Wat hang je voor het raam van de kinderkamer?

Wat hang je voor het raam van de kinderkamer?

Is er een kindje op komst? Dan heb je een kinderkamertje in te richten en daarbij heb je zoveel keuzes en zijn er zoveel dingen waar je op moet letten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan echt overweldigend zijn.

Zo moet je, afhankelijk van je budget, kijken of je een tweedehands babykamertje op de kop wilt tikken of dat je voor gloednieuw gaat. Maar daarmee ben je er uiteraard nog niet. Vragen als: wat komt er op de vloer, wil ik een stoel voor nachtelijke voedingen, wat voor behangetje gaat er op de muren en niet te vergeten: wat hang ik voor het raam van mijn kinderkamer? komen voorbij.

Dit artikel neem de laatste vraag even met je door.

 

Raamdecoratie voor de kinderkamer

Je hebt verschillende soorten raamdecoratie met allemaal weer hun aparte eigenschappen. Het is maar waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat voor raam het kamertje heeft.

 

Jaloezieën

Jaloezieen zijn heel makkelijk als je het licht wilt filteren van de kinderkamer. Zijn de lamellen dicht dan komt er nauwelijks nog licht doorheen, maar afhankelijk van de stand van de lamellen kun je het licht naar beneden of naar boven richten. Doet je kindje overdag een slaapje en wil je het niet helemaal donker maken om het dag- en nachtritme niet te verstoren, dan kan je de jaloezieën bijvoorbeeld naar boven richten

Let er bij jaloezieën in de kinderkamer op dat het bedieningskoord minimaal 1,5 meter boven de grond hangt. Kinderen kunnen namelijk verstrikt raken in het koord met vreselijke gevolgen. Je kunt vaak bij de handel aangeven dat je een verkort koord wilt, zodat het aan de kind-veilige richtlijnen voldoet.

 

Kindergordijnen

Omdat jaloezieën vaak niet helemaal verduisterend zijn, combineert men deze vaak met overgordijntjes. Alleen gordijnen kan natuurlijk ook. Je hebt zulke leuke designs tegenwoordig om de hele kamer in een bepaald thema en dus ook in de gordijnen door te voeren.

Je hebt gordijnen die verduisterend zijn, maar ook gordijnen die licht doorlatend zijn. Die laatste gebruik je vooral als overgordijnen.

Kijk even bij deze kindergordijnen voor superleuke exemplaren.

 

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen heb je in allerlei designs en is verkrijgbaar met verduisterende, transparante of lichtdoorlatende stof. Kies je voor rolgordijnen voor je babykamer zorg dan net als bij de jaloezieën voor verkorte bedieningskoorden. En wat ook handig is om de zijkanten in een rails te monteren, zodat ze strak aan het raam hangen en er geen licht tussendoor kan komen. Heb je een kinderkamertje op het zuiden, dan kan je de rolgordijnen vaak laten voorzien van een reflecterende witte laag, waardoor het zonlicht minder warmte afgeeft.

 

Wat je ook kiest als raamdecoratie voor de babykamer… het zal vast heel mooi worden.

Succes!

De afbeelding is van Photographee.eu by Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Zou jij wat veranderen aan jezelf?

Zou jij wat veranderen aan jezelf?

Ik ben net 50 jaar geworden en dat vind ik echt een dingetje. De mensen die zeggen dat leeftijd maar een getal is, zien mij ’s ochtends niet…

Wie jarig is trakteert

Wie jarig is trakteert

Ik ben 50 geworden vandaag 2 april. Ik schrik er nog altijd zelf van als ik het zeg. Ik ben nu officieel oud. Toch? Nou moet jij natuurlijk…

Zo wapen jij je tegen het Coronavirus

Zo wapen jij je tegen het Coronavirus

Iedereen is in de ban van het Corona virus, maar wat kan je er tegen doen? We zijn massaal WC papier aan het inslaan. Waarschijnlijk omdat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta.  Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.