);

Een strakker lijf met de Zumba step Rizer

Een strakker lijf met de Zumba step Rizer

Ik had het geluk om de Zumba step Rizer voor Website4Mama uit te testen. Wat een toevalstreffer, daar ik me in diezelfde tijd ook net op online work-outs had gestort. Dit sloot daar mooi bij aan. Werd ik hier net zo enthousiast van? Daar kwam ik maar op één manier achter: aan de slag met die Zumba step Rizer!


Wat is de Zumba step Rizer?

Kort gezegd komt het er op neer dat de Zumba step Rizer een ronde step is. Deze is onderdeel van een pakket waar vier dvd’s bij zitten. Deze omvatten verschillende Zumba work-outs. Zij hebben allen gemeen dat zij enorm ritmisch en intensief zijn. De echte fanatiekelingen kunnen hun geluk op met het Fresh & Simple Nutrition Book, die ook bij het pakket in is begrepen. (Foodplan met een compleet weekmenu)
Eén van de vier dvd’s heeft een Zumba work-out waarbij de Zumba step Rizer wordt geïntegreerd in de oefeningen. De Rizer verzwaart de oefeningen en drukt een groter beroep uit op je spieren en je uithoudingsvermogen. Ik vond het de leukste en de makkelijkste te volgen Zumba work-out van de vier dvd’s. Wat niet betekent dat het minder intensief is. Het tegenovergestelde is waar!


Wat doet de Zumba step Rizer?

De belofte die ik op Wehkamp lees over de extra inspanningen en resultaten die de Zumba step Rizer op zou leveren, die ga ik na deze work-out echt geloven! Bij juist gebruik, zal het de bewegingen dusdanig verzwaren, dat ik zeker denk dat dit effect heeft op gebruik van je spieren en het ontwikkelen van je spieren. Ik voelde de spierpijn al opdoemen zodra ik mijn sportschoenen weer uittrok. Die ging ik de volgende dag zeker voelen. Eerder was ik sceptisch over de effectiviteit van de Zumba step Rizer. Daar kom ik nu van terug. Ik zie mezelf de Zumba step Rizer, work-out,  zeker vaker doen. Ik ben positief verrast!

Zumba Step Rizer actieZumba Step Rizer

 

Iedereen kan Zumba! Toch?

Het ziet er heel eenvoudig uit en daardoor krijg je zin om fanatiek mee te doen. Tegelijkertijd voelde ik me soms een stumpertje omdat ik het niet altijd meteen oppikte. Want iedereen kan toch Zumba? Toch ging het mij soms net wat te snel of te ingewikkeld. Ik ben iemand die een pasje/ beweging niet zomaar feilloos na kan doen, dat moet ik echt een paar keer zien. Hoe eenvoudig ook. Gelukkig is iedere Zumba work-out, van heldere instructies voorzien.

Op effectieve wijze worden fitnessbewegingen en dansen met elkaar gecombineerd. Door de vrolijke dansmuziek en de herkenbare danspasjes, blijft het prikkelen. Er is ook genoeg ruimte voor improvisatie wanneer je het eventjes niet bij kunt benen of wanneer je de pasjes/ bewegingen nog niet allemaal onder de knie hebt. Hoofd leeg en lekker gaan! Oefening en geduld baart kunst. Na een week of drie kreeg zelfs ik er, warempel, enige behendigheid in. Geef de hoop dus niet op! Het is een beetje de kunst om lekker mee te gaan met de flow en je niet teveel aan te trekken van het feit dat je nog niet alle pasjes/ bewegingen kent.

 

Goed om te weten:

Dansen en/ of fitness moet je wel echt leuk vinden. Dat is echt een fundament van Zumba (step Rizer). Ik merkte dat ik het soms wat lastig vond het geduld op te brengen om een pasje/ beweging onder de knie te krijgen. Ik wilde gewoon lekker op gaan in de work-out en dat lukte mij niet altijd. Als dit juist is waar je geduld voor op kunt brengen of wanneer je juist iemand bent die dit feilloos oppikt en daar uitdaging in vindt, dan is het echt iets voor jou!

Het is goed om je te bedenken dat zowel de dvd’s als de begeleidende boekjes, Engelstalig (en Spaanstalig) zijn. Ook niet geheel onbelangrijk: waar worden dvd’s nog gebruikt? En nog belangrijker: hebben we er nog wel eentje in huis? Wij dus niet! Gelukkig had mijn vriend nog een laptop van zijn werk die is voorzien van een dvd ingang. Dus als je met de Zumba step Rizer work-out wilt starten, bedenk je dan eerst of je wel een dvd speler voorhanden hebt.

Ben je enthousiast geworden? Dan staat niets jou in de weg om ook te gaan voor het programma die Zumba aanbiedt. Al dansend op naar een verbeterde conditie en een strak lijf. En dat gewoon lekker thuis in je eigen habitat. Zet ‘m op en veel plezier!
 

Je koopt de Zumba Step Rizer o.a. bij Wehkamp

3 kinderen en hun onderlinge strijd om aandacht

3 kinderen en hun onderlinge strijd…

Nadat onze bengels plechtig hadden beloofd bij elkaar te blijven en goed op te letten bij het oversteken, durfde ik hen schoorvoetend los…

Review Osmo Genius kit educatieve spellen voor iPad

Review Osmo Genius kit educatieve…

Toen ik werd gevraagd of wij de Genius Starter Kit van Osmo voor de iPad wilden testen, wist ik eigenlijk niet precies wat…

Ga je gekke dingen doen als je 40 wordt?

Ga je gekke dingen doen als je…

Zo dan, daar zit ik dan. Even bij te komen van de rollercoaster van de afgelopen periode. Het zit namelijk zo: ik ben toe aan een nieuwe baan.…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.