);

3 redenen om te kiezen voor een rondreis door Cuba

3 redenen om te kiezen voor een rondreis door Cuba

Cuba is een land met een rijke geschiedenis en een nog rijkere cultuur. De naam Fidel Castro kennen we allemaal wel, maar Cuba is meer dan dat. Zo staat een rondreis door Cuba niet alleen garant voor prachtige stranden (de kustlijn is erg groot) en sierlijke oldtimers maar ook voor een bezoek aan de interessante hoofdstad Havana en tropische jungle afgewisseld door verfrissende watervallen.

De laatste jaren word een rondreis naar Cuba steeds populairder, dus hoe eerder je boekt hoe meer authenticiteit je nog kunt meepakken. Voor iedereen die houdt van een vakantie naar een warm land met een verleden waar ook nog eens meer dan genoeg te doen is op het gebied van cultuur en natuur, is een rondreis door Cuba ideaal. Wij hebben hier 3 redenen op een rijtje gezet om je van je twijfel af te helpen!

 

Oldtimers

De straten op het eiland worden gevuld door mooie oldtimers met zilveren bumpers en grote koplampen. Vaak zijn ze nog in goede staat en bovendien in werkelijk alle kleuren van de regenboog te vinden. De door zon gebruinde locals cruisen zo heel relaxt over de wegen, wat een vrolijk beeld geeft aan de omgeving. Het is echt een tof gezicht om al die oldtimers door de straten te zien rijden en doordat ze zo oud zijn lijkt het alsof je terug stapt in de tijd. Wil je nou tijdens je rondreis naar Cuba zelf een ritje maken in zo’n prachtwagen, dan kan dat natuurlijk ook! Op meerdere plaatsen op het eiland kun je er eentje huren.

 

Havana

Havana is met twee miljoen inwoners verreweg de grootste stad van het eiland. Het is een levendige stad en je vindt er veel historische gebouwen en monumenten. Een mooie wijk met veel oude gebouwen is Habana Vieja (oud Havana) en zeer de moeite waard. Veel van de huizen hier zijn net als de auto’s gekleurd en dat geeft een authentieke sfeer aan de straten. Naast de oude wijk raden we je ook het Museo de la Revolución aan, simpelweg omdat dit zo’n groot deel is geweest van de Cubaanse geschiedenis. In de stad zijn veel barretjes te vinden waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Naar verluidt komt Cuba Libra oorspronkelijk uit Havana, maar ook mojito’s worden veel gedronken. Wat dansen betreft, salsa is hier zeer geliefd dus vergeet vooral niet een dansje te wagen met een local! 

 

Natuur

Tijdens je rondreis door Cuba zul je niet veel hoeven te klimmen want het eiland is over het algemeen redelijk vlak. Alleen richting het zuiden vind je heuvels en de hoogste berg is net geen 2000 meter. Cuba kent een sterk tropische klimaat, afgewisseld met wat wind. De stranden zijn trouwens een goede optie voor snorkelaars en schildpadliefhebbers want de wateren zitten vol met tropische vissen en zeeschildpadden. Op 2 uur rijden van Havana ligt de Vallei van Vinales, hier vind je steile heuvels, grotten en uitgestrekte tabaksvelden, zeer indrukwekkend. Bezoek vooral de tabaksplantages en neem wat sigaren mee als een cadeautje, deze zijn wereldwijd bekend vanwege hun hoge kwaliteit. Ook kun je tijdens je rondreis flink wat watervallen zien op Cuba, vraag hier even naar bij de receptie van je hotel.

 

De afbeelding van Cuba is van possohh by Shutterstock

Incontinentie na de zwangerschap? Niks om je voor te schamen!

Incontinentie na de zwangerschap?…

Ben jij recent bevallen en heb je ineens last van incontinentie? Dat is vervelend, maar gelukkig ontzettend normaal! Eén op de drie vrouwen…

18 jaar? Dit moet je weten over je eigen zorgverzekering

18 jaar? Dit moet je weten over…

Als je achttien jaar wordt, krijg je meer vrijheid om je eigen keuzes te maken. Je bent vanaf dan de baas over je eigen geldzaken, en mag…

De leukste cadeautjes voor je man

De leukste cadeautjes voor je man

Je kent je man waarschijnlijk door en door, dus waarom is het dan toch zo moeilijk om het perfecte cadeau voor hem te vinden? In het verleden…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.