);

6 tips voor een geslaagd kinderfeestje

6 tips voor een geslaagd kinderfeestje

Is je kind binnenkort jarig, dan moet dat natuurlijk gevierd worden! De verjaardag die gevierd wordt voor de familie is simpel. Slingers ophangen, voldoende hapjes in huis, en je bent klaar voor het feest. Het kinderfeestje is echter een grotere uitdaging. Zie je er tegen een huis vol gillende kinderen en de troep naderhand op, dan kun je overwegen om het feest buitenshuis te vieren. Ter plaatse is vaak begeleiding aanwezig die je veel van de organisatie uit handen neemt. Daarnaast kun je echt iets origineels gaan doen met de kinderen. Deze 6 tips helpen je op weg:

 

Naar de dierentuin

Het is altijd leuk om aapjes te kijken! Verschillende dierentuinen bieden arrangementen voor kinderen, waarbij ze een kijkje achter de schermen krijgen met een dierenverzorger. Spannend! Vaak zit de lunch erbij inbegrepen. Dat neemt een hoop gedoe uit handen. Het is wel een beetje prijzig. Een erg leuk en goedkoper alternatief is bijvoorbeeld een vlindertuin. Bovendien is zo’n tropische vlinderkas kleiner en overzichtelijker, waardoor je de groep makkelijker bij elkaar houdt.

 

Avontuurlijk lasergamen

Heb je een avontuurlijke club met kinderen, dan past daar natuurlijk een stoere activiteit bij. Wat dacht je van lasergamen? Uitdagend én veilig. Geen blauwe plekken en blauwe vlekken, die je wel hebt met paintball. Ideaal. Veel organisaties bieden een arrangement met daarin ook hapjes en drankjes, en een andere activiteit zoals bijvoorbeeld een indoor klimparcours, bowlen of midgetgolf.

Een ander leuk kinderfeestje voor avonturiers is een piratenfeestje!

 

Ravotten in een natuurspeeltuin

Lekker buitenspelen in de natuur, klimmen en klauteren en lekker baggeren in de modder. In een tijd dat kinderen massaal verslaafd zijn aan computerspelletjes, is het goed voor ze om weer eens lekker te ravotten in de natuur. Sommige locaties bieden georganiseerde feestjes, maar je kunt er natuurlijk ook zelf naartoe met de kinderen en een taart meenemen.

 

Leuk en leerzaam museum

Suf? Helemaal niet! Veel musea zijn tegenwoordig super leuk voor kinderen. Vaak kun je een spannende speurtocht doen. Er zijn ook veel musea in Nederland die sterk gericht zijn op kinderen, zoals het Doe Museum in Veendam, het Nijntje museum en het Spoorwegmuseum in Utrecht.

 

Springen in de jumphal

Zijn de kinderen drukke stuiterballetjes? Dan kunnen ze lekker hun energie kwijt in een jumphal. Het wisselt per locatie, maar naast vette trampolines kun je er allerlei andere spannende activiteiten tegenkomen zoals een klimmuur, een survivalbaan, een evenwichtsbalk, een groot kussen waar je vanaf zo’n twee meter op springt en nog veel meer! Dit in combinatie met lekkere hapjes maakt het feestje compleet.

 

Lekker spetteren in het zwembad

Zijn de kinderen wat ouder en hebben ze hun zwemdiploma? Dan is het leuk om ze mee te nemen naar een tropisch zwemparadijs. Daar kunnen ze zich heerlijk uitleven in het water, avonturen beleven in de wildwaterbaan en de spannende glijbanen, om daarna op adem te komen met een lekker patatje op het terras.

Is je kind in de zomer jarig en heb je een tuin? Dan kun je overwegen om het feestje toch thuis te vieren met een heuse poolparty. Enige vereisten hiervoor zijn zomers weer, en een opzetzwembad. Je hoeft er geen miljonair voor te zijn. Je hebt namelijk opzetzwembaden in alle soorten, maten en budgetten. Voordeel: de hele zomer waterpret en verkoeling voor het hele gezin. Is het mooie weer voorbij? Dan kun je het zwembad eenvoudig opbergen in de schuur. Handig!

» Lees ook: de leukste kinderfeestjes voor jongens

» Lees ook: de leukste kinderfeestjes voor meiden

 

De afbeelding is van Shutterstock: by Africa Studio

Incontinentie na de zwangerschap? Niks om je voor te schamen!

Incontinentie na de zwangerschap?…

Ben jij recent bevallen en heb je ineens last van incontinentie? Dat is vervelend, maar gelukkig ontzettend normaal! Eén op de drie vrouwen…

18 jaar? Dit moet je weten over je eigen zorgverzekering

18 jaar? Dit moet je weten over…

Als je achttien jaar wordt, krijg je meer vrijheid om je eigen keuzes te maken. Je bent vanaf dan de baas over je eigen geldzaken, en mag…

De leukste cadeautjes voor je man

De leukste cadeautjes voor je man

Je kent je man waarschijnlijk door en door, dus waarom is het dan toch zo moeilijk om het perfecte cadeau voor hem te vinden? In het verleden…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.