);

5 Tips om huishoudelijke taken aangenamer te maken

5 Tips om huishoudelijke taken aangenamer te maken

Het is waarschijnlijk niemands favoriete bezigheid, huishoudelijke taken: stofzuigen, strijken, wassen, dweilen, afstoffen, ramen zemen en ga zo maar door. Het zijn taken die je het liefst zo vaak mogelijk uitstelt, maar je ontkomt er uiteindelijk niet aan. Het is niet fris om wekenlang in een vies huis te moeten wonen. Misschien heb je samen met je partner duidelijke afspraken over wie wat doet in het huishouden of heb je een schoonmaakster, dan wordt het allemaal wat simpeler. Maar is het jouw beurt om schoon te maken of heb je niet de luxe van een schoonmaker? Dan hebben wij voor jou 5 tips om al jouw huishoudelijke taken een stuk aangenamer te maken.

 

  1. Plannen

Het ene klusje neemt meer tijd in beslag dan de ander. Maar door goed het plannen van je huishoudelijke taken ben je een stuk sneller klaar. Het belangrijkst is dat je altijd de klusjes die meer tijd in beslag nemen als eerst doet, dan ben je daar van af. Denk aan stofzuigen, de ramen zemen of het hele huis stofvrij maken. Als je dit hebt gedaan kun je overgaan naar de kleine klusjes: bed opmaken, wasje aanzetten of de WC schoonmaken. Het is sowieso handig om je huishoudelijke taken in een logische volgorde te plannen. Want als jij eerst gaat stofzuigen en daarna je bed gaat verschonen en er komt allemaal stof vrij, kun je weer opnieuw beginnen. Dus… plannen, plannen en nog is plannen. Zo maak je het een stuk makkelijker voor jezelf.

 

  1. Huishoudelijk apparaten

Als jij de juiste/goede huishoudelijke apparaten in huis hebt is dat een groot voordeel. Een goede stofzuiger, zoals een Dyson, een fijne dweil of een droger. Het maakt de taken eenvoudiger en je bent sneller klaar. Als je alles met de hand moet doen is dat een stuk zwaarder en je bent veel langer bezig. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier van de huishoudelijke taken uitvoeren, maar met goede apparaten kom je een heel eind. Ben jij bijvoorbeeld toe aan een nieuwe stofzuiger? Het is bijna Black Friday dan zijn er veel aanbiedingen. Dus wil jij een Dyson stofzuiger kopen op Black Friday, dit is je kans.

 

  1. Taakverdeling

Verdeel je taken met je huisgenoten, dat scheelt een hoop. Als iedereen standaard zijn eigen huishoudelijk taak heeft is het duidelijk en zeker dat de taak wordt voldaan. Ieder kan gewoon zijn eigen taak kiezen en uitvoeren en je kunt om de zoveel weken van taken wisselen. Zo hoeft niet één iemand de hele tijd de zware taak uit te voeren en de ander niet.

 

  1. Bijhouden

Je maakt het een stuk makkelijker voor jezelf als je de huishoudelijke taken goed bijhoudt. Dat scheelt elke keer weer een hoop tijd. Als je bijvoorbeeld de droge was gelijk strijkt voorkom je dat je opeens een hele stapel aan ongestreken was hebt.

 

  1. Nakijken

Check elke dag welke taken voor die dagen echt nodig zijn. Is jouw vloer nou nog best schoon dan is stofzuigen niet echt nodig. Zo kun je je weer focussen op andere taken. Dan ben je nooit onnodig aan het schoonmaken…

 

Met deze tips worden de huishoudelijke taken een stuk aangenamer. Zoek jij nou nog goede huishoudelijke apparaten? Kijk dan naar de Black Friday aanbiedingen, dan ben je waarschijnlijk lekker goedkoop uit.

 

Met deze simpele tips blijf je fit als moeder

Met deze simpele tips blijf je…

Als mama heb je het vaak al druk genoeg en meer uren in een dag zouden geen overbodige luxe zijn. Want dan zou je wél tijd hebben om te sporten.…

Video van Sint winactie

Video van Sint winactie

Wat een feest! Sinterklaas is weer in ons land. Persoonlijk vind ik Sinterklaas het leukste feest van het jaar. Ik ben moeder van 3 kinderen.…

Sinterklaas Bloghop 2021

Sinterklaas Bloghop 2021

Hé wat leuk dat je langskomt bij mijn blog tijdens de Sinterklaas Bloghop van 2021! Sinterklaas is weer in het land en dus is het weer tijd…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.