);

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, zo zijn er verschillende eenvoudige activiteiten die je thuis kunt doen, zoals een knutselproject. We geven je inspiratie voor 4 leuke, creatieve knutselprojecten, die zowel moeder als kind leuk vinden om samen te doen. En het goede nieuws? Het meeste ervan kun je waarschijnlijk al doen met de knutselspullen die je in huis hebt.

 

1. Knutselen met chenilledraden

Ten eerste kun je samen met je kind knutselen met chenilledraad. Dit zijn leuke, gekleurde ijzerdraden, die ook wel pijpenrager genoemd worden. De harige ijzerdraadjes kan je heel eenvoudig in een willekeurige vorm buigen en afknippen, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Lijm het knutselwerk ergens op, of prik het chenilledraad ergens doorheen. Voor kinderen is het fijn knutselmateriaal, omdat het door de haartjes hun zintuig, de tastzin, stimuleert. Ook stimuleert het de creativiteit van je kind. 

 

2. Knutselen met lijm

Ook het samen uitvoeren van lijmprojecten is een leuke manier om je creativiteit te oefenen, waarbij het vasthouden van de lijmfles ook helpt bij de ontwikkeling van de motoriek van je kind. Een leuk project waarbij je knutselt met lijm, is het versieren van glazen potjes en flessen. Kinderen zijn vaak zelf het beste in het fantaseren van een ontwerp voor de glazen fles. Breng bijvoorbeeld kralen aan op de fles in een mooi patroon, welke je met lijm vastmaakt. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van lijm als reliëf, waarbij je bijvoorbeeld dikke letters maakt. Als je de lijm goed laat drogen, kun je de dikke letters later overschilderen in een leuke kleur en heb je een fles met een 3D effect gemaakt. Houd je kind van glitter? Dan kun je ook altijd losse glitters over een laagje lijm sprankelen.

 

3. Knutselen met wc-rollen

 Gebruik lege wc rollen als basis voor het maken van dieren. Maak bijvoorbeeld een kleurrijke vlinder van een lege wc-rol en kombineer dit met gekleurd papier voor de vleugels, glitters voor de oogjes en pijpenrager voor de voelsprieten. Schilder de wc-rol vervolgens in een mooie kleur en plak de vleugels, oogjes en voelsprieten aan de wc-rol, wat dient als het lichaam van de vlinder. Ook kun je van wc-rollen leuke eierdopjes maken die je helemaal aankleedt. Lege wc-rollen, papier, glitters, stiften en lijm kan voor heel wat creatieve projecten samen met je kind zorgen.

 

4. Knutselen met zoutdeeg

 Iets knutselen met zoutdeeg roept bij velen van ons herinneringen op, omdat we dat zelf ook deden op school. Zoutdeeg kan, net als klei, enkele dagen in de koelkast bewaard worden. Bijna alles wat met klei gemaakt kan worden, kan ook met zoutdeeg gecreëerd worden. Om zoutdeeg te maken, kneed je de volgende ingrediënten tot een stevig deeg: 3 kopjes bloem, 1 kopje water, 1 kopje zout en 1 theelepel olie. Gebruik koekjesvormen of maak poppetjes en bak deze 1 tot 3 uur op 100 graden af in de oven. Als het zoutdeeg knutselwerk gedroogd is, kan je het ook nog samen schilderen en versieren!

 

 

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.