);

Review Little Tikes 4 in 1 driewieler

Review Little Tikes 4 in 1 driewieler

Voor mij is Little Tikes een merk dat meedenkt over de ontwikkeling van je kind en staat voor kwaliteit. En ook bij hun driewielers is dit weer duidelijk zichtbaar. Er zijn drie verschillende 4 in 1 driewielers: de Perfect Fit, de Ride ’n Relax en de Fold ’n Go. De Fold ’n Go is opklapbaar en daardoor gemakkelijk mee te nemen. De Ride ’n Relax kan zijn stoelleuning achterover kantelen waardoor je kind ook even kan slapen in het stoeltje. En dan is er de Perfect Fit, deze hebben wij gekregen om te testen en wat een superfietsje zeg!

En niet alleen ik ben dol op het Little Tikes fietsje. Ook de kleine meid vindt hem fantastisch. We hebben hem in de keuken staan wanneer we hem niet gebruiken. Af en toe moet ik dan met haar meelopen en zegt ze “Fiets”. Ze wil dan fietsen. Als ik haar dan niet snel genoeg in het fietsje zet of wanneer ik zeg dat we dat nu nog niet gaan doen, klimt ze er zelf maar in (uiteraard sta ik er dan wel bij en let ik op dat ze niet valt). Als ze er eenmaal in zit probeert ze zelf de gordels dicht te krijgen...veiligheid voor alleswink. En wanneer ik haar vraag of we gaan fietsen, rent ze naar haar fietsje.

 

Little Tikes driewieler stappen

De Little Tikes Perfect Fit fiets groeit met je kind mee

  • Vanaf 9 maanden kan je kind al op het fietsje zitten. In deze stand zit er een beugel op het stoeltje waar een beker in past en snackjes, zitten er beschermers bij de voetjes, zodat de voetjes daar op kunnen steunen en veilig afgeschermd zijn van de trappers en het voorwiel. De trappers kunnen met een schuifknopje los gekoppeld worden van het wiel waardoor de trappers los van het wiel kunnen bewegen. Verder zit er een stang aan waarmee je controle hebt over het stuur en hier zit een bakje op waar je een flesje drinken en nog meer in kunt bewaren en er zit een gleuf in waar je telefoon in past (handig als je route volgt op je telefoon)
  • Vanaf 12 maanden zou de beugel van het stoeltje af kunnen en de voetsteun verwijderd kunnen worden. De stoel is in hoogte verstelbaar en kan dan zo worden afgesteld dat je kind bij de trappers kan. De trappers laat je ontkoppeld. In deze stand kan je kind alvast wennen aan de trappers ondanks dat deze nog niet echt iets doen. Jij duwt het fietsje en stuurt.
  • Vanaf 18 maanden kunnen de trappers gekoppeld worden aan het voorwiel. Hierdoor leert je kind fietsen. Ondertussen heb jij nog controle over het stuur zodat je kind lekker veilig kan oefenen.
  • Vanaf 24 maanden kan de stang er af. Nu heeft je kind zelf de controle over de snelheid en het stuur en is hiermee dus helemaal zelf aan het fietsen.

 

 

Wat zit er op de Little Tikes fiets?

Op de stoel zit een extra hoge rugleuning die met 18 maanden eventueel verwijderd kan worden. Hieraan kan ook een zonnescherm bevestigd worden wat ideaal is voor de zonnige dagen. Het zonnescherm kan helemaal naar voren, in deze stand heb je volledig zicht op je kind. Wanneer het zonnescherm naar achteren is, heb je een iets beperkter zicht op je kind…of je moet groot genoeg zijn om er overheen te kunnen kijken, maar met mijn 1,73 meter ben ik dat nietwink.

Achterop het fietsje zit nog een bakje. Hierin kun je  een kleine dagelijkse boodschap meenemen of in het bos de ‘schat’ verzamelen of een kleine oogst uit de moestuin meenemen. Maar een oud brood voor het voeren van de eendjes past er ook prima in of een favoriete knuffel.

 

Little tikes fietsjeWat vinden wij van de Little Tikes Perfect Fit?

Wij hebben hem nu bijna twee weken thuis en we gebruiken hem nu meer als buggy. Eigenlijk vind ik hem nog handiger dan een buggy, want ik kan hem prima met een hand sturen. Hij is ontzettend wendbaar. Bij stoepranden moet ik natuurlijk er wel voor zorgen dat alle wieltjes contact blijven houden met de weg of stoep ivm kantelgevaar.

Ik ben al op veel plekken met haar geweest om te kijken of het fietsje hier geschikt voor is. Of je nu over stenen, asfalt, schelpenpad, gras, zandpad of hobbelpad wandelt, het is geen uitdaging voor de driewieler van Little Tikes. Elk terrein heeft ie moeiteloos overwonnen. Met de buggy of wandelwagen hebben we daar toch iets meer moeite mee. Maar ook in de winkel heeft hij zijn handigheid bewezen. Onze kleine meid stuurt dapper mee en al zingend wijst ze naar wat we moeten pakken. Af en toe zie je dan een medewinkelaar lachen, omdat dat natuurlijk wel heel vrolijk winkelen is.

We krijgen vaak complimenten over het fietsje. En al een aantal kinderen uit de buurt wilden ook wel even op het fietsje zitten. Ik geef ze geen ongelijk. Dit handig fietsje is een lust voor het oog waar we nog veel plezier mee gaan beleven. Want door zijn veelzijdigheid en degelijkheid gaat ie nog heel lang mee.

 

Wat kost een driewieler van Little Tikes?

De kosten van deze driewielers vallen mij, gezien de veelzijdigheid en de duur van het gebruik, reuze mee; de adviesprijzen zijn voor de Perfect Fit €109,99, voor de Ride ’n Relax €119,99 en voor de Fold ’n Go €129,99.

Op dit moment zit bol.com onder deze adviesprijzen. Kijk hier voor De Perfect Fit, De Ride 'n Relax en voor De Fold 'n Go

» Lees ook over de Little Tikes Watertafel

 

 

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.