);

Recept: de appel-omelet

Recept: de appel-omelet

Dit recept is er een uit mijn jeugd. Als klein meisje stond ik al graag in de keuken. Het liefst maakte ik taartjes, maar dit gerecht vond ik ook erg leuk…en lekker. Wanneer mijn ouders iets aten wat ik echt niet lustte, maakte ik een appel-omelet. Het leukste vond ik toch wel dat je de omelet gescheurd moest serveren in plaats van in gesneden stukjes. En zo serveer ik hem nog steeds.

Tegenwoordig maak ik de appel-omelet nog steeds, meestal wanneer ik in een nostalgische bui ben of wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit. Dan knap ik bij het maken ervan al wel weer op. Ik heb het recept wel een beetje aangepast natuurlijk. Zo weet ik nog dat ik hem vroeger met koffiemelk maakte, nu maak ik hem met slagroom. En alle hoeveelheden en exacte ingrediënten van toen weet ik nu ook niet meer. Wat ik mij nog kan herinneren is dat er ei, koffiemelk, peper, zout, appel, suiker en kaneel door ging. Ik doe er nu ook nog limoen en vanille bij…en een dikke klodder zelfgemaakte slagroom.

 

Ingrediënten van de appel-omelet:

  • 4 eieren
  • 1 scheut slagroom
  • peper
  • zout
  • 1 appel
  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • fijne suiker
  • kaneel

 

Bereiding:

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes.
  • Doe de plakjes in een bakje en besprenkel ze met wat limoensap en strooi er wat fijne suiker en kaneel over.
  • Doe de eieren in een kom en klop ze flink luchtig.
  • Doe er een scheut slagroom bij en peper en zout.
  • Snijd het vanillestokje door midden en schraap de vanille er uit, voeg dit toe.
  • Klop alles goed door elkaar.
  • Doe boter in een grote koekenpan.
  • Schenk bijna de helft van het mengsel in de pan. (laat het de bodem goed bedekken)
  • Leg de plakjes appel in het eimengsel in de pan.
  • Giet de rest er nu ook over.
  • Wanneer het mengsel niet meer vloeibaar is, kan hij omgedraaid worden. (ik gebruik hiervoor altijd een grote deksel van een andere pan)
  • Scheur de omelet in stukken en leg ze in een stapeltje op een bord.
  • Bestrooi de stapel met een beetje suiker en kaneel en serveer eventueel met een heerlijke klodder zelfgemaakte slagroom.

 

Eet smakelijk. Oh…en ehm…met een schep vanille-ijs is de omelet ook erg lekker laugh

Kijk hier voor meer recepten

 

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 1

  1. Ik associeer een omelet met hartig dus ik vind dit een leuk recept!



This thread has been closed from taking new comments.