);

Schranzend slank worden? Dat zou leuk zijn!

Schranzend slank worden? Dat zou leuk zijn!

Wanneer ik de huiskamer binnenwandel, vraagt mijn lief me of ik fijn heb gesport. Ik verzucht dat ik wel leukere dingen kan verzinnen en plof neer op de bank. Nieuwsgierig vraagt hij wat ik daar dan onder schaar? Sarcastisch antwoord ik dat ik het leuk vind om een zak chips leeg te vreten terwijl ik televisie kijk, liggend op de bank. Het zou dan nog leuker zijn dat ik met iedere greep uit die zak en elke hap die ik naar binnen werk, een paar gram gewicht verlies en strakker in mijn vel kom te zitten.

Met een  ferme ‘’Ja’’, beaam ik, dat ik dat pas leuk zou vinden! Daarna een slagroompunt voor de buikspieren en een blikje Redbull om mijn spieren nog wat te versterken. Hoe vermoeiend is dat als dat je dagelijkse sport is?

Mijn lief begint te lachen en gaat mee in mijn relaas. Hij vult aan dat we morgen lekkere, vette patatten gaan eten. Patat speciaal. Als toetje het grootste ijsje die we kunnen vinden, afgetopt met slagroom. Dat zou goed zijn voor die stalen, strakke billen. Voor de strakke en gefine tunede armen is het noodzakelijk om nog meer chips te eten ’s avonds, lang uit op de bank liggend. Weliswaar een ander smaakje, maar dat maakt de work-out niet minder intensief. Gekscherend worden we al moe als we er aan denken.

 

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

Even een uurtje lekker maffen kan niet ontbreken in dit strakke regime. We moeten wel een beetje tegemoet komen aan een goed werkende metabolisme. Ik voeg er aan toe dat we chocolade, van een zeker merk, ook echt niet moeten vergeten binnen ons strenge schema. Zonder chocolade is onze gezonde levensstijl niet compleet!

Dat zou nog eens leuk zijn. Dat je in shape blijft door lekker te eten waar je zin in hebt. Zonder na te denken over dik worden of over de mate van hoe ongezond het is. Was het maar zo’n feest! De werkelijkheid komt niet eens in de buurt. Althans, voor de doorsnee mens niet. De keiharde werkelijkheid voor mij is, dat ik me al vanaf de zomer, een paar avonden in de week, tegoed doe aan online work-outs en mezelf een gezond rantsoen voor heb geschoteld. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Zoiets. Nog twee mooie: geduld is een schone zaak en… de aanhouder wint. Mijn harde werken werd inderdaad beloond en daar pluk ik nu de vruchten van. De weegschaal wijst zes kilo minder aan. Bam! Die heb ik in the pocket.

Project ‘’bring the sexy back’’ geslaagd! 

 

Foto is van Shutterstock

De groentepolitie is je beste vriend!

De groentepolitie is je beste vriend!

Het is weer zo ver. Onze middelste heeft tijdens het avondeten weer eens haar bokkenpruik op gezet. Ze weigert ook maar een hap te eten. Behalve…

Dreumesland in Avonturenpark Hellendoorn

Dreumesland in Avonturenpark Hellendoorn

Wij mochten voor website4mama, naar Avonturenpark Hellendoorn, om de opening van Bella’s Swingpaleis bij te wonen! Klokslag twee uur was het…

Een magisch jurkje met UV colour changing prints

Een magisch jurkje met UV colour…

Heb jij al lucht gekregen van de nieuwe jurkjes met uv colour changing prints van Ninie? Op het eerste oog lijkt het gewoon een doorsnee jurkje,…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

Voeg een nieuwe reactie toe: