);

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika. Maar je hoeft niet per se naar de andere kant van de wereld te reizen om een onvergetelijke avontuurlijke vakantie te beleven. Er zijn namelijk genoeg mooie natuurgebieden in Nederland en Europa waar je je helemaal kunt uitleven.

 In dit artikel geef ik je de beste tips voor een avontuurlijke en onvergetelijke vakantie in de natuur.

 

1. Kies een bestemming die bij je past

Als je een avontuurlijke vakantie wilt beleven, is het belangrijk dat je een bestemming kiest die bij je past. Hou je van wandelen in het bos of door de bergen? Hou je van uitgestrekte heidevlakten of van kajakken op meren en rivieren? Kies bijvoorbeeld een bestemming waar je graag naartoe wilt, waar je iets wilt leren of waar je nog nooit eerder bent geweest. Dat laatste is sowieso al een avontuur: het ontdekken van nieuwe bestemmingen.

 

2. Zoek een goede plek om te overnachten

Als je een avontuurlijke vakantie gaat plannen, is het belangrijk om een goede plek te vinden waar je kunt overnachten. Kies bijvoorbeeld voor een camping of een hostel in een mooi natuurgebied. Wil je iets meer luxe, denk dan aan een vakantiehuisje in Nederland of over de grenzen. Ook die zijn in prachtige natuurgebieden te vinden

Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je midden in de natuur bent en dat je ‘s nachts kunt genieten van de rust en de stilte.

 

3. Neem de tijd voor je vakantie

Als je een avontuurlijke vakantie wilt beleven, is het belangrijk om de tijd te nemen voor je vakantie. Plan tijdens je vakantie ook af en toe een rustdag in, zodat je lekker met je e-reader in een hangmat kan vertoeven om de volgende dag weer actief te kunnen zijn. Begin een paar weken van tevoren met plannen, zodat je genoeg tijd hebt om alles goed te regelen.

Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je alles goed geregeld hebt en dat je niet in de stress raakt tijdens je vakantie. Want stress is funest voor het genieten van je rust in de natuur.

 

4. Neem de juiste spullen mee

Als je een avontuurlijke vakantie in de natuur gaat plannen, is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een goede rugzak, je gps, wandelschoenen en kleding hebt, zodat je comfortabel kunt reizen en wandelen. Maar denk ook aan het inpakken van goed anti-muggen spul en een EHBO kistje. Je vakantie in de natuur is tenslotte anders dan een strandvakantie en je komt ongetwijfeld andere kruipers tegen dan als je 2 weken in een all-inclusive verblijft wink

 

5. Plan je activiteiten van tevoren

Als je een avontuurlijke vakantie wilt beleven, is het belangrijk om je activiteiten van tevoren te plannen. Kies bijvoorbeeld activiteiten die bij je passen en die je leuk vindt. Kan je in de omgeving goed wandelen, klimmen, fietsen en/of zwemmen? Zijn er andere activiteiten die je in de omgeving kan ondernemen? Een dagje cultuur snuiven tussendoor is een leuke afwisseling van alle fysieke activiteiten tijdens je vakantie.

 

6. Wees voorbereid op het weer

Als je een avontuurlijke vakantie gaat plannen, is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Het weer kan namelijk snel veranderen, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent.

Neem bijvoorbeeld altijd een lichtgewicht regenjasje mee in de zomer en zorg dat je wandelschoenen waterdicht zijn.

Nog een tip: Vergeet niet van je vakantie te genieten! Voor je het weet ben je weer thuis en terug in de rat-race. Hou ook zo lang mogelijk je vakantiegevoel vast door niet gelijk de tv aan te zetten en je laptop nog lekker even dicht te laten. Je zal snel genoeg weer terugverlangen naar de rust en de ruimte van je vakantie in de natuur..

Laatste tip: Wil je het vakantiegevoel vaker ervaren, maar heb je niet zoveel vakantiedagen of de financiën voor meerdere langdurige vakanties in een jaar? Ga dan gewoon eens een weekend weg. Lekker in een hutje op de hei of in het bos met partner, vriendin of gezin. Ervaar dan weer even de rust, de ruimte en de natuur en kom weer tot jezelf. 

Wij gaan komende zomer terug naar de natuur in Zweden. Een land waar we nog niet eerder geweest zijn en waar we het avontuur gaan opzoeken. Waar ga jij de natuur opzoeken?

 

Meer blogs van Esmée:

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.