Pompoensoep met appeltjes
Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst kan mijn geluk dan ook niet op. En rond Halloween is het dubbel feest. Dan maak ik eerst een leuke griezelige lantaarn van een pompoen en met het vruchtvlees wat ik over heb, maak ik een heerlijke herfstige pompoensoep.
Door de wat zoete smaak is pompoen erg lekker om te combineren met frisse en kruidige smaken. Zelf vind ik tijm een goede combinatie met pompoen, die haalt de smaak goed naar voren.
Dit recept maak ik al heel lang, nu al bijna twintig jaar. In de loop van tijd heb ik het recept hier en daar wat aangepast, maar de laatste jaren heb ik hem eigenlijk gelaten zoals hij is. Met Halloween maak ik hem graag voor de feestgangers, zodat we volop kunnen griezelen…en wanneer je het in een ketel serveert, is het net een heksenbrouwsel, ideaal.
Ingrediënten pompoensoep:
- Olie
- 1 Pompoen (flespompoen is het makkelijkst, of het vruchtvlees van het uithollen)
- 3 Appels
- 2 Ui
- 3 tenen Knoflook
- 3 Kipfilet
- 1/4 el Tijm
- 1/4 el Bieslook
- ½ tl Chilipeper
- Peper
- Vermicelli
- Lente ui
- 3 Laurierbladen
- 10 Kruidnagels
Bereiding pompoensoep:
- Snijd 1 ui in 4 delen en het knoflook in halfjes.
- Vul een kleine pan met water.
- Doe de ui, knoflook, laurier, kruidnagel en kip in de pan en breng aan de kook.
- Snijd de pompoen in stukken (verwijder de schil en zaden)
- Snijd de ui in stukken
- Doe olie in een grote pan en bak de pompoen en ui tot het gaar is.
- Snijd de appel in blokjes (verwijder schil en klokhuis)
- Voeg de appel toe aan de pompoen.
- Zet een fijne zeef boven de pan met pompoen en giet de andere pan leeg boven de zeef.
- Doe de stukjes ui en knoflook ook in de grote pan.
- Pureer de pompoen, appel, knoflook en ui.
- Snijd de kip in stukken en voeg die toe aan de soep.
- Voeg de vermicelli toe aan de soep en roer die er goed door.
- Voeg de rest van de ingrediënten er ook aan toe (lente-ui fijn snijden en wassen).
- Eventjes laten staan op klein vuur, wel af en toe roeren.
Smakelijk eten!
» Kijk hier voor meer heerlijke recepten!
Reacties 0