);

Review: Plantronics koptelefoon voor jonge gamers

Review: Plantronics koptelefoon voor jonge gamers

Marisa, Marisa!, Marisa!!! Ik gil me een ongeluk naar mijn dochter die naar een YouTube filmpje kijkt met een koptelefoon op. Ik bereik haar niet. Gek word ik ervan. Eindelijk hoort ze me en doet ze haar koptelefoon af. Hallo, zeg ik, zet dat ding eens zachter! Weet je hoe slecht dat voor je gehoor is om dat ding zo hard te zetten? En buiten dat, ik roep me een ongeluk om je aandacht te krijgen.

Toen ik hoorde van de Plantronics RIG 300 koptelefoon, die speciaal is ontwikkeld voor jonge gamers, wilde ik deze heel graag testen. Deze headphone sluit het gehoor niet helemaal, waardoor ze omgevingsgeluiden nog kunnen horen (ik dus niet zo hoef te gillen) en wat natuurlijk beter voor je trommelvliezen is.

 

De RIG 300 HC koptelefoon van Plantronics

De RIG 300 HC is speciaal ontworpen voor jonge gamers die graag spelen op de Nintendo Switch, PlayStation4, Xbox One en de pc/laptop. De headset is overigens overal in te prikken, maar de connectie met deze game consoles is gemaakt om juist de gamers aan te spreken. Die zitten vaak langere tijd te gamen en hebben daardoor nog meer kans op gehoorbeschadiging dan kinderen die zo af en toe eens een koptelefoon op hebben.

De koptelefoon helpt de gamer om zich bewust te blijven van zijn échte omgeving. Dus als ik Marisa zeg (ik hoef het niet meer te roepen), dan wordt er ook direct gereageerd. Hoe fijn! De headset heeft “open” oorschelpen die ventileren, lichtgewicht en comfortabel zijn, maar voor mij nog belangrijker… omgevingsgeluid dus gewoon toelaat in plaats van dat de headset je afsluit van de wereld om je heen.

Extra functies zijn onder meer:

  • SoundGuard akoestische veiligheidstechnologie die het gehoor van gamers beschermt tegen onverwachte audiopieken
  • Open oorschelpen die ventileren
  • 40mm-drivers voor een meeslepende audiokwaliteit
  • Volumeregeling en mute-knop in het snoer
  • Microfoon

Koptelefoon headset Plantronics RIG 300 voor jonge gamers

Gevaren van gebruik koptelefoon: gehoorschade

Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum heeft 1 op de 7 kinderen tussen 9 en 11 jaar een verminderd gehoor door lawaai. Bij naar schatting is bij 8% het gehoor permanent beschadigd met 15 dB (decibel). 11% van de jongeren van die leeftijd geeft zelf aan dat ze last hebben van harde geluiden of oorsuizen. En dan moet de leeftijd van de discotheken en de festivals nog aanbreken! Dit zou o.a. komen door de vele oorontstekingen die kinderen op jongere leeftijd hebben, maar veelvuldig verkeerd gebruik van earplugs en koptelefoons die te hard staan, werkt gehoorschade ook in de hand. Koptelefoons worden niet alleen thuis met gamen en YouTube kijken gebruikt, maar ook nog eens op school, op het schoolplein en op straat.

Lees hier het onderzoek van Erasmus MC

Uiteraard zijn het schokkende cijfers. Iets om bij stil te staan.

 

Om gehoorschade te voorkomen

Voor ons dus geen in-ear hoofdtelefoontjes meer. Deze worden voortaan echt gebannen. De hoofdtelefoon van Plantronics is overigens ook veel cooler, want er zit een microfoon aan. En mevrouw wil een game channel op YouTube starten, dus die coole headset komt heel goed van pas.

En ik? Ik ben blij dat ik niet meer hard hoef te roepen én dat ik weet dat met deze koptelefoon de schade aan haar gehoor beperkt wordt. Een geruststellend gevoel.

 

Waar koop je de Plantronics RIG 300 en wat kost deze?

Bij bol.com kost de gaming headset 39,99, maar let op! Deze is bijna uitverkocht!

Check hier voor meer informatie en verkrijgbaarheid

 

Meer blogs van Esmée:

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.