);

3 redenen om te kiezen voor een rondreis door Cuba

3 redenen om te kiezen voor een rondreis door Cuba

Cuba is een land met een rijke geschiedenis en een nog rijkere cultuur. De naam Fidel Castro kennen we allemaal wel, maar Cuba is meer dan dat. Zo staat een rondreis door Cuba niet alleen garant voor prachtige stranden (de kustlijn is erg groot) en sierlijke oldtimers maar ook voor een bezoek aan de interessante hoofdstad Havana en tropische jungle afgewisseld door verfrissende watervallen.

De laatste jaren word een rondreis naar Cuba steeds populairder, dus hoe eerder je boekt hoe meer authenticiteit je nog kunt meepakken. Voor iedereen die houdt van een vakantie naar een warm land met een verleden waar ook nog eens meer dan genoeg te doen is op het gebied van cultuur en natuur, is een rondreis door Cuba ideaal. Wij hebben hier 3 redenen op een rijtje gezet om je van je twijfel af te helpen!

 

Oldtimers

De straten op het eiland worden gevuld door mooie oldtimers met zilveren bumpers en grote koplampen. Vaak zijn ze nog in goede staat en bovendien in werkelijk alle kleuren van de regenboog te vinden. De door zon gebruinde locals cruisen zo heel relaxt over de wegen, wat een vrolijk beeld geeft aan de omgeving. Het is echt een tof gezicht om al die oldtimers door de straten te zien rijden en doordat ze zo oud zijn lijkt het alsof je terug stapt in de tijd. Wil je nou tijdens je rondreis naar Cuba zelf een ritje maken in zo’n prachtwagen, dan kan dat natuurlijk ook! Op meerdere plaatsen op het eiland kun je er eentje huren.

 

Havana

Havana is met twee miljoen inwoners verreweg de grootste stad van het eiland. Het is een levendige stad en je vindt er veel historische gebouwen en monumenten. Een mooie wijk met veel oude gebouwen is Habana Vieja (oud Havana) en zeer de moeite waard. Veel van de huizen hier zijn net als de auto’s gekleurd en dat geeft een authentieke sfeer aan de straten. Naast de oude wijk raden we je ook het Museo de la Revolución aan, simpelweg omdat dit zo’n groot deel is geweest van de Cubaanse geschiedenis. In de stad zijn veel barretjes te vinden waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Naar verluidt komt Cuba Libra oorspronkelijk uit Havana, maar ook mojito’s worden veel gedronken. Wat dansen betreft, salsa is hier zeer geliefd dus vergeet vooral niet een dansje te wagen met een local! 

 

Natuur

Tijdens je rondreis door Cuba zul je niet veel hoeven te klimmen want het eiland is over het algemeen redelijk vlak. Alleen richting het zuiden vind je heuvels en de hoogste berg is net geen 2000 meter. Cuba kent een sterk tropische klimaat, afgewisseld met wat wind. De stranden zijn trouwens een goede optie voor snorkelaars en schildpadliefhebbers want de wateren zitten vol met tropische vissen en zeeschildpadden. Op 2 uur rijden van Havana ligt de Vallei van Vinales, hier vind je steile heuvels, grotten en uitgestrekte tabaksvelden, zeer indrukwekkend. Bezoek vooral de tabaksplantages en neem wat sigaren mee als een cadeautje, deze zijn wereldwijd bekend vanwege hun hoge kwaliteit. Ook kun je tijdens je rondreis flink wat watervallen zien op Cuba, vraag hier even naar bij de receptie van je hotel.

 

De afbeelding van Cuba is van possohh by Shutterstock

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.