);

Reallifebody vs. Killerbody

Reallifebody vs. Killerbody

Het blog van Yousra, gewichtsconsulente en personal trainer, gaat viraal. Heb je 'm al gelezen? Op hilarische wijze, waarin behoorlijk wat mama's zich zullen herkennen, vertelt ze ons hoe zij het Killerbody dieet van Fajah Lourens en haar uitspraken ter promotie van haar nieuwe boek ervaart. Met haar #RealLifeBody gaat zij in tegen de #KillerBody standaard van Fajah en heeft op haar blog Ninja Moeder een prachtige foto van zichzelf geplaatst. Eentje in bikini inclusief blubberbuikje, putten in haar benen en klapkuiten en I love it! Wat een prachtige dame met humor die Yousra! Ga vooral haar blog even lezen.

Ik ga hier niet mijn mening geven over diëten in het algemeen en het Killerbody dieet van Fajah in het bijzonder. Gewoonweg omdat ik geen idee heb. Ik heb nog nooit in mijn leven een dieet gevolgd. Ik heb er dus geen verstand van en kan ook niet oordelen of het Killerbody dieet van Fajah goed of slecht is. Ik ben er nooit mee bezig geweest en hoop dat ook nooit te hoeven. Dat is gewoon een kwestie van genen. Gezond eten? Vaak wel, heel vaak ook niet. Kortom, niet bewust mee bezig. 

 

Big deal, ik heb geen killerbody

Dat het wat gaat hangen en ik dus geen killerbody heb? Big deal. Ik ben boven de 40 en heb een kind gekregen. Niet dat dit alles zegt, maar het nastreven van een lichaam als Fajah zou mij erg ongelukkig maken en met een hongerende maag zeer chagrijnig. Ik word er gewoon geen prettiger persoon van. Dat ik best meer fruit en groente mag eten en wat vaker mag bewegen, ben ik mij wel van bewust. Ik beloof mezelf dat ik daar dit jaar ietsje meer aandacht aan zal besteden wink.

Wat ik net als velen wel kwalijk vind, is dat Fajah met haar boek en BN-erschap een voorbeeldfunctie heeft en dan wat mij betreft met uitspraken als: aan honger moet je gewoon wennen en waar een wil is, is een weg… toch? en wat te denken van als ik het kan, kan jij het ook! een standaard zet voor vrouwen en meisjes waaraan niet te voldoen valt en wat mogelijk een eetstoornis in de hand werkt. Fajah doet dit nu voor haar werk en kan, als haar kinderen op school zitten, de hele dag in de sportschool zich in het zweet werken. Voor vrouwen die ook nog een baan hebben, als zelfstandige werken of nog kinderen hebben die thuis zijn, is dit geen haalbare kaart. De bouw van je lijf nog daar gelaten, want alleen al vanwege die reden zullen zelfs dagelijks sportende vrouwen nooit een lichaam als dat van Fajah krijgen. Het getuigt van weinig realisme als je dat soort uitspraken doet. Wie Fajah een beetje kent uit het verleden weet dat ze nooit te zwaar is geweest. Ze is fijn gebouwd en ik vond haar altijd een mooie vrouw, petit, die naar mijn mening helaas al vroeg haar borsten, lippen en rimpeltjes te lijf is gegaan met cosmetische chirurgie en een spuit. 

Voor degene die de uitzending van Jinek gemist heeft en Fajah's optreden hierin, nog even het fragment. Ze heeft tijdens de show overigens meer gezegd, maar daarvoor zou je de hele uitzending even moeten nakijken.

 

Fajah heeft veel volgers en veel vrouwen hebben haar eerste boek in de kast staan. Misschien ben jij daar wel een van en streef je ook een KillerBody na? Of misschien vind je jezelf meer in het blog van Yousra en hou je gewoon van je ReallifeBody? Laat het vooral hieronder weten. ?

 

  • De uitgelichte foto is een screenshot uit bovenstaand Jinek Fragment.

 

Leuke kraamcadeautjes die elke mama graag ontvangt

Leuke kraamcadeautjes die elke…

Je beste vriendinnetje, nichtje, lieve collegaatje of buurvrouw bevalt, maar wat geef je dan als kraamcadeautje? Rompertjes en andere kleding…

Wat heb je nodig voor het zelf bakken van een taart?

Wat heb je nodig voor het zelf…

Tegenwoordig is het helemaal hip om zelf je taarten te maken voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid. Alleen de mensen met…

Agenda's en planners voor ambitieuze mama's 2022

Agenda's en planners voor ambitieuze…

Heb jij je nieuwe planner of agenda al in huis voor 2022? Hoewel steeds meer mensen gaan voor digitaal blijf ik vasthouden aan papier: ik…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Ik heb haar boek niet, het lijkt mij te veel gedoe. Ik eet wel gewoon gezond en ga dagelijks hardlopen. Dat moet maar genoeg zijn vind ik.This thread has been closed from taking new comments.