);

Review: slapen op een Simba matras

Review: slapen op een Simba matras

Toen ik zwanger was, kocht ik een nieuwe matras van koudschuim in combinatie met traagschuim. Het matras waar ik daarvoor al jaren op lag werd gewoon te oncomfortabel met een buik en het matras was ook echt toe aan vervanging. En dan merk je hoe belangrijk een goed matras is voor je nachtrust en het zonder pijntjes en stijve schouders, nek en rug wakker worden de volgende ochtend. Manlief daarentegen moest het tot op heden met een matras doen waar hij eigenlijk niet zo lekker op lag.

Tot voor kort, want we ontvingen een Simba matras. Hoe het mij beviel én hem lees je hieronder.

 

Het Simba hybride matras

Het Simba matras is een zogenaamd hybride matras, bestaande uit een combinatie van 2500 conische pocketveren (in een kingsize matras) en reactief traagschuim. Het heeft 5 comfortlagen. De bovenste is het slaapoppervlak dat hypoallergeen en ademend is. Daardoor zweet je minder gedurende de nacht. De hoes met het zachte bovenste slaapoppervlak is afritsbaar en in de wasmachine te wassen.

Het onderste deel is het deel met de individueel verpakte conische pocketveren, dat een enigszins verend effect geeft. In tegenstelling tot mijn matras dat op geen enkele wijze veert. Daar lig je echt “in” en dat vind je of fijn of je haat het.

In de lagen tussen de toplaag en de pocketveren zit nog een koudschuim matras met 7 druk verlagende comfortzones dat de ondersteuning biedt als je op je zij ligt bijvoorbeeld. Het volgt precies je curves. Vooral voor vrouwen heel fijn. Daar bovenop ligt nog een laagje traagschuim waardoor je stabieler ligt en rustiger slaapt. Minder “woelen” dus.

Simba matras

 

Wat vinden wij van het Simba matras?

Ik heb er een week op geslapen, maar verlangde toch terug naar mijn eigen matras. In vergelijking tot mijn eigen matras was het net iets harder, waardoor ik ’s nachts van mijn zij nogal makkelijk op mijn rug draaide en daar vervolgens wakker van werd. Ik moet wel zeggen dat ik gedurende de nacht koeler bleef op het Simba Matras, wat fijn was met de hitte van afgelopen zomer. En ik merkte ook zeker dat het matras mijn vormen goed volgde. Of ik nu op mijn rug, zij of buik lag (buik liggen was op het Simba matras overigens een stuk fijner). En omdat vrouwen iets meer vormen hebben dan mannen, is dat wel belangrijk.

Mijn man mocht het matras als tweede testen en hij was na een paar dagen “wennen” verkocht. Voor hem geen ander matras meer. Hij blijft makkelijker op zijn zij liggen, waardoor ik geen last meer heb van zijn gesnurk dat hij snel doet als hij op zijn rug ligt wink. Hij wordt gedurende de nacht minder wakker en is beter uitgerust als hij ’s ochtends wakker wordt, zegt hij. En een uitgerust mens kan gewoon beter de dag aan. Toch?

Het Simba matras wordt geleverd in een doos. Een doos? Ja, echt. Je moet ‘m in je slaapkamer uitrollen en hij komt vanzelf omhoog en in model. Dat duurt even een dagje. Ik schrok wel een beetje van de hoogte van het matras, dat ruim 25 cm bedraagt. Dat is ongeveer 7 cm hoger dan mijn matras, waardoor we in ons bed nogal een scheve verhouding kregen. Hij keek op mij neer, haha laugh Maar gelukkig hadden we nog een oud matrasje liggen dat ik nu onder mijn matras gelegd heb, waardoor we nu weer enigszins gelijk liggen.

 

Prijzen en formaten van het Simba Matras

Je hebt het Simba matras in vele maten. Van een smalle 1 persoons tot een extra lang matras van 210 cm en alle formaten daarna tot kingsize met 200 x 200 cm. De prijs van een matras begint bij 399 euro. Een gangbare maat van 90 x 200 kost 499,-. Net iets duurder dan een goed matras van de Ikea, maar nog altijd goedkoper dan veel concurrenten met vergelijkbare kwaliteit.

Zoek je nog een fijn matras voor je kleintje met een goede ondersteuning? Ze hebben ook speciale Simba kindermatrassen in 2 maten. Geschikt voor ledikant en peuterbedje.

Omdat slapen gewoon heel persoonlijk is, mag je een Simba matras 100 dagen uitproberen. En bevalt het niet, dan gaat het gewoon weer retour.

Voor ons is dat niet nodig. Ik ben blij dat mijn man weer lekker slaapt. Voor ons allen zoveel beter wink

 

Wil je informatie over het volwassen Simba matras? Klik dan HIER.

 

Meer blogs van Esmée:

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.