);

Sinterklaasrecepten: lekkers maken met de kinderen

Sinterklaasrecepten: lekkers maken met de kinderen

Sinterklaas is in het land! Het leukste kinderfeest van het hele jaar.  Het is tijd voor de schoencadeaus, pakjesavond - en natuurlijk al het lekkers dat hoort bij het Heerlijk Avondje. Duik samen met de kinderen de keuken in om helemaal in de Sinterklaassfeer te komen. Kruidnoten en marsepein zijn bijvoorbeeld heel leuk en lekker om samen met de kinderen te maken!

 

Kruidnoten maken

Met dit recept maak je een bak vol! Houd er rekening mee dat het deeg een uur moet rusten.

 • 200 g zelfrijzend bakmeel
 • 100 g bruine basterdsuiker
 • 75 g koude boter in kleine klontjes
 • 3 el melk
 • 2 tl speculaaskruiden

recept voor kruidnoten

 1. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed goed. Maak een bal van het deeg en omwikkel met plastic folie. Leg minstens een uur in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een bakblik in of bekleed het met bakpapier.
 3. Maak kleine ronde balletjes (ze worden nog wat groter in de oven!) en leg ze op wat afstand van elkaar op het bakblik. Druk ze iets aan.
 4. Zet de kruidnoten 20-25 minuten in de oven en laat ze vervolgens goed afkoelen om knapperig te worden. De kruidnoten blijven in een luchtdichte trommel lang houdbaar. Tenminste, dat schijnt zo te zijn. Ze zijn meestal op voor die tijd!

 

Samen marsepein maken

Het is net kleien, het maken van leuke marsepeinvormen! Je moet de marsepein wel een nacht laten rusten dus maak het bijtijds. Vervang je het rauwe eiwit door de marsepein liever? Maak de marsepein dan met 1,5 eetlepel water.

 • 200 g poedersuiker
 • 200 g amandelmeel (bij de natuurwinkel of exotische supermarkt)
 • 1 eiwit
 • paar druppels citroensap
 • bakkleurstoffen of natuurlijke kleurstof (bietensap, cacao)

Marsepein zelf maken

 1. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad mengsel.
 2. Verdeel de marsepein in porties om te kleuren. Voeg bij iedere portie wat kleurstof toe en kneed goed door.
 3. Bewaar de losse porties marsepein in plastic folie in de koelkast. Laat minstens 12 uur liggen voor je het verder verwerkt.
 4. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad en vorm tot wat je wilt! Met een deegroller, een mesje en een cocktailprikker kom je al een heel eind. Met leuke uitstekers maken ook de allerkleinsten al een leuk figuurtje! Als je verschillende stukjes marsepein aan elkaar wilt bevestigen, kun je dit doen door wat water ertussen te kwasten. Bewaar de marsepein luchtdicht.

 

Met dank aan Anouk van de Kinderkookshop voor deze leuke en lekkere recepten. Bij De kinderkookshop vind je meer leuke Sinterklaasrecepten. Of check een dit recept van Maud voor Sinterklaas cupcakes.

PINTEREST AFBEELDINGEN:

Zelf marsepein maken - Sinterklaas receptSinterklaas recept - kruidnoten maken

 

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.