);

Schimmel in je huis? Zo voorkom en verhelp je het

Schimmel in je huis? Zo voorkom en verhelp je het

Als je aan schimmel denkt dan zie je vaak voor je beschimmeld voedsel dat in de prullenbak verdwijnt als je het tegenkomt. Geen haar op je hoofd dat eraan denkt om het nog op te eten. Maar er is ook beschimmeld voedsel dat we maar al te graag eten bijvoorbeeld brie en camembert. Heerlijk zo’n kaasje, maar het is wel beschimmeld. Dus er zijn schadelijke schimmels, nuttige schimmels en zelfs lekkere schimmels. In dit blog heb ik het over schimmels in je huis en het effect op je gezondheid.

 

Over schimmels in je huis

Schimmels in huis gedijen goed in een vochtig huis met een slechte verwarming en te weinig ventilatie. Je zal schimmels dan ook vaker in oude huizen tegenkomen dan in nieuwbouw en vaker in badkamers dan in je slaapkamer.

Voor je gezondheid is het beter om schimmels in je huis te voorkomen. Schimmels kunnen klachten aan de luchtwegen veroorzaken en astma verergeren. De schimmels in je douche kunnen deze overbrengen naar de huid waar het mee in contact is geweest: vaak je voeten. Het is dus belangrijk om schimmel in je huis te elimineren.

 

Schimmel in de badkamer

Je kent het wel: voegen tussen de badkamertegels die eerst grijs en daarna zwart uitslaan. Dat is schimmel. Er zijn verschillende middeltjes om de voegen weer vrij van schimmel te maken. Een goede manier is om soda te gebruiken. Een mengsel van soda met water doodt de schimmel.

Een goede badkamer ventilator kan helpen het vocht in de badkamer sneller te doen opdrogen. En in een droge badkamer krijgt schimmel minder kans.

 

Tips om schimmel tegen te gaan

  1. Maak de douche droog met een raamwisser na gebruik
  1. Ventileer de badkamer en andere kamers
  1. Houd de deur van je badkamer gesloten als je doucht zodat de vochtige lucht niet door het huis verspreidt.
  1. Verwarm je huis goed en blijf ventileren. Het is beter om een raampje open te laten op een kier en de roosters open te laten en de kachel hoger te zetten, dan het raampje dicht en de kachel lager te houden
  1. Plaats bijvoorbeeld je bank niet tegen de radiator aan, want dan kan de warm lucht zich niet verspreiden. Houd altijd minimaal 10 centimeter tussen de radiator en je meubels en ook tussen je meubels en de buitenmuren.

 

Meer blogs van Esmée:

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.