);

De Pixi-boekjes zijn terug!

De Pixi-boekjes zijn terug!

Je kent ze misschien nog wel van vroeger, die leuke Pixi-boekjes. Volledige prentenboeken van 10 x 10 cm, die tussen 1971 en 1996 in Nederland in de winkels lagen. Ze waren toen enorm populair. In Duitsland, waar de boekjes oorspronkelijk vandaan komen, worden ze al vanaf 1954 onafgebroken gemaakt. En eind september zijn de Pixi-boekjes opnieuw verschenen, nu bij uitgeverij De Vier Windstreken.
 

Wat zijn Pixi-boekjes?

Pixi-boekjes zijn kleine, volledige prentenboeken met een buigbare, geniete kaft en ze kosten maar € 0,99. Dat maakt ze ideale traktaties en cadeautjes. Ze zijn handig voor onderweg, want makkelijk mee te nemen, en te versturen als een originele vervanging voor een ansichtkaart. De boekjes zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar.  

Pixi boeken nostalgisch

Welke Pixi-boekjes zijn er?

De boekjes zijn onderverdeeld in series. Zo is serie 1 een heruitgave van de “oude’ prentenboekjes met dierenverhalen uit 1971. Dat is duidelijk te zien aan de tekeningen. Eigenlijk geeft dat een heel nostalgisch gevoel en erg schattig ook. In serie 2 vind je sprookjes zoals Doornroosje, Roodkapje, Tafeltje Dek je en Hans en Grietje. Serie 3 zijn eigentijdse vrolijke verhaaltjes met moderne tekeningen. Alle 3 de series bevatten nu 8 boekjes, dus 24 in totaal. Op de achterzijde van de boekjes vind je een raadsel of recept van Pixi.

pixi boekjes sprookjes

Wat kun je ermee doen?

Het zijn dus volwaardige prentenboeken in een heel klein jasje en voor een heel klein prijsje van € 0,99 cent. Voor nog geen euro koop je dus een boekje. Té leuk voor een schoencadeautje over een paar weken of als uitdeelcadeautjes tijdens een verjaardagsfeestje. En natuurlijk leuk om te sparen en eindeloos uit voor te lezen.

Meer informatie over de series en de reeds verschenen titels kun je lezen op www.pixiboeken.nl.

pixi-boekjes eigentijds en vrolijk

 

Jij kunt 8 Pixi-boekjes winnen!

En hoe leuk! Jij kunt nu 8 Pixi-boekjes winnen van een serie naar keuze. Dus ga je voor nostalgie, kies dan voor 1, wil je de sprookjesserie kies dan voor 2 en wil je vrolijke eigentijdse verhalen kies dan voor 3. Wat je daarvoor moet doen?

That’s it.

Op dinsdag 25 oktober maak ik de winnaar bekend op Facebook.

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 9

 1. Merel

  okt 21, 2016 at 12:41

  Superleuk, inderdaad perfect om weg te geven of als schoencadeautje.



 2. Jacmana

  okt 21, 2016 at 01:03

  Serie 1 zou onze Rens denk ik geweldig vinden



 3. Claudia Diependaal

  okt 21, 2016 at 02:05

  Ik doe graag mee. Nr 3 lijkt me erg leuk.



 4. Linda Meester

  okt 22, 2016 at 09:30

  1. voor drie dochtertjes



 5. jolein koolske

  okt 22, 2016 at 09:52

  Wat leuk !!! Ik doe dolgraag mee voor serie 3. ik hou van het voorleesmoment want dan hebben mijn dochters tenminste even de tijd om lekker tegen me aan te kruipen. Heerlijk dat moment hhahahah



 6. Carina Van Belzen

  okt 24, 2016 at 07:30

  Super leuk!!! Ik denk dat ons zoontje weg is van serie 1 :) hij is een grote dierenvriend dus die boekjes zou hij maar wat graag 'lezen'!



 7. Lotte

  okt 24, 2016 at 07:55

  Ze zijn zo leuk! Ik ga voor serie 3; hedendaags met een ouderwetse knipoog!



 8. Wilma Meulendijks

  okt 24, 2016 at 08:55

  Leuk! De boekjes zijn een mooie aanvulling op de Gouden Boekjes die wij voor onze zoon Thomas sparen. Thomas is gek op boeken en deze zouden erg leuk zijn voor onderweg. Serie 1 vinden wij het leukst. Nu duimen maar!



 9. Bianca Fenna

  okt 24, 2016 at 07:02

  Super leuk! ik ga voor de sprookjes serie. Ik ga hard duimen om mijn kleine meid hiermee te kunnen verrassen en verwennen



This thread has been closed from taking new comments.