School is begonnen en mama heeft nu pas vakantie!

School is begonnen en mama heeft nu pas vakantie!

Ik weet niet wat me overkomt! Binnen een aanvaardbare tijd heb ik het huishouden op orde en ben zelf ook nog gedoucht en aangekleed. Sterker nog, daarna heb ik nog gewoon tijd over en sta ik even beduusd om me heen te kijken. Er is niemand die aan me trekt, geen geruzie, geen gezeur, geen verplichtingen. Is dit dan die lang verlangde me-time? Die tijd en ruimte die even he-le-maal alleen voor mij is en waar ik geen verplichtingen na hoef te komen?

Ik kan gewoon even een potje kleien (lees poepen) zonder dat ik af moet knijpen omdat de kinderen elkaar de hersens in slaan en ik kan eens ongestoord een klusje afmaken, daar waar ik anders drie dagdelen over zou doen, omdat ik tussentijds wordt gestoord door een ingewikkelde vraag van een van de kinderen. Ik kan nutteloos uit het raam staren, eindelijk eens die aankoop doen die al drie maanden op mijn boodschappenlijstje staat of eens lekker gaan sporten (online workouts, dus hoef de deur niet uit) wanneer de jongste aan haar slaapje begint. Zelfs als mijn jongste niet slaapt, is het een oase van rust.

 

Ik ben mama van twee naar schoolgaande kinderen!

Want vanaf deze week gaat mijn middelste dame ook naar school en mag ik mij mama noemen van twee naar schoolgaande kinderen! Ik hoef me tot 14:15 alleen nog maar te ontfermen over mijn jongste spruit, die rond twaalven ook nog lekker naar dromenland gaat voor twee tot drie uur! Hulde aan het schoolse leven. Driewerf hoera! Dat is een feestje waard!!
In plaats van de meest intense dag van de week, wordt dit de dag van de week waar ik het meest naar uit ga kijken. Dat weet ik nu al! Als ik dit allemaal zo opdreun, dan heeft het er alle schijn van of ik draken van kinderen heb. Ik kan jullie verzekeren, dat is allerminst het geval. Ik ben dol op alle drie mijn meiden.

 

Ik kan wel wennen aan de me-time

Maar een van de lastigste dingen van mama zijn, vind ik dat er nauwelijks tijd over blijft voor mij helemaal alleen. Gewoon alleen ik. Verder niets of niemand. Ja, hier kan ik wel aan wennen. Niet alleen omdat het lekker is, maar zeker ook omdat ik het gewoon nodig heb. Dat doet niets af aan het feit dat ik het ook heerlijk vind om lekker omringd te zijn door mijn meiden, maar ik ben nou eenmaal geen mama die versmolten is met haar kinderen. Ik vind het belangrijk dat zij ook zichzelf kunnen vermaken en niet constant aan mij vastplakken.

Hoezo is de vakantie voorbij? Die begint voor mij nu pas!

 

Meer blogs van Judith:

Je leert het beste door dingen zelf te doen

Je leert het beste door dingen…

Je leert het beste door dingen zelf te doen, dit geldt zeker voor kinderen. Zo leerden alle drie mijn meiden ooit op een zeker moment dat…

Hallo school! Bye bye tropenjaren!

Hallo school! Bye bye tropenjaren!

Met de start van het nieuwe schooljaar, mocht ook onze jongste druif haar schoolcarrière beginnen. Eind juni werd ze 4 jaar en wat heeft ze…

Wat doe je tijdens een kinderloos weekend?

Wat doe je tijdens een kinderloos…

In de zomervakantie zouden onze drie meiden een heel weekend niet thuis zijn. Onze oudste ging een weekje mee op vakantie met haar nichtje…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 1

  1. Selina

    sep 10, 2018 at 07:28

    Ik heb ook hele lieve kinderen maar vind het ook heerlijk dat ze naar school gaan! Ik ben alleen niet Zo goed in plannen.... dus moet echt alles gaan opschrijven want dan houd ik nog meer tijd over hahahahaha.This thread has been closed from taking new comments.