);

Permanente make-up voor drukke mama's

Permanente make-up voor drukke mama's

Je herkent deze ochtenden vast wel: je wilt je kinderen met matchende sokken en schoenen plus lunchtrommeltje en haren in de staart of in de gel op tijd op school krijgen. Druk, druk, druk. Dat je zelf nog ongewassen, met haar op half zeven en klotsende oksels op het schoolplein je kinderen gedag kust, vergeten we dan maar heel snel.

De tijd om – voordat je de deur uit stapt – nog even je make-up te fixen ontbreekt vaak. Daarom is permanente make-up voor heel veel drukke mama’s een uitkomst.

In dit artikel geven we informatie over de meest voorkomende soorten permanente make-up en welke zo handig zijn voor die o zó drukke moeders.

 

Voorbeelden van permanente make-up

PMU Wenkbrauwen

Je wenkbrauw geeft je gezicht smoel, zoals ik altijd zeg. Door je wenkbrauwen krijgen je ogen meer aandacht, ze geven je gezicht diepte en je gezicht wordt sprekender. Hebben je wenkbrauwen weinig haar, wat kan voorkomen als je chronisch ziek bent (geweest), omdat je gewoon een dagje ouder wordt of omdat je in je tienerjaren iets te rigoureus bent geweest met de pincet? Of wil je gewoon iets bredere wenkbrauwen? Dan is PMU voor wenkbrauwen iets voor jou. De “haartjes” worden tussen je eigen wenkbrauwhaartjes getekend. Permanente make-up voor wenkbrauwen blijft jaren goed en je hebt er geen omkijken meer naar. Bedenk wel van tevoren heel goed hoe je je wenkbrauwen bijgewerkt wilt hebben. Hou het subtiel. Het modebeeld kan over een paar jaar zomaar weer veranderd zijn.

 

PMU Eyeliner

Het tekenen van je eyeliner is niet echt een klusje dat je even af kan raffelen. Het vergt een vaste hand én tijd. Vooral wanneer je tijdsdruk ervaart, zal je zien dat dit nou net iets is dat op het moment suprême mis gaat. Bij PMU eyeliner wordt aan de wimperrand en tussen de wimpers pigment aangebracht. Hierdoor stap je altijd met sprekende ogen de deur uit. Echt ideaal.

 

Wimpers

Als je permanente make-up hebt laten aanbrengen als eyeliner, dan volstaat dat vaak en hoef je niet eens meer mascara te gebruiken. Wil je een dramatischer effect, dan kan je er natuurlijk voor kiezen om gewoon even een laagje mascara aan te brengen. Wil je ook hier geen omkijken naar, dan kan je kiezen voor het laten verven van je wimpers, de zogenaamde lash lift of het laten aanbrengen van nepwimpers. Al deze vormen van het pimpen van je wimpers is echter wel tijdelijk. Je zal elke zoveel weken de behandeling moeten herhalen.

 

PMU lippen

Naarmate we ouder worden, worden onze lippen dunner. Het kan heel mooi zijn om een subtiel lijntje te laten zetten om de lippen waardoor ze er net wat voller uitzien dan zonder. Permanente make-up voor de lippen is echter wel meer dan alleen het zetten van een lijntje. De lippen worden ook ingekleurd. Het beste kun je dit met een natuurlijk ogende kleur laten doen die dicht bij je eigen lipkleur ligt. Anders lijkt het net alsof je dag en nacht met lipstick oploopt. Een vakspecialist kan je hierbij heel goed adviseren.

 

Permanente make-up voor littekens

Permanente make-up is vooral ook geschikt als je na een operatie de littekens wilt camoufleren. Of je hebt bijvoorbeeld een borstamputatie en reconstructie ondergaan en je wilt de tepel en de tepelhof reconstrueren door middel van een tatoeage. Ook voor mensen met vitiligo (depigmentatie van de huid, waardoor grote witte vlekken ontstaan) is medische permanente make-up een uitkomst. Het kan een enorme boost betekenen voor je zelfvertrouwen.

 

Het spreekt voor zich dat je jezelf eerst heel goed laat voorlichten én dat je kiest voor een gerenommeerd bedrijf zoals Permanent Mooi in Den Bosch. Het aanbrengen van permanente make-up is een specialisatie en ik zou zeker heel terughoudend zijn als het door de schoonheidsspecialiste wordt aangeboden. Het liefst ga je naar iemand die alleen maar permanente make-up aanbiedt. Dan is de kans vele malen groter dat je tevreden de deur weer uitstapt.

 

Wat als je jezelf eens op nummer 1 zet?

Kortom, jij hoeft er als drukke moeder niet meer als een slons bij te lopen ????. Het is een kwestie van jezelf dit gunnen. En laten we daar als moeder nou ook niet al te goed in zijn. We zetten onszelf heel vaak op de laatste plaats. Na de kinderen, de man, de hond en het huishouden komen we zelf een keer.

Ik heb zelf inmiddels ervaren hoe het kan zijn als je jezelf eens op nummer 1 zet. Hoeveel rust, kracht en zelfvertrouwen het je geeft.

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.