);

Review: VTech Super Trike 4 in 1 interactieve fiets

Review: VTech Super Trike 4 in 1 interactieve fiets

Wat waren mijn meiden een stelletje bofbipsen! Want zij mochten de VTech Super Trike 4 in 1, uitproberen. Dit betrof niet zomaar een leuk fietsje. Nee, het was echt een volwaardige fiets te noemen. Wat onder andere inhoudt dat dit echt een stevig fietsje is met een stalen frame en daarmee heeft het een uitstekend fundament. Verder is het een meegroeifietsje met vier standen en het is geschikt voor kindjes vanaf negen maanden tot en met kinderen van zes jaar. Daarmee kan je kindje hier dus echt lange tijd plezier van hebben. Een driewieler die aansluit bij de groei en ontwikkeling van je kinderen.

 

Het in elkaar zetten van de VTech fiets

Voordat we konden profiteren van de geneugten van deze fiets, was het aan mijn vriend en mij de eer om het VTech fietsje in elkaar te zetten. Dat kostte ons circa 2 uur van onze tijd! Het betreft geen overbodige luxe om dit klusje met zijn tweetjes te klaren. Bedenk je van te voren goed in welke stand je de fiets wilt hebben. Het is niet zo dat je deze in een handomdraai zo aanpast. Dat was wel een beetje onze insteek. Daar we een dametje van 1,5 jaar hebben en een dametje van drie jaar. Wij hadden bedacht dat we het fietsje, afhankelijk van wie van de meisjes er gebruik van zou maken, in een ommezwaai aan konden passen. Dat is niet helemaal het geval en heeft net wat meer voeten in de aarde. Het is echt een meegroeifietsje en niet bedoeld voor gebruik van meerdere kindjes in verschillende leeftijdsfases. Als ze er over de nodige tijd beiden op kunnen fietsen, dan zal het makkelijker zijn het fietsje te delen.

 

Over de VTech Super Trike interactieve fiets

De aankleding, de kleuren en de entourage zijn erg uitnodigend voor de kinderen. De leuke knopjes, de geluiden en de herkenbare liedjes, spreken erg aan! Het maakte onze oudste enigszins jaloers. Zij zag zichzelf er ook nog wel mee weg fietsen. En ze had nog gelijk ook, want zij viel nog net binnen de leeftijdsmarge. Binnenkort wordt ze al weer zes!

De fiets is erg wendbaar. Dat is vooral te danken aan de zwenkwielen. Zowel aan de voor- als de achterzijde. Dat kan een aanvulling zijn voor de kindjes die zelfstandig fietsen, al iets ouder zijn en hun balans en/ of coördinatie onder de knie hebben. De zwenkwielen kunnen er echter ook voor zorgen dat het lastig is om het fietsje effectief te sturen en te hanteren. Het behoeft dus wel wat oefening en handigheid om dit onder de knie te krijgen.

Wanneer je de fiets gebruikt om lekker aan de wandel te gaan, voor de wat jongere kindjes, dan bieden de duwstang en de optie om de zwenkwieltjes uit te zetten, een uitkomst. Met een handige knop kun je dit instellen. Zo is er in een handomdraai voor ieder wat wils. 

Dit is ook erg leuk:

Voor de kindjes die nog niet kunnen fietsen, is er een voetensteuntje beschikbaar, evenals een afneembaar speelstuurtje. Door het elektronisch bedieningspaneel met ledlampje en met vier verschillende activiteiten, kunnen zij toch interactief meedoen op de fiets. Deze activiteiten dagen de kinderen uit tot een rollenspel, het oefenen van locaties en de verkeersregels. Want met één druk op de knop verandert de fiets in een politieauto, brandweerauto, lopen ze mee met de postbode of schallen er herkenbare liedjes hun oortjes in. Ook wordt er ingespeeld op het leren van de kleuren. Wat ook gaaf is, is dat er een bewegingssensor in de pedalen zit en het tempo van de liedjes verandert wanneer de pedalen langzaam of snel rondgaan. Dat levert de grootste pret op!Al met al dus echt een feestje om deze vierwieler in je bezit te hebben. Onze meiden zullen hier nog jaren plezier van hebben en het is zeer waarschijnlijk dat onze jongste op dit fietsje zal leren fietsen. Ik kan nu al niet wachten om lekker met haar op avontuur te gaan! Haar twee oudere zussen op hun fietsjes en zij op de VTech Super Trike 4 in 1! Oh, en eh…de fiets is zowel in het roze als in het blauw verkrijgbaar.

 

Ook enthousiast geworden over deze interactieve fiets?

De VTech Super Trike 4 in 1 is op verschillende welbekende (speelgoed)verkoopadressen/ webshops verkrijgbaar. De vierwieler kost om en nabij de 115 Euro. Afhankelijk van waar je deze koopt. Check hier de prijs bij bol.com

 

Meer blogs van Judith:

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Dierenpark Amersfoort: een heerlijk dagje eropuit

Dierenpark Amersfoort: een heerlijk…

Het was voor ons al een tijd geleden dat wij een bezoekje brachten aan een dierentuin. Op avontuur gaan in Dierenpark Amersfoort was daarom…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.