);

Speelgoed van het jaar: welk speelgoed is het leukst

Speelgoed van het jaar: welk speelgoed is het leukst

Al ruim 40 jaar wordt elk jaar de verkiezing tot Speelgoed van het jaar gehouden. In leeftijdscategorieën van 0 tot 18+ buigt een jury van journalisten, inkopers, speelgoeddeskundigen en een pedagoog en ontwikkelingspsycholoog zich over het ingezonden speelgoed. Past het wel bij de beoogde leeftijdscategorie? Is het veilig? Hoe is de prijs ten opzichte van de kwaliteit? En hoe is die kwaliteit, gaat het snel stuk en blijft het ook na een keer spelen leuk speelgoed? Allemaal vragen waar die vakkundige jury antwoord op moet geven. Uiteindelijk rolt daar dan een genomineerdenlijst uit van speelgoed dat op al die vragen positief scoorde. En op dat speelgoed kan dan vervolgens van 11 september tot en met 3 november 2019 door de (potentiële) consument gestemd worden.

Nou ga ik hier niet alle genomineerden opsommen. Dat zijn er namelijk best veel. Per categorie heb je 4 á 5 genomineerden. Wel ga ik je mijn favoriete speelgoed vertellen per leeftijdscategorie.

Als je zelf even wilt kijken welk speelgoed genomineerd is? Kijk dan hier. En stem dan gelijk even op je favoriet!

 

0 – 3 jaar

Codi Robotdino speelgoed van het jaar 2019

Codi, mijn RobotDino

Codi, Mijn RoboDino danst, zingt en brult. Maar pas op, soms is hij moe en zelfs een beetje stekelig! Jouw wizzkid van 2 tot 5 jaar bepaalt zijn stemming. Zo’n interactieve en realistische dino was er nog niet. Eindeloos spelen, liedjes, kleuren, vormen, oorzaak en gevolg: Codi swingt zich de dag door. En na een vrolijke en leerzame dag trekt Codi zich terug in de speelhoek. Zijn stekels veilig opgeborgen in zijn dino-ei, klaar voor een nieuwe dag.

Mijn mening: ik heb deze dino in real life gezien en wat een leuk ding! Het speelgoed is lekker robuust en werkelijk alle aanwezige kinderen moesten even met Codi spelen. Dus met Codi de RobotDino heb je een prachtig cadeau in handen. En niet onbelangrijk… het geluid kan zachter wink

Prijs: €44,95

Klik hier voor meer info

 

4 & 5 jaar

Cubby Hasbro speelgoed van het jaar genomineerd

Cubby de Beer

Deze levensechte beer is verbazend interactief! Cubby houdt er van om gekieteld te worden en speelt graag een spelletje kiekeboe. Blaas op z’n neus voor verassende reacties! Cubby heeft een 3 in 1 accessoire om hem eten en drinken te geven en om zijn zachte vacht goed te borstelen. Met meer dan 100 geluids- en bewegingscombinaties en een slaapmodus met vele bedtijdgeluiden en -liedjes is Cubby het speelmaatje om mee te spelen.

1. Geweldig interactief en levensecht: dit heerlijk nieuwsgierige, expressieve berenjong vindt het heerlijk om overdag met je te spelen. In de nachtmodus maakt hij slaperige geluiden en speelt hij zachte muziek. Hij is je beste vriendje dag en nacht!

2. Cubby heeft meer dan 100 geluid- en bewegingscombinaties: Hij kan zijn hoofd, ogen, oren, neus, mond en armen bewegen en maakt veel leuke geluiden.

3. Ongelooflijk schattige uitdrukkingen

4. Cubby heeft een 3 in 1 speelaccessoire: het is een traktatie, een fles en een kam, allemaal in één.

Mijn mening: hoewel dit geen goedkoop cadeau is voor een verjaardag of Sinterklaas is het wel een cadeau waar ze jaren plezier van hebben. Cubby steelt echt de harten van elk kind.

Prijs: € 100,-

Klik hier voor meer info

 

6 & 7 jaar

Racebaan Vtech speelgoed van het jaar 2019

Turbo Force Racers racebaan

De auto’s staan klaar, de motors ronken: en daar gaan ze, vier racemonsters op weg naar de finish. De behendige coureurs dragen de Turbo Force Racers om hun pols. Vanaf dit basisstation sturen de chauffeurs vanaf vijf jaar de racewagens aan. Een solorace of tegen elkaar: alles kan op één van de vier circuitopstellingen. Riemen vast, helm op en gaan!

Word een stoere racer met je eigen Turbo Force Racers voertuig! Gebruik het touchpad op de polsband om het voertuig op afstand te besturen. Plaats je racer op de polsband en schud je arm om de turbo-boost op te laden. Druk vervolgens op de turbo-toets en ga ervandoor! Word jij de beste Turbo Force Racer?

Mijn mening: Je koopt de racebaan van Vtech met 1 polsband en 1 auto. Dus wil je met meerderen racen, dan kan dat maar moet je vriendje zelf ook een Turbo Force Racer hebben. Alleen of om de beurt racen is overigens ook heel leuk. Echt een prachtig stuk speelgoed waar zowel stoere jongens als meisjes erg blij mee zullen zijn.

De prijs van de racebaan is € 49,95

 

8 & 9 jaar

Lego Haunted High School speelgoed van het jaar

LEGO Haunted High School

Durf jij de verborgen kant van Newbury High te bezoeken? Download de LEGO® Hidden Side™ app en richt je telefoon op de school om deze tot leven te laten komen. Ontdek wat er in de app gebeurt wanneer je met het model speelt. Verken de steeds veranderende verborgen kant, los nieuwe mysteries op, vind coole voorwerpen, vang alle spoken, voeg ze toe aan je spokenverzameling en versla de spokenbaas Dhr. Nibs... als je durft tenminste! Kun jij de helden Jack Davids en Parker Jackson helpen om de spoken te verslaan en ervoor zorgen dat alles op school weer normaal wordt? Bewonder alle details en probeer de verborgen kamer en de aanwijzingen te vinden. Of bedenk je eigen spannende spokenjacht-avonturen met deze geweldige LEGO bouwset!

Mijn mening: ik heb een dochter die met LEGO begint te bouwen en niet meer kan stoppen. Uren achtereen zit ze blokje voor blokje op elkaar te stapelen. Ik ben daarom gek op LEGO, want alles wat mijn dochter achter de laptop vandaan krijgt, kan bij mij niet meer stuk. En dan is deze ook nog eens gekoppeld aan een app waardoor de spook high school ook nog eens begint te leven.

LEGO Haunted High School kost 129,99. Helaas ben ik nog geen Nederlandse verkoper tegen gekomen die deze bouwset verkoopt, maar dat zal vast niet al te lang duren.

 

Schatzoekers speelgoed van het jaar genomineerd

De schatzoekers van de Kuala-archipel

Jullie keuzes, Jullie avontuur, jullie verhaal. Je kunt De Schatzoekers van de Kuala-archipel alleen spelen, maar met meerdere schatzoekers wordt het een waar avontuur. Ga alleen of in een team op zoek naar mysterieuze schatten die in het eilandenrijk Kuala liggen verborgen. Kies je karakter uit de 4 kinderen, sla het bijbehorende stripboek open en beleef het avontuur van je leven. Los raadsels op, ontdek geheime doorgangen en ontwijk de vele valstrikken op de route, terwijl je gebruik maakt van de speciale vaardigheden van de kinderen. Jullie zullen samen de vele eilanden van de Kuala-archipel ontdekken om de mooiste schatten te vinden. De Schatzoekers van de Kuala-archipel: het eerste coöperatieve avonturenspel in stripvorm!

Mijn mening: eindelijk eens een spel dat je echt samen speelt en niet tegen elkaar. Het stimuleert samenwerking en is goed voor de taalvaardigheid. Ik vind het een aanrader!

Prijs: 29,95 te koop bij o.a. bol.com

Klik hier voor meer informatie

 

10 & 11 jaar

pictionary air speelgoed van het jaar 2019

Pictionary Air

Teken in de lucht en je ziet de tekening op je smart apparaat - zo heb je dit tekenspel nog nooit gespeeld! Download de Pictionary Air app (verkrijgbaar voor iOS- en Android-apparaten) en je kunt spelen. Richt de camera op de speler die tekent en je ziet de speler mét zijn of haar tekening op het je scherm. Maak het nog leuker door het scherm vanaf je smart apparaat via Apple TV, Chromecast of een ander streamingapparaat naar je televisie te sturen.

SPELEN: Pak een kaart en de Pictionary Air pen, en je kunt beginnen met tekenen! Jouw team probeert de woorden te raden terwijl jij in de lucht tekent. De Pictionary Air app laat zien wat je tekent. Je score wordt bijgehouden in de app, zodat je altijd kunt zien hoe je team ervoor staat. Meer tijd nodig? Met de Aangepaste modus in de Pictionary Air app kun je de timer en het aantal ronden aanpassen, zodat beginners of jongere spelers meer tijd krijgen om te tekenen. In de Vrije modus kun je tekenen zonder tijdslimiet, om te oefenen of gewoon voor je eigen plezier! HERINNERINGEN BEWAREN: Of je nu tekent, raadt of kijkt, de resultaten zijn hilarisch! Sla je tekenkunsten op in de app en lach er later opnieuw om of deel het met vrienden.

Mijn mening: we kennen allemaal het spel pictionary en hebben het vast allemaal ook wel eens gespeeld. Maar dit is werkelijk supercool! Ik heb het even mogen ervaren en ik was direct verkocht. En toen ik aan dochterlief vroeg wat haar favoriet was van de dag, toen wees ze Pictionary Air aan. Absolute aanrader dus! Ook een hilarisch spel voor een kinderfeestje.

Prijs: 24,95

Klik hier voor meer info over Pictionary Air

 

kwakzalvers van kakelenburg speelgoed van het jaar

De kwakzalvers van Kakelenburg

In dit hilarische bordspel zijn spelers wonderdokters die in hun ketels de krachtigste toverdranken proberen te brouwen. Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Het grote gevaar zijn alleen de knalerwten, eentje teveel en de ketel ontploft. Het is dus belangrijk op tijd te stoppen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als om je heen de mooiste drankjes worden bereid! Wie aan het eind van 9 rondes de meeste punten heeft, wint het spel. Door het grote aantal verschillende ingrediënten en het populaire "push your luck"-mechanisme zal het brouwen van drankjes nooit gaan vervelen.

Mijn mening: pas toen ik het spel in werkelijkheid gezien had, werd ik erg enthousiast. Als je het zo leest, dan blijft het een beetje oppervlakkig maar het gaat pas echt leven als je het mooie spel bekijkt en kan spelen.

Prijs: 39,95

Klik hier voor meer informatie over dit spel

 

12 t/m 17 jaar

Rolit speelgoed van het jaar

Rolit

Rolit is het bekende 4-kleurige ballenspel waarbij jij moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Makkelijk te leren, veel tactische mogelijkheden. Het spel begint door van de 4 kleuren elk 1 kleur in het midden te leggen, zodat ze een vierkant vormen. Vervolgens begint de eerste speler door een bal met zijn kleur boven in het veld te leggen, aansluitend aan de ballen die er al liggen. Komen er ballen ‘gevangen’ te liggen tussen deze kleur, oftewel ligt er een bal van die kleur aan het begin en het einde van een lijn (in alle richtingen mogelijk), dan mogen alle ballen ertussen omgerold worden naar dezelfde kleur. Roll it! Zo gaat het spel kloksgewijs verder tot het bord vol ligt. Degene die nu de meeste ballen van zijn kleur zichtbaar heeft, wint.

Mijn mening: hoewel dit spel niet nieuw is en ik daarom niet precies begrijp waarom het genomineerd is, vind ik het wel een heel leuk spel dat je er even bij pakt als je een gezellig momentje met je kinderen wilt.

 

Pandemic

DE WERELD IS GETROFFEN DOOR EEN RAMP: DE MENSHEID HEEFT JULLIE HULP NODIG! Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel en gecoördineerd samenwerken om je missie te volbrengen. Pandemic: Rapid Response is een spannend, coöperatief, real-time dobbelspel waarin je zo snel mogelijk levensreddende middelen dient te leveren aan noodlijdende steden over de hele wereld.

Mijn mening: ik heb het nog niet kunnen spelen, maar het ziet er in ieder geval prachtig uit. Echt een mooi spel, waarin je niet tegen elkaar maar met elkaar speelt om te winnen. Goed spel voor deze doelgroep van 12 t/m 17!

Prijs: € 34,95

Kijk hier voor meer info over Pandemic

 

18 jaar en ouder

Escape Room the Game: 2 players

Bij de 2 Players editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat 1 introductieavontuur van 15 minuten en 2 complete avonturen van een uur. Hierbij heb je dus een uur de tijd om te ‘ontsnappen’. Samen ga je op zoek naar codes, die kunnen bestaan uit getallen, vormen of andere tekens.

Mijn mening: heb je nou geen groot gezin, dan is een spel voor 2 spelers wel ideaal. Ook leuk om samen met je echtgenoot te doen. Ook een leuk prijsje voor dit spel.

Prijs: € 14,95

Kijk hier voor meer informatie en om het eventueel te kopen.

 

Stemmen op het Speelgoed van het Jaar 2019

Wil jij kijken welk speelgoed allemaal genomineerd is binnen de diverse leeftijdscategorieën? Check dan Speelgoedvanhetjaar.nl! Je kunt daar je stem uitbrengen en een kleurplaat downloaden en meedoen aan de kleuractie. Klik daarvoor hier.

 

Meer blogs van Esmée:

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.