Reallifebody vs. Killerbody

Reallifebody vs. Killerbody

Het blog van Yousra, gewichtsconsulente en personal trainer, gaat viraal. Heb je 'm al gelezen? Op hilarische wijze, waarin behoorlijk wat mama's zich zullen herkennen, vertelt ze ons hoe zij het Killerbody dieet van Fajah Lourens en haar uitspraken ter promotie van haar nieuwe boek ervaart. Met haar #RealLifeBody gaat zij in tegen de #KillerBody standaard van Fajah en heeft op haar blog Ninja Moeder een prachtige foto van zichzelf geplaatst. Eentje in bikini inclusief blubberbuikje, putten in haar benen en klapkuiten en I love it! Wat een prachtige dame met humor die Yousra! Ga vooral haar blog even lezen.

Ik ga hier niet mijn mening geven over diëten in het algemeen en het Killerbody dieet van Fajah in het bijzonder. Gewoonweg omdat ik geen idee heb. Ik heb nog nooit in mijn leven een dieet gevolgd. Ik heb er dus geen verstand van en kan ook niet oordelen of het Killerbody dieet van Fajah goed of slecht is. Ik ben er nooit mee bezig geweest en hoop dat ook nooit te hoeven. Dat is gewoon een kwestie van genen. Gezond eten? Vaak wel, heel vaak ook niet. Kortom, niet bewust mee bezig. 

 

Big deal, ik heb geen killerbody

Dat het wat gaat hangen en ik dus geen killerbody heb? Big deal. Ik ben boven de 40 en heb een kind gekregen. Niet dat dit alles zegt, maar het nastreven van een lichaam als Fajah zou mij erg ongelukkig maken en met een hongerende maag zeer chagrijnig. Ik word er gewoon geen prettiger persoon van. Dat ik best meer fruit en groente mag eten en wat vaker mag bewegen, ben ik mij wel van bewust. Ik beloof mezelf dat ik daar dit jaar ietsje meer aandacht aan zal besteden wink.

Wat ik net als velen wel kwalijk vind, is dat Fajah met haar boek en BN-erschap een voorbeeldfunctie heeft en dan wat mij betreft met uitspraken als: aan honger moet je gewoon wennen en waar een wil is, is een weg… toch? en wat te denken van als ik het kan, kan jij het ook! een standaard zet voor vrouwen en meisjes waaraan niet te voldoen valt en wat mogelijk een eetstoornis in de hand werkt. Fajah doet dit nu voor haar werk en kan, als haar kinderen op school zitten, de hele dag in de sportschool zich in het zweet werken. Voor vrouwen die ook nog een baan hebben, als zelfstandige werken of nog kinderen hebben die thuis zijn, is dit geen haalbare kaart. De bouw van je lijf nog daar gelaten, want alleen al vanwege die reden zullen zelfs dagelijks sportende vrouwen nooit een lichaam als dat van Fajah krijgen. Het getuigt van weinig realisme als je dat soort uitspraken doet. Wie Fajah een beetje kent uit het verleden weet dat ze nooit te zwaar is geweest. Ze is fijn gebouwd en ik vond haar altijd een mooie vrouw, petit, die naar mijn mening helaas al vroeg haar borsten, lippen en rimpeltjes te lijf is gegaan met cosmetische chirurgie en een spuit. 

Voor degene die de uitzending van Jinek gemist heeft en Fajah's optreden hierin, nog even het fragment. Ze heeft tijdens de show overigens meer gezegd, maar daarvoor zou je de hele uitzending even moeten nakijken.

 

Fajah heeft veel volgers en veel vrouwen hebben haar eerste boek in de kast staan. Misschien ben jij daar wel een van en streef je ook een KillerBody na? Of misschien vind je jezelf meer in het blog van Yousra en hou je gewoon van je ReallifeBody? Laat het vooral hieronder weten. ?

 

  • De uitgelichte foto is een screenshot uit bovenstaand Jinek Fragment.

 

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 1

  1. Ik heb haar boek niet, het lijkt mij te veel gedoe. Ik eet wel gewoon gezond en ga dagelijks hardlopen. Dat moet maar genoeg zijn vind ik.This thread has been closed from taking new comments.