);

Recept: heerlijke fruitsalade

Recept: heerlijke fruitsalade

Wanneer het warm is, heb ik eigenlijk niet echt veel zin om te eten. Het idee dat ik bij het warme vuur moet staan om eten klaar te maken is al net zo motiverend als het idee dat ik die warme hap dan ook nog eens op zou moeten eten. Maar goed, je vitamines zijn ook belangrijk, dus er moet wel gegeten worden.

Vaak maak ik dan een grote kom vol fruitsalade. Ik hoef dan niet te koken, maar alleen te snijden. Het zit boordevol vitaminen en het is heerlijk fris. Daarnaast is het ook nog erg gezellig om samen te maken: ik snijd en de ‘grote’ meid doet het in de kom en roert, zo leert ze ook nog eens alle namen van het fruit. En is je kind groot genoeg om ook te (leren) snijden, dan kan dat veilig met een speciaal kindermes; de Kiddikutter is een mes waarmee je absoluut niet in je vingers kunt snijden…perfect om te leren snijden en te helpen in de keuken.

Het leuke is dat het zo heerlijk veelzijdig is: met slagroom, met ijs, met kwark, op een pannenkoek…of met een klein scheutje likeurwink En is er nog wat over? Dan doe je dat in de blender en heb je een heerlijke smoothy (maar vaak krijg ik daar de kans niet voor) of meng het met wat yoghurt en vries het in om ijs te maken.

 

Wat gaat er allemaal in een fruitsalade?

Eigenlijk kun je elk fruit in de salade doen die je lekker vindt. Mijn basis bestaat uit 1 appel, 1 peer, 2 bananen, sap van 1 limoen en 2 el agavesiroop. Als het erg warm is doe ik er graag meloen door. Het liefst neem ik dan een cantaloupe, maar die is er niet altijd…meestal wordt het dan een galia-meloen, maar watermeloen is ook lekker fris en zoet. Verder doe ik er graag aardbeitjes door; niet alleen voor de smaak, maar ook voor de kleur. Framboos is hiervoor ook een geschikte kandidaat…en beide kan natuurlijk ook. Voor een wat tropischer accentje kun je er mango of papaya door doen, of pitaya (drakenvrucht). Leer je kind iets nieuws en doe er wat ‘vreemde fruitsoorten door, vaak wel verkrijgbaar bij een toko of Turkse supermarkt. Ach, je moet gewoon lekker doen waar je op dat moment zin in hebt, met vruchten die goed rijp zijn voor een optimale smaak.

Ik snijd alles in kleine stukjes, zodat de kleine meiden er makkelijk van kunnen eten. Het is op die manier makkelijker om op een klein lepeltje te krijgen en er hoeft minder gekauwd te worden. Zelf vind ik het lekkerder wanneer de stukken fruit iets groter zijn, zodat niet elke hap hetzelfde is…maar dat kan straks wel weer wanneer de meiden wat groter zijn. Oh, en het lekkerste van een fruitsalade komt na de laatste hap fruit. In een kom fruitsalade zit namelijk altijd een bonus; een heerlijke lepel vol met zalige sap…de perfecte afsluiting.

 

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 2

  1. Anniek

    jun 30, 2017 at 01:17

    Ik zou dit eigenlijk vaker moeten doen bij de fruithap. Ik kies vaak voor 1 stuk fruit, maar zo'n salade is inderdaad een stuk leuker, leerzamer en lekkerder.    1. Precies Anniek. En samen in de keuken staan, om al het fruit te snijden, is ook nog eens super gezellig???? En je kunt het trouwens ook nog eens in porties invriezen. Dan hoeft het niet gelijk duurder te zijn dan een stuk fruit per dag.This thread has been closed from taking new comments.