);

Ik ben de slechtste moeder ooit!

Ik ben de slechtste moeder ooit!

Soms… soms kan ik mezelf wel achter het behang plakken, wil ik het liefst weer terug naar mijn bed en de dekens over mijn hoofd trekken, ben ik een echte loedermoeder en dat zeg ik zonder enige zelfspot. Zó ontiegelijk stom voel ik mezelf en de slechtste moeder ooit!

En de laatste tijd heb ik die momenten nogal vaak. Dus ik vond dat ik ze maar eens op moest schrijven.

 

Mijn slechtste moeder-momenten

De tandarts vergeten

Ja, echt. Het gebeurde me even geleden. Je maakt zo’n afspraak maaaanden van tevoren, want tandartsen zijn gewoon erg drukbezet. Je noteert het netjes in je agenda. Zowel in de familieplanner als mijn eigen agenda. Ik zag het nog de dag ervoor en dacht “oh ja, niet vergeten morgenmiddag na school naar de tandarts” en dan is het zover… en dan vergeet je die afspraak. Dan voel ik me zó ontzettend stom! En het vervelende is… het duurt weer zo lang voordat de tandarts dan tijd heeft.

 

Ouderbetrokkenheid…ze kunnen me wat

School. Ouderbetrokkenheid. Weet je, ik ben luizenmoeder. Ik pluis elke dinsdag na vakanties en zo vaak als nodig naar sigarettenrook stinkende, vette en ook schattige lieve hoofdjes op zoek naar nare kriebelbeestjes. Dus ik steek mijn tijd in school. Maar zo tegen het einde van het jaar en ook tegen het einde van het schooljaar, dan wordt het me teveel. De hele Sinterklaas- en Kerststress om het maar voor iedereen gezellig te maken, overvalt me dan. De schoolapp loopt vol met verzoeken om de school in kerstsfeer te brengen, uitjes waar rij-ouders voor nodig zijn en hapjes maken voor het kerstdiner. Ik krijg er wat van. Haal toch een zak patat. Iedereen blij. Ik wel in ieder geval. Ook aan het einde van elk schooljaar weten ze van allerlei leuks voor de kinderen te organiseren, maar dat kan dan alleen maar doorgaan als we als ouders tijd en benzine investeren. En dan moet je puntje bij paaltje ook nog helpen schoonmaken. Klassen, speelgoed, leermateriaal… het moet allemaal schoon de zomervakantie in. Ik kan daar erg dwars van worden.

 

Oh, je had een toets?

Ja hoor, ik vergeet regelmatig dat dochterlief huiswerk moest maken of erger nog een toets had. Omdat ze zelf nog te jong is om een agenda bij te houden, doe ik dat voor haar. Maar mama vergeet dus regelmatig dat ze wat had.

 

Oh, ik heb een kind?

Ik werk vanuit huis en ik kan mezelf daarin echt verliezen. Ik ben al eens vergeten om haar van school af te halen. En heeft ze een vrije dag? Ergens tegen lunchtijd herinner ik me weer dat ik een kind heb die op de bank achter haar tablet zit en voorzie ik haar eindelijk van die langverwachte boterham en beker melk. Oef….

 

Het regent, heel hard. Maar ze kan toch zelf naar huis komen?

Het regent. Het begint steeds harder te regenen. Ik heb met haar afgesproken dat ze zelf uit school komt. Ik heb het druk. Ook geen zin om haar te halen en buiten het schoolplein onder mijn pluutje te koukleumen. Ik ben ook altijd de enige moeder die nog op haar kind staat te wachten, terwijl iedereen al naar huis is. Ze laat zich niet haasten bij de gedachten dat haar moeder buiten nat staat te regenen. Dus ik wacht lekker droog binnen totdat ze thuis komt. Maar het gaat nog harder regenen. Het komt nu met bakken uit de lucht. Zal ik toch maar gaan? De school is al uit. Ik blijf toch maar wachten. Oef wat voel ik me weer een slechte moeder. Ik ga haar toch maar tegemoet rijden. Ik sta bij school. Geen kind meer te zien. Ze zal toch niet naar huis gelopen zijn? Dan had ik haar zeker tegengekomen onderweg. Er stopt een auto voor me. Er komt een kind uit en die rent naar mijn auto. Oh hé dat is de mijne. Ze werd thuis gebracht door een goede moeder die haar kinderen met dit weer wel ophaalt van school en zag mij net op tijd wegrijden van huis. Hoe slecht voel je je dan…..zo slecht als het weer.

 

Sinterklaas overslaan omdat je er zelf geen zin in hebt

Ik ben echt zó slecht! Zo klaar met de Sinterklaastijd. Nou is dochterlief 9 en geen 4 meer, maar natuurlijk is het leuk om cadeautjes te krijgen. Ik snap dat. Maar mama is degene die dat allemaal bij elkaar moet shoppen. En moet bedenken en regelen waar we dit jaar pakjesavond gaan vieren, terwijl ik het gevoel krijg dat niemand op ons zit te wachten. En daar had ik dit jaar écht geen zin in. Ik had 1 chocoladeletter voor in een schoen (on-ingepakt) en ik kon nog ergens een LOL bal op de kop tikken voordat ze overal uitverkocht waren. En dat was het dan.

Maar ik heb het tijdens kerst toch nog maar goedgemaakt met wat cadeautjes onder de boom. angel

 

Geen boodschappen gedaan… we eten brood

Ik ben degene in huis die kookt. Ik werk tenslotte vanuit huis en kan op tijd aan het eten beginnen. Maar soms heb ik geen inspiratie. Weet ik het gewoon even echt niet meer. En om eerlijk te zijn, heb ik die dagen best vaak en soms meerdere malen in de week. Vooral als ik het zelf erg druk heb, kan ik het idee dat ik wat op tafel moet zetten niet omzetten in daden. Het kan dus zomaar zijn, dat we de ene dag een gebakken ei eten, de volgende dag patat en de dag erna Chinees halen. Oh ja, en pizza eten we ook regelmatig Dus waar blijf je dan als moeder met 2 ons groenten per dag? Zijn aardappels ook groenten? En de tomatensaus op de pizza? surprise

 

Groente en fruit?

Over 2 stuks fruit en 2 ons groente gesproken. Ehhhh…. Nou niet bij ons in huis hoor. Ik heb soms niet eens fruit in huis. Dan gaat er een plak ontbijtkoek of cheese dippers mee naar school. Vooral aan het einde van de week kán het zijn dat de groentelade in de koelkast leeg is. Om over het fruit maar niet te spreken. Maar ach, ze groeit goed en is zelden ziek. Maar daar heb ik dus geen heel positieve bijdrage aan geleverd. Slecht hè.

 

Dat waren mijn “slechte moeder momenten” en dan hebben we het nog maar niet over dat ik haar gewoon lekker gekreukt naar school laat gaan. Ik strijk namelijk niet. Nooit! Of dat ik vergeet dat ze nodig in bad moet. Dat dus…

Kortom, ik voel me best vaak een slechte moeder. Maar ook wel een lieve, soms winkEn hoewel ik niet de beste moeder ben, ben ik wel haar enige moeder. Dus ze zal het ermee moeten doen. Een moeder die probeert alle ballen in de lucht te houden. Misschien ben ik toch geen slechte moeder maar een slechte jongleur. Die ballen blijven bij mij gewoon niet in de lucht.

Hoe goed kan jij jongleren? 

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.