);

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Het afgelopen jaar ben ik nauwelijks buiten geweest. Of beter gezegd: ik heb nauwelijks buitenshuis gewerkt. Collega’s en klanten zien en spreken deed ik online via Zoom. Dan is eigenlijk alleen van belang dat je haar een beetje ordelijk toont en de bovenkleding is van belang. Of ik vervolgens een joggingbroek aan had, kon je toch niet zien. Maar nu we weer meer naar buiten mogen, krijg ik echt weer zin om nieuwe kleding te kopen.

Ik hou van kleding die je zowel casual kunt dragen voor een afspraak met een fijne vriendin als naar een afspraak met een klant of collega. Multifunctionele kleding zeg maar. Kleding moet bij mij altijd lekker zitten. Ik moet er een dag in kunnen zitten zonder dat het her en der knelt en het moet bij de gelegenheid passen. Daarvoor heb ik een paar modemerken voor dames waar ik toch altijd weer naar teruggrijp.

 

Dit zijn mijn favoriete modemerken

Summum

Mijn kledingkast hangt vol met het modemerk Summum. Dat is echt zo’n merk met dameskleding die je casual maar ook voor wat zakelijkere gelegenheden kunt dragen. Het zit gewoon altijd goed en ik vind het kleurgebruik bij mij passen. Elke collectie heeft wel een bepaalde hoofdkleur en de diverse kledingstukken zijn goed uitwisselbaar en passen bij elkaar. Summum heeft zowel jurken als broeken, maar ook fijne shirts en blouses van mooie materialen met leuke prints of details.

 

Geisha

Nog zo’n merk waar ik echt fan van ben is Geisha. Geisha is een Nederlands modemerk voor dames en sinds een aantal jaren hebben ze ook een lijn voor meisjes. Geisha is iets meer casual dan Summum, maar erg vergelijkbaar qua draagbaarheid. Geisha heeft naast leuke rokken en jurken vaak wel meer vrijetijdskleding als korte broeken en spijkerbroeken en goedkopere shirts met leuke prints, waardoor Geisha zeker een van mijn grote favorieten is. Het is daarnaast ook erg betaalbaar, vind ik.

 

Merken voor toffe jurkjes

Mijn favoriete merk voor toffe jurkjes is o.a. Smashed Lemon. De keuze uit jurkjes van dit merk is altijd talrijk en je kan altijd alle kanten op. Zowel sjiek als casual en met verschillende kleuren en prints. Ook zijn de jurkjes van Smashed Lemon leuk betaalbaar.

SRNDPTY is een erg leuk merk met jurkjes voor een heel leuk prijsje. Een jurkje van dit merk hoeft niet duurder te zijn dan 70 euro. En als je het in de sale scoort, dan ben je natuurlijk helemaal blij.

Hou je van een beetje nostalgie, dan zijn de jurkjes van King Louie en Tante Betsy helemaal hét. Je ziet van verre als iemand een King Louie jurkje of die van Tante Betsy aan heeft. Dat het zo herkenbaar is, vind ik juist het leuke aan deze mooie merken. Vooral de jurkjes van Tante Betsy zijn over het algemeen erg kleurrijk en uitgesproken. Love it!

 

Merken voor fijne broeken

Mac is zo’n broekenmerk waar ik altijd wel een fijne spijkerbroek of capri vind. De broeken zijn vrijwel allemaal onder de 100 euro en passen altijd goed. Je hebt er ook verschillende lengtematen, wat handig kan zijn als je net als ik lange benen hebt.

Ook de jeans en broeken van Geisha zijn super en met een prijs van rond de 80 euro erg fijn betaalbaar. Vooral de skinny’s van Geisha zijn geweldig. En zoek je liever een broek met een leuk printje, dan kan je ook bij dit merk terecht.

Is je budget wat minder groot en wil je een spijkerbroek kopen voor minder dan 40 euro dan zou je eens kunnen kijken naar het merk Only. Dit merk heeft een redelijk grote collectie spijkerbroeken voor een prikkie.

 

Kopen in de sale

En wat natuurlijk ook altijd nog kan, is je aankoop uitstellen tot juli als het gaat om zomerkleding en tot januari als het gaat om winterkleding. Dan begint de sale altijd en kan je je favoriete merken voor soms de helft van de prijs aanschaffen.

 

Meer blogs van Esmée:

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.