);

Stofzuigen voor een schonere lucht in huis

Stofzuigen voor een schonere lucht in huis

Hatsjoe! Hatsjie! Ik kom ’s ochtends naar beneden en ik begin gelijk te niezen. Ik neem me voor om wat vaker te stofzuigen, want het is vast door ons konijn Pongo dat ik elke ochtend niezend beneden kom. Hij is weer eens in de rui en de vlokken zachte konijnenpluis dwarrelen door het huis.

Ik pak onze nieuwe snoerloze stofzuiger van een zeer bekend gerenommeerd merk en probeer de vlokken op te zuigen wat hopeloos mislukt. Het is gewoon niet mijn stofzuiger. Hij zuigt alleen daar waar ik recht overheen rol. Eromheen laat het ding het stof gewoon liggen. Ik erger me mateloos aan dit dure stuk huishoudelijk gereedschap wat niet doet wat ik wil dat het doet. En het is al niet mijn hobby: stofzuigen. Dus de keren dat ik het ding in mijn handen houd, moet het wel goed werken.

Vloekend hang ik de stofzuiger weer op in de bijkeuken zodat hij op kan laden. Maar waarom eigenlijk… ik wil gewoon een andere. Weer eentje mét snoer die stof zuigt, zoals een stofzuiger hoort te doen. Dan gebruik ik deze wel als veredelde kruimeldief en als ik de trap wil stofzuigen of zo. Rotding!

 

Mijn redding:

En toen kreeg ik een aanbod om een stofzuiger te testen. De Thomas Cycloon Hybrid voor family & pets. Nooit van het merk Thomas gehoord, maar het zag er goed uit én speciaal met 2 soorten reservoirs. Eentje voor zak-loos gewoon stofzuigen en eentje voor nat stofzuigen dat ook gelijk goed voor die allergie zou zijn en de lucht zuivert van geurtjes en fijnstof.

 

De Thomas Cycloon Hybrid stofzuiger

De Thomas Cycloon Hybrid stofzuiger maakt geen gebruik van stofzuigerzakken. Je krijgt er 2 reservoirs bij. Eentje voor droog stofzuigen en eentje om water in te doen waarbij je de lucht ook direct zuivert en alle vuil in het water opvangt, wat je vervolgens in het toilet wegspoelt.

Toen de stofzuiger net binnenkwam, moesten we even wennen aan de grootte. Hij is best flink namelijk. Echt Duitse degelijkheid. Alles steekt goed in elkaar.

Je ontvangt bij de stofzuiger in totaal 2 grote opzetstukken voor harde vloeren en tapijt. En 3 kleine opzetstukken voor meubels, randjes en hoekjes.

Op YouTube vond ik een handig filmpje dat precies laat zien hoe het allemaal werkt.

 

Stofzuigen dan maar

Deze stofzuiger doet waar het voor gemaakt is, namelijk goed stofzuigen. Je krijgt er 2 grote opzetstukken bij. 1 voor harde vloeren en 1 voor tapijt, die ronddraait. Uitstekend om korte dierenharen mee op te zuigen vanuit een tapijt, maar met 2 langharige dames in huis gaan de lange haren van ons in het mondstuk zitten rond de borstels. En die krijg je dus moeilijk los. Dus wij gebruiken het mondstuk voor de harde vloer ook tevens voor ons kleed voor de bank. Dat gaat eigenlijk ook prima.

1x in de week in de ruiperiode van ons konijn wisselen we het droge reservoir voor het water reservoir. Doe dat niet als je een paar dagen al niet gestofzuigd hebt, zoals wij dat deden… je krijgt dan echt een zwarte drab. Het is opzienbarend om te zien hoe zwart het water is van alle stof dat je met het “gewone” stofzuigen niet opgezogen krijgt. Ook direct nadat je eerst “gewoon” droog gestofzuigd hebt.

Ik ga er geen plaatje van laten zien, want dat wil je echt niet. Je kan het waterreservoir legen in het toilet. Even naspoelen en opbergen voor de volgende keer.

Minpunt

  • Te groot en te zwaar om de trap op te sjouwen, maar daarvoor gebruiken we dan de veredelde kruimeldief wink

 

Pluspunten

  • De stofzuiger heeft een heel lang snoer: 8 meter. In mijn geval betekent dit dat ik de stofzuiger in de woonkamer in kan pluggen en daarmee de hele benedenverdieping van het huis kan bereiken: van badkamer, keuken tot hal. Ideaal!
  • Grote zuigkracht die regelbaar is in 3 standen
  • Erg wendbaar ondanks dat hij groot is
  • Degelijke zware kwaliteit
  • Makkelijk te legen zonder stofzakken
  • Vangt fijnstof apart op
  • Met waterreservoir voor een gezuiverde lucht

 

Het behoeft waarschijnlijk geen uitgebreide uitleg dat we onze veredelde kruimeldief steeds minder gebruiken, behalve voor de trap. De Thomas Cycloon Hybrid voor familie en dieren is hier echt een uitkomst. En kom ik weer eens niezend beneden, dan weet ik dat ik weer even moet stofzuigen. Want tja… je blijft een slechte huisvrouw of niet. Toch? wink

Lees ook: ik ben een slechte huisvrouw

 

Deze stofzuiger kopen? De prijzen willen nog wel eens fluctueren, maar over het algemeen betaal je er rond de 250,- voor. O.a. bij Bol.com

Kijk bij Thomas voor meer informatie over deze stofzuiger en andere stofzuigers in hun assortiment.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.