);

Review Billy Bird park Hemelrijk

Review Billy Bird park Hemelrijk

Deze zomervakantie bezocht ik voor het eerst ‘Hemelrijk’. Best schandalig als je bedenkt dat ik ruim tien jaar in Oss heb gewoond. Hemelrijk is daar ongeveer een half uurtje vandaan! en ja, ik heb er vaak over gehoord, maar was verrast bij binnenkomst! Geen idee had ik dat het zo groot was en zo mooi. Ik dacht altijd dat dit een natuurplasje was. Maar dat zogenaamde natuurplasje was een breed uitgemeten meer met een prachtig ver uitgestrekt strand. Het water zag er zo mooi uit, dat ik me even ergens in een ver en warm vakantieland waande.  Het strandbad is al ruim 33 jaar blauwalg vrij en wordt goed onderhouden. Ja, ik was echt aangenaam verrast over de schoonheid van dit park en het kristalheldere water.

 

Het weer was niet om over naar huis te schrijven

Het meer was omringd met allerhande attracties en het was ook voorzien van een ruime binnenspeeltuin: ‘Zeeroverseiland’. Vanwege het slechte weer hebben wij vooral gebruik gemaakt van Zeeroverseiland. De kinderen heb ik de tijd dat wij daar waren, niet gezien. Op de jongste na. Zij is nu drie jaar en wist zich even geen raad. Aan het einde van deze overdekte speeltuin geheel in stijl van zeerovers, was een speelplek speciaal voor kinderen onder de zes jaar. Daarmee kon ze wat meer uit de voeten en vermaakte ook zij zich kostelijk.

 

We gingen naar buiten!

Toen het even droog was, namen we de kans om het park buiten eens te ontdekken. Er bleek nog een heel scala aan speeltuinen en attracties te zijn! We belandden eerst bij het ‘Speelcircus’. Je waant je net in een echte circuspiste, compleet met tent! Dit sprak meteen de verbeelding aan bij onze meiden. Helaas waren we er nog geen tien minuten toen het weer vreselijk begon te regenen. In die tent zaten we gelukkig droog, maar het ontnam ons wel de kans om de rest van het park op ons gemak te ontdekken.

Hemelrijk achtbaan

 

Dit was er allemaal nog meer te doen

Want er was nog genoeg te zien en te doen! In de verte lonkte nog de familieachtbaan, de helihaven en de kinderkermis. Maar dat was zeker nog niet alles! Er is nog een bootjesglijbaan: Splash, bij Klimberg Hemelaya kun je in de huid van een avonturier kruipen en kennis maken met ongekende hoogtes en obstakels, er is nog een touwenparcours waar je durf en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld, er zijn waterfietsen en bij Waterspeelbaan Laquana kun je lekker weg peddelen in je eigen bootje en er is natuurlijk dat mooie uitgestrekte strandbad met plek en mogelijkheden voor iedereen.

Het strand van park Hemelrijk in Volkel

Er is nog een voetbalveld, een verkeerspeeltuin, een (overdekt) Ballenfabriek en er is zelfs een gebied waar je heerlijk kunt BBQ-en! In natuurspeeltuin de Oervallei krijg je de kans om op zoek te gaan naar goud, kun je fossielen opgraven, de hoogte in met schommels van maar liefst 11 meter en heuvels opklimmen en er dan weer afglijden. Deze speeltuin is spik splinter nieuw en is pas sinds april 2019 open. Voor de liefhebber zijn er (met uitzondering van de zomervakantie) ook nog theatervoorstellingen op de woensdagen en de vrijdagen. Een hele waslijsten aan avontuurlijke attracties en belevenissen. Zeker de moeite waard om daar eens een dagje door te brengen. Voor de prijs hoef je het niet te laten in ieder geval!

binnenspeeltuin Hemelrijk

 

Horeca en faciliteiten

Er zijn ook nog genoeg horeca gelegenheden, wij hebben daar echter geen gebruik van gemaakt, dus ik kan niet vertellen wat daar de kwaliteit en prijsverhouding van is. De sanitaire voorzieningen zien er prima verzorgd uit en er wordt ook rekening gehouden met de kleintjes. Voor hen is er een speciaal toilet voor hun lengte en dito wasbak. Top! Het park zelf ziet er keurig onderhouden en schoon uit. Echt om door een ringetje te halen!

Er zijn voldoende picknickmogelijkheden en voldoende schaduwplekken bij mooi en zonnig weer. Het strand omlijnt een groot gedeelte van het meer, dus er is meer dan voldoende ruimte om daar een plekje te vinden. Er zijn ook strandbedjes en parasols aanwezig die je kunt huren.

speeltuin in Billy Bird Hemelrijk Volkel

 

Hemelrijk is leuk voor iedereen!

Wij moeten zeker nog eens een keertje terug wanneer het beter weer is, want wij hebben slechts een topje van de ijsberg gezien en beleefd door het slechte weer. Dit park spreekt jong en (heel) oud aan, want er is van alles te doen. Het is niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen is het hier op een zomerse dag prima vertoeven!

Hemelrijk is onderdeel van de BillyBird parken. Er is ook nog het Drakenrijk waarin je onder andere het Drakenbos met paden vol met draken vindt, je verkoeling kunt vinden en kunt zwemmen bij het Strandbad en waar je je tegoed kunt doen aan verschillende speeltuintjes en attracties. En dan is er ook nog de Run, een buitenbad voor de nodige waterpret en verkoeling

 

Over Billy Bird Hemelrijk

Wat feitjes op een rij:
Entreekosten:
Van 20 april t/m 1 september: Aan de kassa 12,50 euro p.p. Bestel je ze  
                          online, vanaf 8,95 euro p.p. Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis.
                          Van 2 september t/m 29 september: Aan de kassa 8,95 euro p.p. Bestel je ze  
                          online, vanaf 6,95 euro p.p. Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis.
                          Van 1 november t/m 1 maart: Aan de kassa 5,95 euro p.p. Bestel je ze  
                          online, vanaf 4,95 euro p.p. Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis.
Parkeerkosten: 4 euro
Plaats: Volkel
Website: billybird.nl/hemelrijk/park/

 

Meer blogs van Judith:

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.