);

Theatershow Bumba in Dromenland

Theatershow Bumba in Dromenland

Het leuke aan het (mogen) bezoeken van verschillende kindermusicals is dat geen theatershow hetzelfde is. Rose vindt het elke keer weer even schitterend. Ze was dan ook blij verrast dat we afgelopen zondag naar de première van Bumba mochten in Theater De Stoep, Spijkenisse. Na een feestelijk onthaal over de gele loper, kreeg ze binnen een speciaal stickerboek. In het halfuur tot de show begon hebben we ons dus al prima vermaakt!

 

Wanneer begint het?

Het geroezemoes in de zaal wordt af en toe onderbroken door een gespannen kinderstemmetje. ‘Wanneer begint het mama?’ of ‘Komt Bumba al, papa?’ Gelukkig hoeven de kleintjes niet lang te wachten, want even na 16.00 uur doven de lichten en komt een sprookjesachtig toneel tevoorschijn. Achter het roze hemelbed van Loesje, de hoofdpersoon, flonkeren allemaal sterretjes. Ze gaat slapen, samen met haar lieve knuffel Bumba.

 

De televisieserie Bumba komt tot leven

Niet veel later leef je mee met de dromen van Loesje. Ze ontmoet een circusdirecteur, haar inmiddels levensgrote knuffel en alle andere vriendjes uit de televisieserie van Studio 100: Bumbalu, Barry de Leeuw, Tumbi de Olifant, Poppa de Aap, Carla de Kip en Baby. Constant worden de kinderen bij het verhaal betrokken. We mogen blazen om het ei van Carla te verwarmen, de kinderen dansen en springen in het rond op de bekende Bumba-liedjes en zelfs de papa’s en mama’s mogen uit hun luie stoel om mee te doen. Kortom, vijftig minuten lang feest!

 

Na de show met BumbaVanaf welke leeftijd?

Studio 100 geeft zelf aan dat licht en geluid zijn aangepast in deze show, waardoor ook de allerkleinsten mee mogen. Is dat ook handig? Persoonlijk denk ik eigenlijk dat deze kindermusical inderdaad ook geschikt is voor kleintjes. We zagen het in de zaal al: relatief veel dreumesen en zelfs een baby. De muziek was niet te luid, de zaal niet te donker en doordat Bumba en Bumbalu niet telkens aan het woord zijn, hoeven kinderen ook geen lange conversaties te volgen. Bovendien zijn de liedjes voor hen natuurlijk ook fantastisch.

 

Op de foto met Bumba

Na de show is het feest nog niet voorbij. Kinderen krijgen namelijk de gelegenheid om op de foto te gaan met Bumba, Bumbalu, Loesje en de circusdirecteur. Dat laat onze Rose zich geen twee keer zeggen. Eigenlijk zat ze tijdens de voorstelling al te trappelen om haar nieuwe stickerboek aan Bumba te laten zien, dus zodra ze de levensgrote Bumba ziet, rent ze erop af. Trots steekt ze haar nieuwe aanwinst omhoog. De lieve reacties van haar favoriete knuffel en Loesje stemmen haar meer dan tevreden. Thuis vertelt ze opa en oma in geuren en kleuren over de show, danst nog eens vrolijk en stapt dan blij in bed. Een meer dan geslaagde dag!

 

Informatie over theatershow Bumba in dromenland

 

Wil je ook met jouw kleintje naar Bumba in Dromenland? Check dan even de speellijst wanneer ze in een theater bij jou in de buurt zijn. De Bumba Show speelt t/m 7 mei 2017.

Wil je weten wat er nog meer te zien is in de theaters? Check dan dit blog met leuke kindermusicals.

 

Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt…

Lang borstvoeding geven, hoe hou je het vol?

Lang borstvoeding geven, hoe hou…

Door Merel: Vanaf zes maanden spreek je al van ‘lang voeden’. Eigenlijk best gek, als je beseft dat aangeraden wordt door WHO om je kindje…

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De…

Ik ben Merel (32), vriendin van Ro en moeder van drie lieve, temperamentvolle dochters (1, 2 en 10). We wonen in de schitterende Zuid-Hollandse polder, waar fietstochtjes uitmonden in een hooikoortsaanval en de kinderen het liefst buiten in de modder spelen. In theorie ben ik thuisblijfmoeder, maar in de praktijk werk ik daarnaast sinds 2014 ook als freelancer en onderhoud met veel liefde mijn blog op De Mamagids. Sinds ik schrijf, kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder inspiratie zat te staren naar een leeg beeldscherm. Bijna alles waar ik tegenaan loop, is geschikt als onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld bij een tekenbeet, hoe serieus moet je die puberale kalverliefde eigenlijk nemen en welke voordelen zitten er aan minimaal leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.