);

Terugblikken op 2016

Terugblikken op 2016

Weer een jaar voorbij en het is omgevlogen. Altijd leuk om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat ging er goed, wat kon er beter, wat vonden jullie leuk om te lezen, wat vond ik leuk om te schrijven en wat wil ik met 2017? Welke doelen heb ik mezelf gesteld? Allemaal vragen waar ik in dit blog antwoord op geef.

 

Ons blogteam

We hadden dit jaar een paar eendagsvliegen, die het bloggen na 1 blog al weer beu waren. Tja, die zijn er ook. Gelukkig hebben we nog steeds een prachtig team bloggers om jullie dagelijks van leuke, informatieve en soms heel persoonlijke blogs te voorzien. We mochten Nathalie, Judith, Merel, Shirley, Natascha en Anne dit jaar verwelkomen. Lodi en Gea blogden in 2015 ook al. Met al deze meiden hebben we een heel divers team. De een heeft jongens, de ander meiden, de een heeft een pasgeboren baby en de ander zit juist net in de fase van zindelijk worden. De een bakt graag, de ander knutselt de sterren van de hemel. En zo hebben we allemaal iets wat ons uniek maakt.

In 2017 zetten we nog meer in op lekkere recepten, leuke knutselprojecten, fijne kidsfashion, mooie webshops en hebbedingen en persoonlijke verhalen voor de herkenning. Er is nog ruimte voor extra schrijftalent, dusss…wink

bloggers team website 4mama

De 3 best gelezen artikelen van 2016

Wat waren nu de 3 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar? Eigenlijk was ik er zelf ook wel benieuwd naar, want er zijn blogs die veel gelezen zijn, maar er zijn ook blogs die via Google goed gevonden worden en daardoor veel lezers kregen.

Op nr. 3: Prematuur en Ontwikkeling: Dit artikel, dat gaat over hoe een prematuur geboren kindje zich kan ontwikkelen na het 2e levensjaar, is voornamelijk via Google goed gelezen. Het is een artikel van eind 2015 en is in de loop van de tijd steeds hoger in Google komen te staan.

Op nr. 2: Gevolgen van HELLP Syndroom: Net als het vorige onderwerp een blog dat me na aan het hart ligt. Ik heb, je wist het waarschijnlijk al, zelf HELLP Syndroom gehad vanaf de 30e zwangerschapsweek. Dat kan voor veel slachtoffers nog jaren later grote gevolgen hebben. Iets wat maar weinig mensen weten.

Op nr. 1: Traumatische bevalling: een blog dat veel medestanders maar ook veel tegenstand kreeg. Want wanneer mag je nou echt spreken van een traumatische bevalling? We roepen het namelijk zo snel.

 

Mijn favoriete blogs van 2016

Dat een blog goed gelezen wordt, wil niet altijd zeggen dat ik er zelf trots op ben. Nu is het toevallig wel zo dat de 3 hierboven mij persoonlijk raken en ik erg blij ben dat dit ook voor anderen geldt. Maar zijn het ook mijn favorieten?

Mijn absolute favoriet is “Dagboek van een Couveuse ouder”, waarin ik de 6 weken dat mijn premature dochter op NICU lag, bijhield. Ongecensureerd met rauwe emoties en soms juist heel analytisch en afstandelijk beschrijvend hoeveel gram ze was aangekomen. Wat ben ik blij dat ik dat 8 jaar geleden zo minutieus opgeschreven heb.

Een blog dat ik niet zelf schreef, maar wat zo indringend was, kwam van Nadine. Haar zoontje is ongeneeslijk ziek en zal komen te overlijden. Om meer bekendheid aan de ziekte te geven en de strijd die zij en haar man leveren, heeft zij haar verhaal voor Website 4Mama geschreven.

Nog een verhaal dat ik niet zelf schreef, maar Claudia wel, ging over het hebben van Baarmoederhalskanker. Gelukkig heeft zij de strijd gewonnen.

Dit waren mijn 3 favorieten van het afgelopen jaar. Wat was jouw favoriete blog van het afgelopen jaar?

LoFff meisjeskledingIndian BlueJeans meisjeskledingQuapi Kidswear

Nieuwe samenwerkingen in 2016

Dit platform is groeiende en steeds vaker weten bedrijven en webshops ons te vinden als het gaat om samenwerkingen voor sponsord stories en reviews. 4Mama heeft zich het afgelopen jaar enorm ontwikkeld als het gaat om kids fashion. De foto’s van onze kleding reviews worden vaak door een professionele fotograaf geschoten. We werken hiervoor heel prettig samen met Wendy van Wen’s fotografie. We hebben leuke samenwerkingen gehad met o.a. de merken LoFff, Indian Blue Jeans en Quapi Kidswear en ook volgend jaar staan er weer fotoshoots gepland met de leukste kinderkleding voor dat seizoen.

Vooral het afgelopen najaar mochten we veel speelgoed aan een kritische test onderwerpen. Favorieten hier in huis waren toch wel die van Hatchimals en de Pottery Cool. Niet alleen schreven we er leuke blogs over, maar vaak maakten we er ook een te gek YouTube filmpje van. En als we het hebben over te gekke kindermusicals dan waren we absoluut lyrisch over André het Astronautje en Roodkapje. Ook volgend jaar houden we je op de hoogte van de leukste theaterproducties voor het hele gezin.

 

Social media in 2016

Facebook is voor ons het belangrijkste medium om onze blogs en leuke producten van webshops te delen. We eindigen dit jaar met bijna 2170 volgers en we willen heel graag in 2017 groeien naar 4.000 volgers. We zien dat Twitter een kleinere rol is gaan spelen gedurende 2016 en dat Instagram een grotere rol heeft gekregen. YouTube is vooral nog belangrijk voor de filmpjes die we van reviews en musicals maken. Dochterlief ontpopt zich als een heuse YouTuber. Echt heel leuk om te zien. Wie weet opent ze binnenkort haar eigen kanaal. Volg je ons al op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube? Nee? Snel doen dan!

 

Wat gaan we in 2017 doen?

Persoonlijk wil ik mij meer gaan bekwamen in het editen van filmpjes voor YouTube en in fotografie. Het creatieve aspect van het onderhouden van dit platform vind ik geweldig leuk. De website heb ik zelf ontworpen en ik heb nog steeds wensen voor verbetering, maar het staat inmiddels als een huis. Mijn goede vriend en website ontwikkelaar Herbert Kroon is hierin mijn steun en toeverlaat en vertaalt mijn wensen in techniek.

Verder staan er leuke samenwerkingen met andere bloggers op stapel, die in 2017 verder vorm gaan krijgen. En natuurlijk is het doel om verder te groeien. Meer blogs om te lezen, meer leuke webshops in onze rubrieken en meer leuke producten om te laten zien.

Ik ben benieuwd wat 2017 voor ons gaat brengen. Jij bedankt voor het lezen van onze blogs en het reageren op de blogs en op social media. Ik wens je het allerbeste toe. Veel succes, gezondheid en liefde voor het nieuwe jaar!!!

 

Esmée

Foto bovenin is van Shutterstock

Jezelf verwennen met een sieraad

Jezelf verwennen met een sieraad

We doen het eigenlijk te weinig: onszelf verwennen. Vaak kan een lekker geurende doucheschuim en bodylotion er nog net vanaf, maar blijven…

Zo vind je jouw ideale bank

Zo vind je jouw ideale bank

De bank: hét meubelstuk dat de woonkamer domineert en waar het hele gezin lekker onderuit bij elkaar moet kunnen zitten. Tenminste… dat is…

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Casual en zakelijk: stijlvolle…

Het afgelopen jaar ben ik nauwelijks buiten geweest. Of beter gezegd: ik heb nauwelijks buitenshuis gewerkt. Collega’s en klanten zien en…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 13

 1. Judith

  dec 30, 2016 at 11:21

  Super leuk om te lezen!
  En een van mijn hoogtepunten van dit jaar was, naast het starten van mijn eigen blog, ook bloggen voor website4mama!!
  Proost op het nieuwe jaar!  1. 4Mama

   dec 31, 2016 at 04:36

   Proost Judith! Super om je bij het team te hebben! 2. Wat een enorm team hebben jullie! Leuk om de namen zo op een rijtje te zien!  1. 4Mama

   dec 31, 2016 at 04:37

   Ja, leuk hè. Super clubje vrouwen zo bij elkaar. 3. Joyce

  dec 30, 2016 at 02:53

  Veel succes in 2017 lieverd!  1. 4Mama

   dec 31, 2016 at 04:38

   Jij ook veel succes lieve Joyce! 4. Jenny

  dec 31, 2016 at 02:12

  Leuk geschreven en mooie plannen heb je voor 2017 ????????. Een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!  1. 4Mama

   dec 31, 2016 at 04:39

   Dank je wel Jenny. Jij heel veel succes in China komend jaar!! 5. Lodi

  dec 31, 2016 at 04:16

  Erg leuk om jouw doelen voor 2017 te lezen en ik hoop ook in het nieuwe jaar weer inspirerende blogs aan te kunnen leveren. Naast mijn eigen blog, blog ik met veel plezier voor website4mama. Een hele goede jaarwisseling en op naar een mooi nieuw (blog) jaar  1. 4Mama

   dec 31, 2016 at 04:40

   Heel blij dat je er nog steeds bij bent Lodi. Jij ook een goede jaarwisseling en een geweldig mooi 2017! 6. Het was weer een geweldige samenwerking. Op naar een nieuw jaar met veel leuke blogs!  1. 4Mama

   dec 31, 2016 at 04:41

   Helemaal mee eens Gea! We gaan weer rocken volgend jaar ;-) 7. Wens jou en je gezin een heel mooi inspirerend en zorgeloos jaar!This thread has been closed from taking new comments.