);

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf heel veel plezier mee gehad om het te maken en ik hoop dat jullie het ook leuk zullen vinden!

 

Materialen voor het sokken popje

Je zult het vast al geraden hebben dat je voor dit popje sokken gebruikt. Een witte sok voor het lijfje en een gekleurde sok voor de kleertjes. Gebruik qua maat sokken een volwassen maat (vanaf maat 38) zodat het popje niet te klein wordt. Verder heb je garen, een stuk lint, een naald, een schaar, lijm, een zwarte/donkerblauwe stift en vulling nodig.

 

En dan nu aan de slag

Draai de sok binnenste buiten. Teken op de witte sok (boven de hak) de benen. Gebruik wit garen om de beentjes met een stiksteek te maken. Knip ruim langs de stiksteekrand de rest van de sok er af.

sokken popje maken stap 1 diydiy sokkenpopje makendiy sokken popje knutselen

 

Knip de teen van de sok een stukje los. Draai de sok buitenste binnen. Vul het popje goed op. Naai de opening dicht.


diy knutselen sokken popjesokkenpopje maken diystap 6 sokken popje maken

Knoop een stukje wit garen strak op een derde van de bovenkant om het popje om een nekje te maken. Knip de andere sok in vier delen zoals aangegeven op onderstaande foto. Het eerste gedeelte is het jurkje. Doe dit om het popje zodat de bovenrand om de nek zit. Gebruik een stukje lint om een sjaaltje te maken.

een sokken popje zelf makensokken popje makensokken popje bijna klaar

Gebruik een gekleurd garen om haar te maken. Knip zo’n vijftig gelijke stukken (je vouwt het dubbel dus zorg dat het lang genoeg is om lang haar te maken). Het kan zijn dat je later nog wat meer nodig hebt, afhankelijk van de grote van het popje. Gebruik de naald om de haren naast elkaar door het hoofdje te rijgen. Maak vervolgens het haar bovenop vast met een stiksteek.

haren maken van het sokken popjestap 11 van sokken popje makendiy sokken popje zelf knutselen

Van het middenstuk (de hak wordt niet gebruikt) maak je het mutsje. Doe het stuk over het hoofdje en bind de bovenkant af met een stukje garen. Knip het garen en de bovenkant op maat. Plak een stuk lint als sierrand aan de onderkant van het mutsje. Maak met een stiksteek twee armpjes. Steek elke keer de naald door het hele popje en trek het garen strak aan. Hecht de uiteinde af.

mutsje maken van sokken popjeknutselen sokken popjesokkenpopje maken

Van de teen van de sok maak je twee sokjes zoals aangegeven op de foto. Doe de sokjes om de voetjes en plak ook hier een stukje lint omheen als sierrand. Maak tenslotte met stift de ogen en je popje is klaar!

sokkenpopje knutselen diysokken popje zelf makensokken popje is klaar

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Rory

    aug 14, 2017 at 10:05

    Wow, wat ontzettend leuk gemaakt en gedaan. Mijn complimenten! Zelf ben ik niet ultrahandig, maar met deze stap voor stap toelichting zou zelfs ik het moeten kunnen (met kindje van 5 jaar erbij dan).This thread has been closed from taking new comments.