);

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding? Ik bedruk al jaren shirts, rompertjes en tassen met zelf ontworpen afbeeldingen. Deze maak ik met een snijplotter. Maar het kan ook gewoon zonder een snijplotter. Normaliter koop ik het materiaal om mee te bedrukken (Flex of flox) per meter bij een groothandel, maar onlangs zag ik dat ze dit ook bij de Action verkopen.  Deze ” Iron on glitter foil” is in verschillende kleuren voor nog geen euro te koop. Dus een goedkope manier om te ontdekken of het bedrukken van een shirt iets voor jou of een van je kinderen is.

 

Glitter folie van de Action

 

Hoe kom ik aan het ontwerp

Er zijn verschillende manieren om een ontwerp te maken, namelijk:

  • Je kunt zelf iets tekenen of je kind een mooie tekening laten maken. Hierbij moet je wel bedenken dat het voornamelijk om de vorm van de tekening gaat.
  • Gebruik je inderdaad de “iron on glitter foil” van de Action dan kan je gebruik maken van de verschillende silhouetten, die aan elke verpakking zijn toegevoegd.
  • Kleurplaten bevatten vaak ook erg leuke afbeeldingen om te gebruiken.
  • En natuurlijk zijn er op internet silhouetten te vinden van ongeveer alles wat je kunt bedenken. Deze kan je dan het best gelijk uitprinten in de gewenste grootte.

 

Hoe breng ik het ontwerp over op het materiaal

Voor alle ontwerpen geldt dat je deze moet uitknippen om te kunnen gebruiken. Wanneer je de ontwerpen met de hand uitknipt, is het dus makkelijk om ontwerpen te gebruiken waarbij niet te veel in het binnen gedeelte moet worden uitgeknipt. Is het voor het ontwerp van belang dat er bijvoorbeeld een oog of een streep aanwezig is, dan kan je beter er voor kiezen om deze in een andere kleur in een tweede laag er op te maken. Kopieer dan je ontwerp en knip dit onderdeel los uit. Maar bewaar dit maar voor latere creaties.

Heb je je ontwerp uitgeknipt trek deze dan over op de achterkant van het materiaal. De achterkant is het niet glimmende gedeelte. Maak je gebruik van letters dan moeten deze in spiegelbeeld op de achterkant worden overgetrokken.

Het uiteindelijke ontwerp verkrijgen we nu heel simpel door de overgetrokken afbeelding uit te knippen.

 

t-shirt bedrukken met een eigen creatie

 

Wat voor shirt gebruik ik

In principe kan je elk katoenen shirt bedrukken. Ik zelf heb goede ervaringen met de shirts van de HEMA. Wil je vaker t-shirts gaan bedrukken of dit bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje gaan doen dan is het prijstechnisch interessant om eens bij de HEMA tijdens de uitverkoop te gaan snuffelen in de bakken met shirts.

 

Hoe bevestigen we de afbeelding op een t-shirt

We bevestigen het ontwerp door deze er op te strijken met een strijkijzer die is voorverwarmd op de stand tussen de 2 en 3 bolletjes in.

Voordat we dit doen strijken we eerst het shirt zodat deze geen kreukels meer heeft. Dan leggen we het ontwerp met de matte kant op de juiste plek op het shirt. Kijk van te voren goed waar je op het shirt de afbeelding wilt hebben. Zelf heb ik altijd de neiging om de afbeelding in de eerste instantie te laag op het shirt te plaatsen. Een tip is om de afstand van de hals tot aan de bedrukking te meten van een aanwezig bedrukt shirt in dezelfde maat.

Ligt het ontwerp op de juiste plek dan leg je daar een wit bakpapiertje overheen. Is het ontwerp kleiner dan je strijkijzer dan plaats je het voorverwarmde strijkijzer op je ontwerp. Je drukt het strijkijzer aan en beweegt niet. Dit houdt je 20-25 seconde vast. Hierna haal je het bakpapiertje eraf en trekt voorzichtig het doorzichtige velletje van het ontwerp. Komt de glitter foil niet los dan is het gelukt en is je shirt klaar. Komt het wel los dan leg je het bakpapiertje terug en plaats opnieuw de strijkijzer nu voor ongeveer 10 seconden.

Is je ontwerp groter dan je strijkijzer dan verplaats je meerdere keren je strijkijzer totdat je alles hebt gehad. Probeer dit wel zo te doen dat alles ongeveer even veel tijd verwarmd wordt.

Is je shirt met je eigen glitter ontwerp klaar dan kan je deze aantrekken en gaan showen!

shirt zelf bedrukken met een glitter ontwerp

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.