);

Zonder piesen weer kunnen niezen met Silk'n Tightra

Zonder piesen weer kunnen niezen met Silk'n Tightra

Ja, je leest het goed. Voor velen gelukkig slechts een hilarische titel van dit blog, maar voor anderen dagelijkse realiteit. Een zwangerschap en bevalling is sowieso een aanslag op je lichaam, maar sommige vrouwen houden ook lang daarna problemen. Problemen als het loslaten van wat urine bij het niezen, op een trampoline (nou is dat makkelijk te vermijden) of gewoon hun plas niet meer goed kunnen ophouden. De bekkenbodemspieren zijn verslapt en dat geeft vaak deze klachten. Ook ben je als vrouw na een bevalling niet meer zo strak van binnen als daarvoor. Bij sommigen heeft de baby een behoorlijk ravage achtergelaten. Intimiteit wordt na de bevalling en ook jaren daarna op een heel andere manier ervaren: met minder gevoel. Dezelfde klachten kunnen na hormonale veranderingen als de overgang manifesteren.

Zelf ben ik via een keizersnede bevallen en ik ben bijna net zo strak van binnen als 25 jaar geleden. Ik was dus niet de uitgelezen persoon om de Silk’n Tightra te testen. Maar mijn vriendin Loes wilde maar al te graag. Na 3 kinderen kon ze niet meer niezen zonder te piesen winken zag haar onderkantje er niet meer zo sexy uit, vond ze zelf.

Wij kregen de Silk’n Tightra opgestuurd en Loes heeft dit apparaat de afgelopen 5 weken zeer nauwkeurig en uitvoerig getest.

Silk'n Tightra review verpakkingSilkn Tightra wat doet het

Over de Silk’n Tightra

Na een bevalling of hormonale veranderingen zoals de overgang kunnen de intieme delen van een vrouw veranderen. Denk hierbij aan een verzwakte vaginawand, grotere naar buiten hangende binnenste schaamlippen en bijvoorbeeld ongewenst urineverlies. Ook kan seks minder plezierig zijn als voorheen, omdat door de verzwakte vaginawand het gevoel minder is en de bekkenbodemspieren minder goed hun werk kunnen doen.

Volgens Silk’n zelf: “De wetenschappers van Silk'n hebben een apparaat voor thuisgebruik ontwikkeld dat energie uit bipolaire radiofrequentie gebruikt en bekend staat om zijn klinisch bewezen effect op weefsel met collageen. De energie uit bipolaire radiofrequentie kan de binnen- en buitenkant van de vagina, evenals de bekkenbodemspieren, verstrakken en verstevigen. De vrouwen die Silk'n Tightra hebben geprobeerd en hun partners melden een algehele verbetering in seksualiteit en genot. Ze zijn vaak ook gelukkiger en zelfverzekerder over het uiterlijk van hun intieme delen.”

De technologie zou een operatie vrijwel overbodig maken. En een innovatie die voor heel veel vrouwen een uitkomst biedt, moet aan een nader onderzoek onderworpen worden. De Silk’n Tightra kost 349 euro. Als we er even vanuit gaan dat het wellicht een operatie kan voorkomen of voor veel vrouwen life changing kan zijn, dan valt dat bedrag mee. Je eigen risico van de ziektekostenverzekering is hoger.

Silk'n Tightra
De mooie paarse beautycase van Silk'n Tightra

 

Wat jij en ik willen weten over de Silk’n Tightra

Omdat Loes voor mij het apparaat getest heeft, had ik uiteraard wat vragen aan haar. We willen tenslotte allemaal weten of dit apparaat echt doet wat het belooft. Loes mocht, nee sterker nog, moest van mij kritisch zijn. Het is geen goedkoop apparaat en als je het koopt, wil je ook zeker weten dat je er wat aan hebt.

Dit zijn de vragen die ik aan Loes stelde.

 

Je was direct erg enthousiast om dit apparaat te testen, waarom?

Omdat ik zelf in de hand heb waar en wanneer ik dit product kan gebruiken. Ik heb fysiotherapie gehad voor bekkenbodemklachten en moest daar steeds naar toe. Ook de dagelijkse oefeningen die ik moest doen, schoten erbij in of ik vergat ze te doen. Dit apparaat zorgt voor overzicht en gemak.

Hoeveel weken heb je het getest en hoe vaak per week?

De afgelopen vijf weken heb ik het getest, twee keer per week zoals voorgeschreven in de gebruikshandleiding. De duur van een ‘sessie’ is twintig minuten, dat is goed te doen.

Wat vond je handig of minder handig aan de Silk'n Tightra?

Het is handig dat er een gel bij het pakket geleverd wordt, het apparaat is handzaam en makkelijk in gebruik. En het zit in een mooie beautycase, die erg handig is. De gebruikshandleiding vergt wat aandacht en concentratie. Het apparaat aanzetten en in welke stand, vond ik wat onduidelijk zichtbaar omdat de lampjes knipperen. Uiteindelijk heb ik het op de derde stand gezet, welke het meest effectief is.

Minder handig is dat het apparaat niet waterdicht is, het zou prettig zijn hem onder de kraan af te spoelen. Ik gebruik nu toy cleaner en doekjes, dat gaat ook.

(Redactie: je kan via www.silkn,eu Intimate Wipes kopen om het apparaat te reinigen)

Het opladen van het apparaat moet je niet vergeten, want als je helemaal klaar bent voor gebruik en het apparaat doet het niet, duurt het even voor het weer is opgeladen.

inhoud beautycase Silk'n Tightra
Inhoud van de Silk'n Tightra beautycase

Wat is de sensatie tijdens het gebruik of voel je er verder niks van?

Ik voelde bij het eerste gebruik de warmte van het apparaat niet zo, later wel en dit was zeer aangenaam. Ook de trilling is niet vervelend om te voelen; die doet het apparaat om de zoveel minuten om je te laten weten dat het nog steeds werkt. Dus het is geen opwindende trilling zoals bij een seksspeeltje, maar dat wil niet zeggen dat je die niet kan krijgen wink Ik was erg rustig tijdens het gebruik en heb ontspannen gelegen tot de twintig minuten voorbij waren. Het apparaat schakelt vanzelf uit, dat is handig. Ik hoefde niet op de tijd te letten. Ik heb het apparaat inwendig en uitwendig gebruikt. Dan voelt het als een soort massage, erg prettig.

Wat is na deze weken volgens jou het resultaat?

Ik voel mijn vagina meer en dat voelt prettig. Het geeft meer contactgevoel. Voorheen tijdens mijn menstruatie waren mijn bekkenbodemspieren slapper, dat is nu verbeterd. Steviger voelt het en ik verlies minder urine. Dat verschil is goed merkbaar!

Denk je dat dit resultaat nog kan verbeteren als je het langer gebruikt?

Ja, ik blijf ermee doorgaan. Ik wil mijn urineverlies nog wat meer verminderen en ben benieuwd of dat lukt met dit apparaat.

Wil je er verder nog iets over kwijt?

Ik heb geen bijwerkingen ervaren. Dat ik nu minder last heb van urineverlies maakt me zelfverzekerder en ik geniet nu meer van seks. De stevigheid maakt dat ik meer voel en seks intenser beleef. Het apparaat is duur, maar zeker de moeite waard! Ik blijf het gebruiken, temeer omdat het ook een moment voor mezelf is. Ik ben er erg blij mee!

 

Wil je meer informatie of ook de Silk’n Tightra gaan gebruiken? Check dan even de website van Silk’n: www.silkn.eu

 

Meer blogs van Esmée:

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.