);

5 tips voor het inrichten van de badkamer

5 tips voor het inrichten van de badkamer

Iedereen in het gezin maakt er gebruik van, de badkamer. Of je nu een grote ruimte hebt of slechts plaats voor een douche, een badkamer voor het hele gezin stelt wel wat eisen. Papa wil zich er graag kunnen scheren, mama haar haren in model brengen en de kleine uk moet er gewassen worden na een ‘ongelukje. We geven je een aantal tips waar je aan kunt denken bij het inrichten van een badkamer voor het hele gezin.

 

Waar haal je de badkamermeubels?

Voordat we beginnen met de tips voor inrichting heel even iets praktisch. Waar halen we de inrichting voor de badkamer. Badkamermeubels kun je op steeds meer plekken aanschaffen. Er is een ruime keuze. Naast de fysieke winkels komen er op internet steeds meer aanbieders die het je gemakkelijk maken met online badkamermeubels kopen. Met een aantal muisklikken blader je het assortiment door en kun je al heel snel selecteren op prijsklasse. Zo kun je al een gedeelte van de meubels af laten vallen en kun je een keuze maken uit het overgeblevene. Vooral als je wel weet voor welke stijl je gaat en al e.e.a. gezien hebt, is online verder zoeken wel zo handig.

 

Tips voor de inrichting? Goed daar gaan we.

1. Weg met die zwanenhals

Als er iets niet mooi is op de badkamer, dan is het wel een buizenstelsel onder de wasbak. Dat het zichtbaar is, is één ding, maar het nodigt ook uit tot klussende kinderen. Voor je het weet zit er een Bob de Bouwer onder de wasbak de ringen los te draaien. Zit jij met een lekkere bruine prut op de grond. Schaf je er een kastje voor aan die je eromheen kunt plaatsen, zorg er dan wel voor dat je deze óf makkelijk kunt wegschuiven óf dat er genoeg werkruimte overblijft in het kastje. Als de buizen verstopt raken, dan zul je er toch bij moeten kunnen.

 

2. Alles de hoogte in

Op de badkamer is het handig om iets meer in de hoogte te werken en daar zijn meerdere redenen voor. De vloer wordt al snel nat van het douchewater of het water dat over de badrand heen golft. Kasten die direct op de grond staan krijgen daardoor na een tijdje last van waterschade. Kleine pootjes onder de kast verhelpt dat probleem al een heel eind. Nog een goede reden zijn de grijpgrage handjes van de jongste familieleden. Scheermesjes en wasprodukten berg je het liefst wat hoger op zodat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren. Geen plek voor een kastje, dan kun je ook denken aan hoger gehangen rekjes voor in de hoek.

 

3. Spiegel met verlichting

Wil je de haren mooi in model brengen, de laatste haartjes van je kin trekken met een pincet of gewoon de complete kaak scheren, dan is een goede spiegel erg belangrijk. Je moet immers kunnen zien wat je doet. Met rondom verlichting voorkom je schaduwen in de spiegel en heb je de beste lichtval om die haartjes goed te kunnen vinden en om te zien of je wel alle stoppels hebt weggeschoren. Zie je meteen of je wel alle tandpasta uit je mondhoeken hebt gespoeld. Je wilt natuurlijk niet met gekke plekken rond je mond over straat. Voor de vrouw is de mascara op de wimpers wel zo charmant in plaats van op de oogleden… wink


4. Opstapje

Zijn de kids nog wat kleiner, dan kunnen ze nog niet zelf bij de knop van de kraan, laat staan met de handjes boven de wastafel. Hangende apen aan de wasbak hebben bij ons thuis al eens geresulteerd in een loshangende bak. Dé oplossing, een opstapje. Een klein krukje of een opstapje met een ribbelpatroontje voor antislip helpt de jongste van het gezin om zelfstandiger aan de slag te gaan. Extra voordeel is dat je tijdens het douchen met je kind erop kunt zitten waardoor je op gelijke hoogte bent. Het geeft een stukje geborgenheid en extra contact.

 

5. Watertemperatuur begrenzen

Waaah, te koud! Autsj, te heet! Je blijft een beetje klungelen met die draaiknoppen om de juiste temperatuur van het water te vinden. Je wilt niet ineenkrimpen van de kou, maar ook geen brandplekken krijgen van te heet water. Met een thermostaat op je kraan kun je dit al snel voorkomen. Door een begrenzing in te stellen zorg je ervoor dat het water niet meer zo heet wordt dat er verwondingen kunnen ontstaan. Een fijne gedachte voor als de jongere gezinsleden zich gaan wassen. Scheelt je ook een heleboel tijd bij het instellen van je favoriete temperatuur.

 

Nog veel meer tips

We kunnen nog veel meer tips gaan bedenken bij het inrichten van de badkamer. Bijvoorbeeld over het opbergen van badspeeltjes, de leukste douchegordijnen, welke douchekop het fijnste is of over verschillende soorten wasbakken. Voor nu laten we het even bij deze vijf tips. Heb jij tips die je heel graag wilt delen, plaats ze onder deze blog.

 

De afbeelding is van Halfpoint by Shutterstock

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.