);

Schoenen kopen voor je kind? Dit is waar je op let!

Schoenen kopen voor je kind? Dit is waar je op let!

De winkels zijn weer open, maar online shoppen blijft ook onveranderd populair. Het shoppen van kinderschoenen moet je alleen iets zorgvuldiger doen, want pasvorm en de juiste maat is heel belangrijk voor een kindervoetje. De verkeerde schoen kan zorgen voor een onbalans in de groei van de voet en kan echt grote gevolgen hebben. Goede schoenen zijn dus heel belangrijk. Zeker voor kinderen in de groei.

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen.

 

Tips bij het kopen van schoenen voor je kind

 

De juiste maat bepalen

Kindervoeten groeien gemiddeld zo’n 3 tot 4 maten per jaar. Dus als je even niet oplet dan loopt je kind al snel in te kleine schoenen. En kinderen klagen veel minder snel over te krappe schoenen dan dat wij dat zelf zouden doen. Een kindervoet is namelijk nog heel soepel en daardoor ook makkelijk te misvormen. Meet daarom elke 2 maanden de voeten van je kind op.

Er zijn verschillende manieren om de juiste maat van een kindervoet op te meten. Het handigste is de aanschaf van een voetmeter. Zo eentje die je in de schoenenwinkel vindt, maar dan in een heel simpele uitvoering van kunststof. Je vindt ze al voor 5 euro en zijn of merkloos of worden op de markt gebracht door kindermerken.

Zorg ervoor dat je de meter op een harde ondergrond zet en dat je kind erop staat en je meet af welke maat het heeft. Je mag altijd een cm ruimte houden voor een kind in de groei.

Let bij de aanschaf op dat je voetmeter groot genoeg is en je even vooruit kan. Soms zijn de voetmeters alleen voor kleintjes tot 6 jaar. En dan kan je er daarna nog eentje kopen.

 

Een los voetbed is handig

Een los voetbed in een kinderschoen is heel handig. Haal ‘m uit de schoen en laat je kind erop staan. Zo zie je gelijk hoeveel ruimte een schoentje nog heeft bij de tenen of dat de schoen wel breed genoeg is. Of de lengte goed is, valt namelijk moeilijk te voelen door de schoen heen. Kinderen willen namelijk ook nog wel eens uit reflex hun tenen intrekken. 

 

Een goed voetbed en leren schoenen

Koop per seizoen minimaal 1 paar echt goede schoenen met een goed voetbed en van soepel leer. Leer gaat naar een voet staan, is dus comfortabel en voeten blijven droger dan in canvas schoenen. Omdat volledig leren schoenen best duur kunnen zijn, kan je ook nog een paar kopen waar je wat minder nauw kijkt naar materiaal en voetbed. Dat zijn dan de schoenen waarmee ze kunnen ravotten.

 

Elk kind heeft een paar sneakers nodig

Elk kind loopt graag op sneakers. Of je nu een zoon of dochter hebt, dat maakt geen verschil. En sneakers zijn tegenwoordig net zo goed, zo niet beter van kwaliteit dan gewone schoenen. Let er alleen wel op bij het kopen van sneakers dat ze genoeg steun geven en dat ze dus van leer zijn.

Je hebt sneakers in allerlei toffe kleuren. Het viel mij op dat er een grote selectie blauwe sneakers is om uit te kiezen. En blauw is een kleur die overal – en zeker bij denim – erg goed past.

 

Zelf schoenen kiezen

Hoe ouder je kind des te groter de eigen mening. Sommige kinderen hebben al heel vroeg een eigen mening als het gaat om wat ze dragen. Zo lang het niet volledig ingaat tegen je eigen smaak of als de kwaliteit of de gezondheid van de voeten van je kind niet in het geding is, dan kan je daarin meegaan.

Heb je een kind met een sterke eigen mening, maak dan vooraf een voorselectie op basis van je budget en de kwaliteit. Dan hebben ze het gevoel zelf hun schoenen te hebben gekozen, maar wel op jouw voorwaarden wink

 

Het oog wil ook wat

Hoe ouder ze worden des te vaker zullen ze kiezen voor een bepaald merk. Vaak omdat vriendjes of vriendinnetjes ook hierin lopen. Mijn dochter heeft laatst voor blauwe schoenen van Nikkie gekozen. Niet dat ze het merk bijzonder leuk vindt of dat ze überhaupt weet wie Nikkie is, maar vooral omdat het heel stoere hoge sneakers zijn. Ik vond niet onbelangrijk dat ze naast leuk ook nog eens van zeer goede kwaliteit zijn. Ze zijn volledig van leer en met een goed voetbed.

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.