waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Een daarvan is bijvoorbeeld de maat: heb jij een kleine, of juist grote maat…check dan van tevoren (als je al een mooie schoen op het oog hebt) de voorraad van de winkel. Dat voorkomt frustratie. Veel mannen hebben last van zweetvoeten. Kies dan voor een volledig leren schoen en laat ze na het dragen goed drogen. En misschien een overbodige tip om te noemen…maar je ziet genoeg mensen één schoen passen en op basis daarvan een keuze maken. Niet doen! Draag altijd beide schoenen en loop er even op. Wist je dat veel mannen voeten hebben die niet exact even lang zijn? De ene voet kan langer zijn dan de andere.

 

Met deze tips in je achterhoofd moet het mogelijk zijn om een perfect paar schoenen aan te schaffen!

 

Meer blogs van Stefan:

Huilen in het vliegtuig

Huilen in het vliegtuig

Je zit in een vliegtuig voor een avondvlucht van ongeveer twee uur. Het laatste half uur wordt vervelend, want er is een stel luidruchtig…

Unicorn Princess voor de Nintendo Switch: magisch

Unicorn Princess voor de Nintendo…

Een glimlach op het gezicht van je kind is meer waard dan wat dan ook. Niets nieuws onder de zon voor een ouder. Je kunt je voorstellen dat…

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Je herkent het volgende vast ook wel. Er is niets op tv, je zapt met je partner op de bank, komt voorbij TLC en ja hoor. We blijven hangen.…

Ik ben Stefan, 39 jaar en vader van twee kinderen: Finn (2011) en Lova (2015). Samen met de moeder van mijn kinderen Janine woon ik in Zwolle. Als communicatie medewerker bij een groot landelijk installatiebedrijf ben ik dagelijks vooral bezig met het maken van content in de breedste zin van het woord. Schrijven zit in mijn bloed. Op deze plek hoop ik mijn creativiteit te kunnen delen, vanuit het perspectief van een vader. Muziek, fotografie, series…standaard dingen die iedereen wel leuk vindt, maar af en toe schrijf ik erover op deze plek.

Maar op website4mama.nl wil ik jullie dus vooral meenemen in hoe ik als vader dingen beleef en meemaak, ten opzichte van een moeder. Laat vooral weten of je het eens bent, of juist niet…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.