);

Pottery Cool: je eigen pottenbakstudio

Pottery Cool: je eigen pottenbakstudio

Tegen de tijd dat Sinterklaas weer in het land komt, wordt de redactie van 4Mama overspoeld met speelgoed. Niet elk speelgoed haalt een blog. Soms omdat het hier niet leuk genoeg bevonden is of omdat er geen compleet artikel over geschreven kan worden. Maar een recensie is voor Pottery Cool zeker wel weggelegd. Wie heeft nou niet met d'r vingers in de vette natte klei willen zitten en net als Demi Moore in Ghost? Ik wel in ieder geval. Ook dochterlief kon niet wachten tot haar handen in de klei zaten toen we de doos binnen kregen. Maar geduld is een schone zaak… hoewel, in dit geval krijg je er wel vieze handen van.

 

Wat zit er in de doos van Pottery Cool?

Maar wat zit er nu precies in die flinke doos van Pottery Cool? Allereerst de pottenbakstudio met draaischijf en hierbij 2 opzetstukken van kunststof en 2 losse rubberen vormen voor daar overheen, een mesje en spateltje, een klein waterspuitje om de klei nat te houden en 4 dikke plakken klei. Is je klei eenmaal droog (na ongeveer 24 uur) dan kun je je kunstwerken met de bijgeleverde minipotjes verf en kwast mooi maken. Check het filmpje van dochter Marisa hoe ze de doos uitpakt.

 

Aan de slag met de Pottery Cool!

Voordat je begint… Je hebt 4 batterijen L14 nodig. Dat zijn van die dikke ronde batterijen en dan de korte variant. Wil je de Pottery Cool geven voor pakjesavond, zorg er dan voor dat je de juiste batterijen alvast in huis hebt, want zien is waarschijnlijk ook gelijk proberen.

We gaan iets creëren van klei. Bedenk van tevoren wat je wilt gaan maken. Wil je een geheel eigen creatie als asbak, vaasje of spaarpotje? Of wil je een van de voorbeelden namaken als een standaard/luidspreker voor je telefoon, vaasje of bloempotje? Je maakt 1 verpakking met klei open en plaats dit over de vorm die je op de draaischijf hebt geplaatst. Je maakt de klei goed nat en zet de draaischijf op standje 2 en kleien maar! Wil je zelfs iets maken, dan maak je van de klei eerst een bal zet dit op de draaischijf zonder opzetstuk, maak het goed nat, zet de draaischijf aan en maak je eigen gemaakte vaasje. Hoe cool! De klei droogt in ca 24 uur en is dan klaar om beschilderd te worden.

Tip: zorg ervoor dat de klei op bepaalde punten niet te dun wordt, want bij ons was al een kunstwerk gesneuveld nadat het gedroogd en beschilderd was. En niets is zo vervelend als je kunstwerk, waar je trots op bent, sneuvelt bij het oppakken.

Zie hoe Marisa met de Pottery Cool werkt.

 

Wat vinden wij van de Pottery Cool Pottenbakstudio?

Dochterlief is al dagen bezig met kleien, creëren en daarna verven. Heerlijk om zo creatief bezig te zijn. Dus voor creatieve meiden en jongens een heel leuk Sinterklaascadeau, waar je lang lol van houdt. De Pottery Cool koop je nu bij Intertoys en Bol.com van 34,99 voor 29,99. 

Check de website van Pottery Cool voor leuke voorbeelden en andere producten van Cool Makers.

 

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 4

 1. Judith

  nov 03, 2016 at 10:39

  Wat leuk! Heb je een inschatting vanaf welke leeftijd het geschikt zou kunnen zijn *vroeg ze hoopvol*  1. Esmée

   nov 03, 2016 at 04:01

   Op de doos staat 6+ en jonger moet je denk ik ook echt niet doen. 2. Judith

  nov 03, 2016 at 10:04

  Ahh dan moet ik nog oefenen in geduld haha 3. lodi

  nov 05, 2016 at 02:03

  Super leuk en wat diet Marisa het al goed!This thread has been closed from taking new comments.