);

Hoe leuk is Foam Alive? + Winnen

Hoe leuk is Foam Alive? + Winnen

 “Wat is dat voor doos mama?” “Uh, daar zit Foam Alive in, een soort klei wat schijnt te bewegen als je er mee speelt. Jullie mogen dat testen, maar niet nu. Mama heeft nu even geen tijd.” “Oke!”, zeggen ze en ik verbaas me over hun korte en instemmende antwoord. Maar na een uur begon het: “Mama, mogen we het nu uit pakken dan? Heb je nu wel tijd? Want het lijkt ons zo super super leuk!!!” “Na de kerst jongens, na de kerst.”

En dan is het zover: “mama mag het nu? Mag het, mag het, mag het?????” “Ja.......oké.” zeg ik en ik trek mezelf achter mijn laptop vandaan en installeer mijn kinderen achter de tafel. Stiekem ben ik zelf ook wel heel erg benieuwd. We pakken de Foam Alive uit en 4 prachtig mooie knalkleurtjes strómen bijna uit de koker op de tafel: fuchsia roze, appeltjes groen, bosbespaars en hemelsblauw.

 

Foam Alive: lijkt net alsof het leeft!

Foam Alive, je ziet het meteen al. Het lijkt echt alsof het leeft. Het is eerst even wennen, als de kinderen het spul door hun handen laten gaan.  Het lijkt wel een beetje een hypnotiserend effect te hebben. Het is geen klei en ook geen zand. Je kunt er in knijpen en een bal van maken maar lang blijft de bal niet in stand en hij valt langzaam uit elkaar. Het is droog en zacht, plakt niet en toch ook wel een beetje. Heel apart.

foam alive speelzand speelklei

 

Foam Alive Ice Cream

Omdat we ook het pakket Foam Alive Ice cream pakket erbij hadden, konden we nog even verder spelen en uitproberen wat je er nog meer mee kunt. In dit pakket zitten 3 ijshorentjes, 3 ijs vormpjes en een ijs schepje.

Het ijs scheppen vergt wat oefening. Echt alleen scheppen is lastig. De Foam moet je in het vormpje duwen. Als je te hard aandrukt, krijg je de Foam er niet heel goed uit. Als je te zacht aandrukt, valt het “ijsje” te snel uit elkaar op het horentje. De oplossing: niet te hard en niet te zacht aandrukken en dan is het precies goed.

Dit moet je een paar keer oefenen maar als je het dan eenmaal doorhebt is het heel gemakkelijk. Het grappige is dat het bolletje op het horentje veel langer blijft liggen zonder uit elkaar te vallen.

We zijn er achter gekomen dat dit komt door de opstaande randjes van het horentje. Als je er vervolgens een bolletje bovenop legt, lijkt het net alsof het smelt. Heel grappig om te zien.

IJsje van Foam Alive

 

Is Foam Alive leuk om mee te spelen?

De kinderen vinden het vooral leuk om te voelen en de Foam Alive door hun handen te laten glijden. Het super grote voordeel van Foam Alive is dat het niet uitdroogt! Je krijgt geen vieze handen, geen vlekken in kleding en echt rommel heb je er ook niet van.

Inmiddels zitten hier alle kleuren door elkaar. Het mengen was ook erg leuk om te doen en door de felle kleuren had dat best een mooi effect. Alleen,  eenmaal gemengd, is gemengd, maar dat maakt het speelplezier niet minder leuk. Ik vind Foam Alive echt een heel leuk alternatief voor speel zand, of klei. En ook de kinderen zijn erg enthousiast. Het is zeker een aanrader!

 

Wat kost Foam Alive?

Wil je gewoon losse kleuren van Foam Alive als bijvoorbeeld refill dan kost dat 8,99 per stuk. Wil je net als wij ijsjes maken, dan kost de Foam Alive IJssalon inclusief 210 gram Foam Alive en accessoires: 19,99. Je koop Foam Alive heel makkelijk bij Bol.com. Check HIER

 

Foam Alive IJssalon winnen?

Wij mogen iemand blij maken met een Foam Alive pakket. Wat je daarvoor moet doen?

  • Ga naar het actiebericht op Facebook
  • Geef dit bericht een yes  of heart en laat weten voor wie je Foam Alive wilt winnen

De winnaar maken we 16 januari bekend.

Succes!

De winnaar is geworden: Debbie Werrens. Gefeliciteerd Debbie, stuur je even een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

6 jaar en nog een speen, nou en?

6 jaar en nog een speen, nou en?

Mijn kind is 6 jaar en heeft een speen, een fiepje, een fup, een sabbeltje een foepje of een tutje. Maar eigenlijk is het gewoon een kunstduim,…

Kinderen moeten hun eigen rommel opruimen. Toch?

Kinderen moeten hun eigen rommel…

Een tijdje geleden besloot ik het op te geven. Nou ja, opgeven. Het was meer van richting veranderen. Maar je kan het ook zien als opgeven,…

Alles over babyzwemmen

Alles over babyzwemmen

Als je zwanger bent heb je heel veel vragen. Zo ook bijvoorbeeld: hoe zit dat nu met babyzwemmen? Kan ik dadelijk met mijn kindje ook gaan…

Mijn naam is Lonneke, ik ben getrouwd en heb 3 lieve kinderen Fay '06, Jins '07 en Ninte '13. Ik heb een geweldige baan als zwemdocent en sportinstructrice. Ik hou er van om kinderen en volwassenen iets te leren en te motiveren. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijfje als Essentrics instructrice. 

Pas sinds kort kwam ik erachter hoe ik de al jaren vast zittende verhalen in mijn hoofd kon bevrijden in de vorm van een Blog. Ik geniet van schrijven. Ook op mijn eigen blog Mamapoester lees je een hoop herkenbaarheid, tips, en dagelijkse strubbelingen van het moederschap met een beetje humor en een tikkie overdrevenheid.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.