);

Schoenentrends van 2022

Schoenentrends van 2022

Als je maar lang genoeg je schoenen bewaart, komen ze uiteindelijk weer in de mode en worden ze weer helemaal hip. Dat is met kleding zo en met schoenen net zo. Zo hebben we de puntschoen zien komen en gaan en weer komen. De UGGS waren jaren geleden helemaal hip en daarna een absolute no-go en nu… de lompe slof mag weer. Kortom, niks zo veranderlijk als mode en leuk om de schoenentrends van dit jaar eens even onder de loep te nemen. Kijk je met me mee?

 

Kleur kleur kleur

Hebben we jaren gehad waarin zwart en bruin de boventoon voerde als het ging om merkschoenen, nu zijn knalkleuren helemaal in en dan vooral de kleuren groen en blauw. Maar ook pasteltinten zijn op dit moment erg populair. Dus kleur mag weer.

 

Toffe merken

Modeontwerpster Nikkie Plessen heeft nu niet alleen een collectie kleding, maar tevens een hippe schoenencollectie op de markt gebracht. Het zijn superleuke hightop sneakers in wit met zwart, blauw, groen of roze.

Ook merken als Guess en Maruti komen met toffe hightop sneakers.

Merken als Tamaris, Via Vai, Mexx en Shabbies komen elk seizoen wel met een prachtige collectie schoenen. De merken volgen de mode op de voet.

 

De blokhak weer terug

Nog zo’n trend terug van weggeweest: de blokhak. Eind jaren 60 en gedurende de jaren 70 ging elke hippie over straat met blokhakken. Voor zowel mannen als vrouwen was de laars met blokhak een graag geziene gast in het straatbeeld. Daarna nam de tegenbeweging van de puntige queeniehakjes het over om uiteindelijk te eindigen met een redelijk normale hak. Zo gaat het altijd. We zijn nu weer aanbeland bij de blokhak. Alle schoenenmerken voor dames met enkellaarsjes in de collectie heeft het laarsje voorzien van een blokhak. De een wat groter dan de ander, maar hij is toch echt weer terug van weggeweest.

 

Yee-haw! cowboy!

Ook de cowboylaars is weer helemaal terug. Zonder kwastjes en sliertjes weliswaar, maar wel met schuine hak, puntige teen en mooi bruin leer. Ze worden wel boven de broek gedragen en niet eronder, zoals dat in de 80’s het geval was.

 

Sneakers een must-have

Elke vrouw moet minstens 1 paar sneakers in de kast hebben staan en vaak hebben we meerdere paren zodat we in elke outfit wel comfortabel naar buiten kunnen voor een wandeling.

Een sneaker kan overal onder. Ook onder een leuk jurkje, een lange rok of een stoere jeans. Voor dit seizoen zie je je vooral sneakers in multi-colour, dus meerdere kleuren bij en over elkaar heen. Vooral in pasteltinten. Ook witte sneakers met een knalkleur als blauw of groen zie je veel. Zowel in de hoge sneakers als in de lage.

Wat nu echt uit is en niet meer kan, zijn de chunky sneakers. Er mag nog best een lekkere dikke laag rubber onder zitten, maar de mega chunkie sneakers zijn weg en wat mij betreft mogen ze dat even blijven… wink. Ik was er geen fan van.

 

De tuttige trend

Ik was een aantal jaren geleden al geen fan van flatjes, maar nu schijnen de loafers weer helemaal hip te zijn. Dat is de tuttige instapper die iets comfortabeler eruit ziet dan een flatje. Ook zo’n trend die ergens in de 80’s al eens voorbij kwam en mij toen al niet kon bekoren. Nu dus nog steeds niet. De tuttige schoenen met kwastjes of gespjes (vaak in goudkleur) zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Je had vroeger “de kakkers” en die liepen dus in loafers. Ik was duidelijk geen kakker…haha. Die associatie heb ik 40 jaar later nog steeds met de loafer. Dus ik sla deze trend even over als je het niet erg vindt.

 

Sandalen op wolkjes

Na de chunky sneakers zag je die trend zich ook verplaatsen naar de sandalen. Enorme zolen onder een paar bandjes over je voet. Dat heeft zich nu wat genormaliseerd naar leuke hippe sandalen met een lekkere dikke en zachte zool, zodat je voortaan hartje zomer op wolkjes loopt. Ik ben helemaal voor deze trend en ga zeker een paar comfy sandalen aanschaffen voor deze zomer.

 

Schoenentrends voor 2023?

Wat we volgend jaar gaan zien als schoenentrend? Geen idee. Het blijft afwachten. Misschien komen de queeniehakjes weer helemaal in. Of krijgen we weer een opleving van de klompjes. We gaan het zien…

 

Meer blogs van Esmée:

Een geboorte aankondiging: de leukste manieren

Een geboorte aankondiging: de leukste…

Binnenkort dient zich een nieuwe wereldburger aan. Jouw zoon of dochter wordt geboren. Wat een geweldige en spannende tijd breekt er aan.…

Buitenspelen in de tuin: de leukste spelletjes

Buitenspelen in de tuin: de leukste…

Zodra het zonnetje begint te stralen, is het tijd om die deuren open te gooien en de kleintjes naar buiten te laten stormen. De tuin wordt…

Wat relatiegeschenken en merchandise kan doen voor je bedrijf

Wat relatiegeschenken en merchandise…

Als we het hebben over relatiegeschenken of branded merchandise dan kennen we allemaal wel de balpen. Dit is verreweg het meest gebruikte…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.