);

5 manieren om van je tuin een heerlijke relaxplek te maken

5 manieren om van je tuin een heerlijke relaxplek te maken

Als je kinderen nog klein zijn, dan staat je tuin vaak in dienst van het kleine grut. Ze moeten er kunnen ravotten en spelen, kunnen glijden en schommelen en er moet met zand en water gespeeld kunnen worden. Je situeert jezelf zodanig in een stoel dat je alles goed kan overzien als ze buiten spelen. Van relaxen is dan sowieso niet zoveel sprake.

Naarmate de kinderen ouder worden en de tuin minder als speeltuin gebruikt wordt, krijgt jouw ideale tuin de ruimte. Een tuin om een goed boek te lezen, om even in alle rust van de zon te genieten of om lekker met de ogen dicht naar muziek te luisteren. Een moment voor jezelf. Een plek om te relaxen.

 

Zo maak je van je tuin een heerlijke relaxplek

 

Een hangstoel voor ultiem relaxen

Ik lees heel graag een boek om te ontspannen. Als de eerste zonnestralen in de lente sterk genoeg zijn en ik uit de wind kan zitten, dan gaat de e-reader mee. Mijn ideale zitplek is dan in de hangstoel buiten. Wij hebben er een hangen in een oude dakplataan, maar je hebt ook hangstoelen met een frame die je zo op elk gewenste plek buiten kunt zetten. Of zelfs binnen als je in de winter geen afscheid van je hangstoel kunt nemen.

 

Een ligbed voor die schaarse momenten

Nou zijn wij gezegend met een uitzicht van kilometers en geen directe buren die over de schutting kunnen kijken. Dus als het even kan en de zon lekker schijnt, dan gaat mijn bikini aan en lig ik heerlijk op een ligbed. Zorg voor een fijn afneembaar matras voor je ligbed, dat lekker zacht is en wat kussens. Drankje erbij, wat te knabbelen en natuurlijk … mijn e-reader ????. Je kan me niet gelukkiger maken.

 

Een loungehoek voor gezellige gesprekken

Zo lekker als je binnen op je bank zit, wil je natuurlijk ook buiten zitten. Dus kies voor een loungeset met fijne kussens. Ik vind zo’n set zo gezellig als er bezoek komt. 

 

Lekker buiten eten

Natuurlijk gaat ook af en toe de barbecue aan als het nog tot laat warm is buiten. Situeer de barbecue bij de loungehoek of bij een buitentafel. Beide voldoen prima. Zorg er alleen voor dat dit niet te ver van het huis afligt, want anders loop je de hele tijd heen en weer om drinken en eten uit de keuken te halen. Wij hebben om die reden onze barbecue op ons terras bij de loungehoek gezet.

 

Aankleding doet ook veel

Ultiem relaxen in je tuin lukt alleen als je tuin opgeruimd is en er gezellig uitziet. Binnen blijf je ook niet lekker op de bank zitten als er overal rommel ligt. Dat is in de tuin dus niet anders. Dus wil je van je tuin echt een relaxplek maken, dan moet je de tuin in het voorjaar eerst klaar maken voor het nieuwe seizoen. Heb je dat gedaan, dan is de styling aan de beurt. Je kan je terras in de tuin gezellig maken met potten bladplanten bijvoorbeeld en met gekleurde kussens.

Heb jij al zin in de zomer?
 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.