);

Stedentrip naar Londen in Harry Potter stijl!

Stedentrip naar Londen in Harry Potter stijl!

Er even tussenuit met een stedentrip; dat willen we allemaal wel. Helemaal als de stedentrip in het teken staat van één van je favoriete verhalen. Of je kinderen nu helemaal weg zijn van Harry Potter of dat je zelf een échte Potterhead bent: een stedentrip naar Londen in Harry Potter stijl is leuk voor iedereen. In deze blog zetten we vier locaties in Londen op een rij, waar je je even helemaal tovenaar of heks voelt. 

 

Vind platform 9 ¾

Iedereen weet dat je op King’s Cross platform 9 kunt vinden. Hier kun je dan ook een foto maken van jezelf met een trolley die uit de muur steekt, net zoals in de films en boeken. Reis je, net als Harry, met de trein naar Londen, dan kom je aan op het St. Pancras station. Dit ligt direct tegenover King’s Cross. Daarnaast zul je het St. Pancras station herkennen uit de films, Harry en Ron vliegen namelijk met de auto rakelings langs dit station. Een beter begin van je Harry Potter stedentrip, kun je niet hebben. 

 

Bezoek de Wegisweg

Winkelen en rondstruinen over de Wegisweg hebben we allemaal wel eens willen doen. Wanneer je in Londen bent, moet je dit dan ook écht doen. Leadenhall Market is waar de Wegisweg scenes zijn opgenomen. Daarnaast kun je ook Goodwins Court bezoeken, deze authentieke buurt was de inspiratie voor de Verdonkeremaansteeg. Dit is één van de straten die intact is gebleven en alle oorlogen en vuren die door de eeuwen heen in Londen woedde heeft doorstaan. Het is net of je jaren terug gaat in de tijd als je door Goodwins Court wandelt. 

 

Het huis van MinaLima

In het centrum van Soho vind je het huis van MinaLima. Dit is een winkel en museum dat is opgezet door de designers Mina en Lima, die samen werkten aan de rekwisieten in de Harry Potter films. Je kunt hier foto’s maken met de kachel waar uitnodigingen voor Zweinstein uit schieten, verschillende rekwisieten bekijken en magische Harry Potter souvenirs kopen. De gehele winkel is aangekleed in Harry Potter stijl, zo voelt het net alsof je zelf in één van de verhalen bent beland. 

 

Ontdek of je Sisseltong spreekt

De dierentuin én een Harry Potter locatie bezoeken in één keer doe je bij het reptielenhuis van Londen’s dierentuin. Hier ontdekte Harry dat hij sisseltong kon spreken, toen hij met zijn oom, tante en neef deze dierentuin bezocht. Dit reptielenhuis bestaat echt, je kunt hier dus mooie foto’s maken en zelf eens kijken of je sisseltong spreekt. Daarnaast zijn er meer dan 650 diersoorten te vinden in de dierentuin, dus je kijkt hoe dan ook je ogen uit.

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.