);

De schoolfotograaf komt: tips van een fotograaf

De schoolfotograaf komt: tips van een fotograaf

In de app van de school van je kinderen volgt het bericht: De schoolfotograaf komt! Super leuk en altijd weer een bijzonder moment. Meteen begin je na te denken over hun tofste outfit… Wordt het die met stippen? Of toch die ene met die leuke kleurtjes? Of moet ik toch nog maar even naar de stad voor een nieuw setje? Oeh! Stress! Wat doe ik ze nou toch aan?

Het is dan handig om een paar dingen te weten van de schoolfotograaf:

  1. Achtergrondkleur!

Welke kleur heeft de achtergrond? Is deze in kleur of egaal wit? Of misschien meerdere kleuren? Hier hangt natuurlijk de kleur van de kleding vanaf. Het zou zonde zijn wanneer de witte trui niet te zien valt bij een witte achtergrondkleur. Dus informeer hier even naar.

  1. Portretfoto of totaalfoto?

Maakt de fotograaf een portretfoto (dus focus op het gezicht) of een totaalfoto? Of allebei? Komt dus alleen hun gezicht op de foto of komen ze er helemaal op? Dan weet je of je moet nadenken over een complete outfit of is de lievelingstrui/blouse genoeg?

  1. Schoenen erbij?

En komen de schoenen er dan ook op? Dan zou ik er ook voor zorgen dat deze schoon en fotowaardig zijn en bij de outfit passen.

  1. Broertjes/zusjes!

Wanneer ze ook samen met broertjes en/of zusjes op de foto gaan, zorg er dan voor dat de kleding wat op elkaar is afgestemd. Dus geen drukke printjes of teveel verschillende kleuren.

  1. Printjes en kleur

Ik zou geen outfit kiezen waar heel veel kleine stipjes/sterren/streepjes op staan, dit kan een vreemd effect geven op de foto. Ook zou ik niet voor fluoriserende of neon kleuren gaan. Een neon kleur in bijvoorbeeld een opdruk is geen probleem.

  1. Favoriet

Laat je kinderen wat inspraak hebben in de outfit keuze. (Dit ook wel een beetje aansturen natuurlijk anders zou de mijne in haar Mega Mindy pak verschijnen) Maar als ze zich niet fijn voelen in hun kleding, zal dit te zien zijn op de foto.

  1. Bereid ze voor!

Vertel je kinderen wat er gaat gebeuren. Zo weten ze wat er gaat gebeuren en waar ze aan toe zijn. Push ze vooral niet om te lachen op de foto want dan krijg je van die gemaakte lachjes op hun gezicht. Als het goed is krijgt de fotograaf ze wel aan het lachen…Spontaan

SUCCES!

 

Nu is laatst de fotograaf bij mijn dochter op school geweest en had ik mezelf en haar niet goed voorbereid. Ik ben zelf fotograaf en zij vaak mijn model dus dat moest goed komen… Dacht ik…Ik koos 1 van haar favoriete maxi jurken in zwart/wit met witte sneakers eronder. (Het was nog mooi weer) Papa bracht haar naar school en ze wilde haar oker gele lange vest aan op de fiets. Prima, dacht ik. Niet wetende dat zowel papa als haar juf niet even mee zouden denken over het uittrekken van haar vest bij aankomst op school of voor de foto!!! Dus toen ik later op de dag vroeg hoe ze op de foto was geweest, vertelde ze heel trots dat ze haar vest netjes had aangehouden… (en het dus heel de dag ook bloedheet had gehad!) Neeeeeee!!! Dacht ik. Gelukkig sta je er alleen maar met je hoofd op, toch? Toch? Uhm nee, zei ze, ik ging zo poseren (benen over elkaar en haar handjes op haar knie) en zo sta ik heeeel mooi op de foto. Hmpff! Ik de volgende dag nog even navraag op school gedaan bij de juf en inderdaad: én haar vest aangehouden (die staat haar fantastisch!) én helemaal op de foto… Nou vooruit, we wachten maar af. Maar aangezien dit haar eerste schoolfoto is, zou ik het jammer vinden als ze er voor schut op staat.

Schoolfoto Sjors

Gelukkig viel het resultaat enorm mee en staat ze op de foto zoals ze is. En was de achtergrond wit, dat scheelt ook enorm! Volgende keer bereiden we ons en papa en de juf beter voor op de komst van de schoolfotograaf.

 

Meer blogs van Yvonne:

Thuis doen tijdens de Coronacrisis met je kleuter

Thuis doen tijdens de Coronacrisis…

Nu de kinderen minimaal 3 weken niet naar school kunnen vanwege de Coronacrisis en ik als zzp-er weinig tot geen opdrachten heb, maken we…

Niet meer uitglijden met Ockyz Zwemsokken + winactie

Niet meer uitglijden met Ockyz…

Ik hoor in het zwembad vaders en moeders roepen : ‘Kijk uit, niet rennen!’ ‘Loop voorzichtig!’ ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ En logisch…

Dierenpark ontdekt: Faunapark Flakkee

Dierenpark ontdekt: Faunapark Flakkee

Wij werden uitgenodigd voor een dagje Faunapark Flakkee, een dierenpark in Goeree Overflakkee. Nog geen half uurtje rijden van ons vandaan…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met mijn dochter Sjors (5) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom heb ik van mijn hobby fotografie mijn werk gemaakt. Je kan mijn werk bekijken op ShotsbyVon.nl

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.