);

Review: maaltijdbox van Marley Spoon + actie!

Review: maaltijdbox van Marley Spoon + actie!

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Hoewel… ik neem me zo vaak goede dingen voor, maar niet persé op 1 januari. Zo besloot ik na de zomer van 2016 wat aan mijn ietwat uitgezakte lijf te doen. Ik ben weer gaan Jazz Balletten. En een half jaartje later – heel toevallig wel in januari – besloot ik eindelijk de plaatselijke sportschool te gaan bezoeken. Het aanmeldformulier lag al een half jaar op mijn keukentafel. Ik heb geen spijt van die stap en ik doe beide nog steeds. Gewoon omdat ik me er goed bij voel. En ik zie resultaat – dat ook.

Toch is er 1 voornemen dat ik wel vaker heb, maar dat maar niet wil blijven “plakken”. Dan ben ik even goed bezig voor een paar weken en dan zakt het toch weer in. En dat is gevarieerder eten en meer groenten in het avondeten te verwerken.

 

Geen slechte kok

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen slechte kok. Ik kook best aardig al zeg ik zelf. Niet uren achter elkaar, het moet wel makkelijk en snel te doen zijn. Maar ik krijg zelden echt klachten van mijn medebewoners: man en dochter. Toegegeven, niet alle experimenten lukken altijd even goed, maar ja je moet af en toe eens wat proberen… toch? Dus ik was echt op zoek naar wat leuke nieuwe recepten met verse ingrediënten en was al met een kookboek aan de slag gegaan.

 

Maaltijdboxen van Marley Spoon

En toen kwam een mail voorbij van Marley Spoon met de vraag of ik hun maaltijdbox wilde uitproberen. Daar hoefde ik dus helemaal niet lang over na te denken. Ik had me nog nooit in het gegeven van de maaltijdboxen verdiept, maar dit leek wel de oplossing voor mijn zoektocht naar wat meer variatie.

Hoe het werkt?

Je kiest eerst je abonnementsvorm. Je hebt boxen met ingrediënten voor 2 personen en voor 3-4 personen. Wij zijn met z’n drieën dus ik koos voor de laatste. Je betaalt bij 2 personen 6,95 per portie en voor 3-4 personen 4,95 per portie op basis van 3 gerechten per week. Maar je mag er ook 2 of 4 per week bestellen. Dat is helemaal aan jou. Je kiest je abonnementsvorm en betaalt deze. Je kunt altijd een week tussendoor stoppen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Geen enkel probleem. Vervolgens kun je per week en tot 8 weken vooruit je maaltijden bestellen. De maaltijden ontvang je in een apart afgesloten zak samen met het recept op een dag en tijdstip in de week dat jou uitkomt (ook ’s avonds) en het komt gekoeld aan.

marley spoon recept kip in groentesaus
Penne en kip in romige groentesaus

De recepten

Ik heb gekozen voor de Kip in romige groentesaus met penne en spekjes en de Indiase viscurry met geroosterde broccoli en kokosmelk. De eerste is volgens mij echt een recept geschikt voor kinderen, gemakkelijk te maken in een half uurtje en ik denk niet heel uitgesproken van smaak. Volgens mij lust elk kind dat wel. En ik ben gek op curry en ook gek op vis en maak de curry zelf vaak met kip en zelfgemaakte roux. Ik was heel benieuwd hoe deze curry zou smaken en of man en dochter het ook zouden waarderen. Ik vind sowieso dat hier in huis te weinig vis gegeten wordt. Ik vind het heerlijk, maar bij de kleine dame gaat al haar neus omhoog en alleen als er een krokant jasje omheen zit van die kapitein met die witte baard eet ze vis. Dus heel benieuwd.

Ik maakte een filmpje van het unboxen van de zakken met ingrediënten.

 

En hoe bevielen de recepten van Marley Spoon?

Eerst maar de viscurry geprobeerd, want vis wil ik altijd zo snel mogelijk opeten als ik het in huis heb. De vis is mooi vacuüm verpakt. Ik besluit om het vel van de vis te verwijderen. Volgens mij is vel alleen maar lekker als je het krokant bakt en deze vis moet garen in de saus, dus dat vel moest er van mij af. Ik had wat moeite met de timing, maar uiteindelijk stond er een goed gelukt recept op tafel. Alleen ik was geloof ik de enige die het lekker vond. Dochter eindigde met een appel en man heeft zijn bord netjes leeggegeten, maar vertelde er wel bij dat hij het niet nog een keer hoefde te eten. Jammer… tja je probeert eens wat. Het was blijkbaar qua smaak te ver verwijderd van wat we normaal gesproken eten.

Okay, poging nummer 2 met de penne in romige groentesaus. Dat had een meer kruidige smaak i.p.v. de zoete smaak van de curry. Dus ik had hier goede hoop dat dit gerecht in de smaak zou vallen. Zowel man als ik hebben met smaak ons bord én meer leeggegeten. Dochter vond ook hiervan dat mama’s rode saus bij penne of pasta een stuk lekkerder smaakt, maar ze heeft wel haar portie vrijwel helemaal opgegeten.

Duidelijk een gevalletje van moeilijke eter of “wat de boer niet kent”…

 

Mijn conclusie over de Marley Spoon maaltijdbox

Alle lof over de verse en goed verpakte ingrediënten, de fijne receptkaarten en de handige manier waarop je een box kunt bestellen. Ben je met 2 volwassen en met 1 of 2 kleinere kinderen die geen volwaardige porties eten, dan kun je denk ik prima wegkomen met een box voor 2 personen. Wij hadden ingrediënten voor 3-4 personen, maar dat was echt veel te veel voor 2 volwassenen en een kind.

Ondanks dat dochter van beide gerechten niet wild enthousiast werd, vind ik het wel een optie voor de toekomst. Ik zal alleen heel selectief te werk moeten gaan bij het uitkiezen van mijn gerechten. Niet te experimenteel willen zijn, zoals ik was met de viscurry, maar gerechten kiezen die wat minder uitgesproken zijn qua smaak.

Het is goed om niet te vastgeroest te zitten in de gerechten die je op tafel zet. En de hoeveelheid groenten vind ik een heel positief punt.

Kijk ook eens bij mijn collega-blogger voor een andere Marley Spoon review.

 

 

Andere blogs van Esmée:

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.