);

Review: Plantronics koptelefoon voor jonge gamers

Review: Plantronics koptelefoon voor jonge gamers

Marisa, Marisa!, Marisa!!! Ik gil me een ongeluk naar mijn dochter die naar een YouTube filmpje kijkt met een koptelefoon op. Ik bereik haar niet. Gek word ik ervan. Eindelijk hoort ze me en doet ze haar koptelefoon af. Hallo, zeg ik, zet dat ding eens zachter! Weet je hoe slecht dat voor je gehoor is om dat ding zo hard te zetten? En buiten dat, ik roep me een ongeluk om je aandacht te krijgen.

Toen ik hoorde van de Plantronics RIG 300 koptelefoon, die speciaal is ontwikkeld voor jonge gamers, wilde ik deze heel graag testen. Deze headphone sluit het gehoor niet helemaal, waardoor ze omgevingsgeluiden nog kunnen horen (ik dus niet zo hoef te gillen) en wat natuurlijk beter voor je trommelvliezen is.

 

De RIG 300 HC koptelefoon van Plantronics

De RIG 300 HC is speciaal ontworpen voor jonge gamers die graag spelen op de Nintendo Switch, PlayStation4, Xbox One en de pc/laptop. De headset is overigens overal in te prikken, maar de connectie met deze game consoles is gemaakt om juist de gamers aan te spreken. Die zitten vaak langere tijd te gamen en hebben daardoor nog meer kans op gehoorbeschadiging dan kinderen die zo af en toe eens een koptelefoon op hebben.

De koptelefoon helpt de gamer om zich bewust te blijven van zijn échte omgeving. Dus als ik Marisa zeg (ik hoef het niet meer te roepen), dan wordt er ook direct gereageerd. Hoe fijn! De headset heeft “open” oorschelpen die ventileren, lichtgewicht en comfortabel zijn, maar voor mij nog belangrijker… omgevingsgeluid dus gewoon toelaat in plaats van dat de headset je afsluit van de wereld om je heen.

Extra functies zijn onder meer:

  • SoundGuard akoestische veiligheidstechnologie die het gehoor van gamers beschermt tegen onverwachte audiopieken
  • Open oorschelpen die ventileren
  • 40mm-drivers voor een meeslepende audiokwaliteit
  • Volumeregeling en mute-knop in het snoer
  • Microfoon

Koptelefoon headset Plantronics RIG 300 voor jonge gamers

Gevaren van gebruik koptelefoon: gehoorschade

Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum heeft 1 op de 7 kinderen tussen 9 en 11 jaar een verminderd gehoor door lawaai. Bij naar schatting is bij 8% het gehoor permanent beschadigd met 15 dB (decibel). 11% van de jongeren van die leeftijd geeft zelf aan dat ze last hebben van harde geluiden of oorsuizen. En dan moet de leeftijd van de discotheken en de festivals nog aanbreken! Dit zou o.a. komen door de vele oorontstekingen die kinderen op jongere leeftijd hebben, maar veelvuldig verkeerd gebruik van earplugs en koptelefoons die te hard staan, werkt gehoorschade ook in de hand. Koptelefoons worden niet alleen thuis met gamen en YouTube kijken gebruikt, maar ook nog eens op school, op het schoolplein en op straat.

Lees hier het onderzoek van Erasmus MC

Uiteraard zijn het schokkende cijfers. Iets om bij stil te staan.

 

Om gehoorschade te voorkomen

Voor ons dus geen in-ear hoofdtelefoontjes meer. Deze worden voortaan echt gebannen. De hoofdtelefoon van Plantronics is overigens ook veel cooler, want er zit een microfoon aan. En mevrouw wil een game channel op YouTube starten, dus die coole headset komt heel goed van pas.

En ik? Ik ben blij dat ik niet meer hard hoef te roepen én dat ik weet dat met deze koptelefoon de schade aan haar gehoor beperkt wordt. Een geruststellend gevoel.

 

Waar koop je de Plantronics RIG 300 en wat kost deze?

Bij bol.com kost de gaming headset 39,99, maar let op! Deze is bijna uitverkocht!

Check hier voor meer informatie en verkrijgbaarheid

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.