);

Recensie: De vier kaboutertjes in de winter + WIN!

Recensie: De vier kaboutertjes in de winter + WIN!

Hiep, hoi…wij mochten het super vrolijke boek, ‘De vier kaboutertjes in de winter’ reviewen! Dit pareltje is geschreven door Marianne en Ron Schröder. Want zo kan ik dit leuke boek met recht noemen. Marianne en Ron zijn pioniers op het gebied van kinderboeken, daar zij inmiddels ruim driehonderdvijftig kinderboeken op hun naam hebben staan.

 

Waar gaat het boek De vier Kaboutertjes in de winter over?

Moontje, Maartje, Joep en Johannes zijn vier kaboutertjes, twee broertjes en twee zusjes. Met zijn viertjes zorgen zij ervoor dat ze de diertjes, die in het bos wonen, tot hulp zijn wanneer zij dit nodig hebben. Ze helpen een eekhoorntje, die zijn wintervoorraad aan nootjes nergens meer kan vinden en ze verzorgen een arm vogeltje dat tegen een boom aan vloog. Wanneer het glad is strooien ze zout en delen ze pannetjes soep rond bij de dieren in het bos. Een muisje krijgt een mandje met wat besjes en wat nootjes, en zo wordt er aan ieder diertje gedacht.

Tussen het verzorgen door hebben ze winterpret en gaan ze schaatsen, lekker sleeën en bouwen ze een sneeuwpop! Als dat maar goed gaat, want de kaboutertjes zijn soms wel wat eigenwijs hoor.

 

Ook een leerzaam boek

Ook zijn in het boek leuke weetjes over verschillende vogels te lezen en ik kwam erachter dat het lieveheersbeestje een winterslaap houdt. Hij trekt zich terug in een lekker warm hoekje, valt in een diepe slaap en laat zichzelf pas weer zien in het voorjaar. Dan zijn er weer volop bladluizen om op te peuzelen, want daar houden lieveheersbeestjes heel erg van. Mijn middelste meisje is gefascineerd door lieveheersbeestjes en kan een hele middag vullen met het zoeken naar deze leuke beestjes. Eigenlijk heeft ze wel een voorliefde voor alles wat krioelt en alle andere dieren. Erg leuk om dit met haar te lezen!

 

De illustraties zijn betoverend

De illustraties van Hanneke de Jager zijn betoverend en trekken meteen de aandacht. Op iedere bladzijde valt er wel een leuk detail te ontdekken en dat maakt het boek aantrekkelijk. Zo is er op iedere bladzijde een sneeuwpop verstopt. Soms moesten we best goed zoeken om ze te kunnen spotten. De illustraties zijn een afwisseling van tekeningen en (foto)materialen, dat maakt de afbeeldingen en de verhaaltjes levendig. Leuk om te vermelden is, dat Hanneke ook het logo van Website4Mama ontworpen heeft.

boekrecensie: vier kaboutertjes in de winter

 

Wat vinden wij van De vier kaboutertjes in de winter?

Het boek is telkens opgedeeld in korte verhaaltjes in dichtvorm. Dat leest lekker vlot weg. De stukjes tekst zijn voorzien van een titel, dus je kunt makkelijk steeds kleine stukjes lezen. Wij lazen het boek echter in een ruk uit. Het was te leuk en te prikkelend om weg te leggen! Op speelse wijze komt het thema winter, zorgzaam zijn en behulpzaam zijn aan bod en zitten er leuke informatieve feitjes over dieren in verstopt.  Leuk om te weten is, dat er ook nog een lente en herfst editie is.

Mijn dochter van vier jaar is dol op dieren en verhaaltjes en ze heeft een levendige fantasie, dit boek sprak haar dan ook erg aan. Maar ook mijn andere twee meiden gingen mee in het verhaal en de geweldige tekeningen. Het is een vrolijk en sprankelend boek en geschikt voor kinderen van 4+.
Boek vier kaboutertjes in de winter

Technische informatie over het boek

24 Pagina’s
ISBN: 9789048846061
Uitgeverij: Moon
Auteur: Mariana & Ron Schröder
Met illustraties van Hanneke de Jager

Verkrijgbaar bij: Bol.com voor € 16,99

 

Dit mooie prentenboek winnen?

Wil jij een exemplaar winnen van dit mooie prentenboek? Dit is wat je moet doen!

Op vrijdag 23 november maken we de winnaar bekend.

De winnaar is: ELKE STEENHUIS. Gefeliciteerd Elke. Stuur je even een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

 

Meer blogs van Judith:

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 4

 1. elisabeth maria martina

  nov 09, 2018 at 08:14

  voor jarige kleindochter lise een magisch kado 2. Marian B

  nov 10, 2018 at 05:38

  Wij houden erg van samen boekjes lezen, vooral mijn dochtertje! Een mooi boek is altijd welkom en daarom doen we uiteraard weer mee ;-) 3. Els

  nov 13, 2018 at 04:10

  Ik doe graag mee voor mijn zoons James en Tyler! 4. Will Langenberg

  nov 16, 2018 at 11:30

  Jammer ik heb om privéredenen geen facebook meer , dus kan niet mee doen.
  Had graag voor mijn jongste kleindochter meegedaan.
  Heb wel geliked en geloved op Bloglovin.This thread has been closed from taking new comments.