);

Recensie: Mijn papa is een... + winactie

Recensie: Mijn papa is een... + winactie

Ons hele huis ligt vol met boeken. Heel veel boeken, maar er is ondanks deze hoeveelheid altijd nog wel een plekje over voor nog een heel mooi boek. Deze keer was ik blij dat ik een boek mocht reviewen speciaal voor Vaderdag! Het boek heet: Mijn papa is een.........en is geschreven door Marieke van Ditshuizen.

 

Het boek: Mijn papa is een….

Toen ik het boek opensloeg en de titel las werd ik meteen al nieuwsgierig wat papa dan wel niet allemaal zou zijn? Maar eerst Ninte ophalen bij haar vriendinnetje! Aangezien ik de hele middag alleen met haar zou zijn zag ik dit als een kans om heerlijk samen met haar te gaan lezen.

Ninte werd meteen enthousiast bij het zien van het boek en we nestelden ons lekker knus in een stoel. Het boek heeft een mooie harde kaft met daarop een prachtig plaatje. Gezien vanuit de verbeelding van een kind. Het verhaal is geschreven in dichtvorm wat mij persoonlijk erg aanspreekt. In dit boek lees je op iedere bladzijde een gedicht over de speelmomenten van papa’s met hun kinderen. Het gedicht eindigt met: “papa is een......”

Omdat het in dichtvorm geschreven is, wordt het kind (en mama ook), uitgedaagd om te raden wat papa op deze bladzijde dan zou kunnen zijn en wat er dan wel niet rijmt op: “de motor bromt terwijl ik juich. Mijn papa is een...

 

Wat vind ik van het boek

Ik vind het boek erg leuk om voor te lezen. Het leest makkelijk, er zit een verrassingselement in en het verhaal duurt precies lang genoeg. Het leuke aan het boek vind ik dat het geschreven is in de belevingswereld van papa’s naar hun kinderen en op de volgende bladzijde zie je de belevingswereld van de kinderen naar hun papa toe.

Je ziet bijvoorbeeld een plaatje dat papa zijn dochtertje hoog in de lucht gooit en zij lijkt te vliegen en zweven in de lucht en op de volgende bladzijde zit het meisje dan ook echt in een vliegtuig, vliegt ze tussen wolken door en komt vogels en luchtballonnen tegen.

 

Wat vond Ninte van het boek Mijn papa is een….?

Ninte vond het erg leuk, ze kon niet wachten om iedere keer de bladzijde om te slaan om te kijken wat daar dan op te zien is.

Het bijzondere in dit prentenboek vind ik de herkenning. Hoe blij en trots ze dan met haar wijsvingertje naar het plaatje wijst en vertelt dat haar papa dat ook altijd doet. Zoals achternagezeten worden door papa de krokodil, of dat hij haar eens even op zal komen eten.

Giebelend en vol enthousiasme genieten we samen van dit boekje en lezen we het helemaal uit, en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer, oké vooruit nog één keer.....

 

boek mijn papa is een ....Informatie over Mijn papa is een …

Stampe-stampen door het bos
We trompetten erop los
Pas op, daar ligt een waterslang!
Voor nat worden ben ik niet bang
En weet je wat ik ook al durf?
Ik glij zomaar van zijn slurf
Ik hoop maar dat ik zachtjes land
Mijn papa is een...
Papa neemt zijn kinderen mee op avontuur. Wat thuis begint, eindigt in fantasievolle belevenissen. Waar ze naartoe gaan? Sla de bladzijde om en ga mee!
Dit prentenboek op rijm in vrolijke kleuren krijgt iedereen aan het spelen en nodigt uit om eindeloos te kijken naar de fantasievolle illustraties.

Het prentenboek is geschreven door Marieke van Ditshuizen en uitgegeven door de Vier Windstreken. Het heeft 32 pagina’s en je kunt het bij de boekhandel bestellen onder isbn: 9789051165845. Het kost 14,50. Meer info en bestellen kan ook hier.

 

Dit leuke prentenboek winnen, zodat papa het kan voorlezen?

Wij mogen 1 exemplaar van dit leuke boek weggeven. Wat je hiervoor moet doen?

  • Ga naar het facebookbericht en geef dit bericht een heart of yes
  • Reageer op Facebook en geef aan waarom het je boek wilt winnen

Op donderdag 14 juni maken we de winnaar bekend. Wie weet is het dan nog voor Vaderdag in huis.

» Kijk hier voor meer boekrecensies

DE WINNAAR IS BEKEND. GEFELICITEERD: ESMERALDA GROENLAND jij hebt het boek Mijn papa is een… gewonnen. Stuur je even een mailtje naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

Niet gewonnen? Check hier nog een andere winactie die we hebben lopen.

 

Meer blogs van Lonneke:

6 jaar en nog een speen, nou en?

6 jaar en nog een speen, nou en?

Mijn kind is 6 jaar en heeft een speen, een fiepje, een fup, een sabbeltje een foepje of een tutje. Maar eigenlijk is het gewoon een kunstduim,…

Kinderen moeten hun eigen rommel opruimen. Toch?

Kinderen moeten hun eigen rommel…

Een tijdje geleden besloot ik het op te geven. Nou ja, opgeven. Het was meer van richting veranderen. Maar je kan het ook zien als opgeven,…

Alles over babyzwemmen

Alles over babyzwemmen

Als je zwanger bent heb je heel veel vragen. Zo ook bijvoorbeeld: hoe zit dat nu met babyzwemmen? Kan ik dadelijk met mijn kindje ook gaan…

Mijn naam is Lonneke, ik ben getrouwd en heb 3 lieve kinderen Fay '06, Jins '07 en Ninte '13. Ik heb een geweldige baan als zwemdocent en sportinstructrice. Ik hou er van om kinderen en volwassenen iets te leren en te motiveren. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijfje als Essentrics instructrice. 

Pas sinds kort kwam ik erachter hoe ik de al jaren vast zittende verhalen in mijn hoofd kon bevrijden in de vorm van een Blog. Ik geniet van schrijven. Ook op mijn eigen blog Mamapoester lees je een hoop herkenbaarheid, tips, en dagelijkse strubbelingen van het moederschap met een beetje humor en een tikkie overdrevenheid.

Reacties 1

  1. Marian B

    jun 12, 2018 at 08:54

    Wat een mooie prenten! Het ijkt me inderdaad een leuk verhaal voor de kinderen dat door papa kan worden voorgelezen.This thread has been closed from taking new comments.