);

Peppa Pig in het theater met een Verrassingsfeest!

Peppa Pig in het theater met een Verrassingsfeest!

Zondag was het feest! Peppa Pig was jarig! Dat was nog niet alles, want wij mochten daarbij zijn. Wij hadden het geluk dat wij de nieuwe voorstelling van Peppa Pig Live! – Verrassingsfeest! mochten aanschouwen. Alleen al de entree was een écht feest. Bij binnenkomst werden we verwelkomd met sierlijke ballonnen in fleurige kleuren. Het leuke van een verjaardag en van een première is, dat daar vaak ook allerlei kleine extraatjes bij zitten. Zo werd ons bij binnenkomst een plateau met allerhande chocolade aangeboden. Dat was lastig een keuze maken, maar gelukkig wist mijn dochter daar wel raad mee! Een feestje is niet compleet zonder een feestmuts. Deze mochten we zelf inkleuren en in elkaar flansen. Leuk! Helemaal in feeststemming stapten we later de zaal van het Zaantheater in Zaandam binnen en maakten het ons gemakkelijk op de aangewezen plekken.

 

Peppa Pig zou bijna op het toneel verschijnen

Nog een paar minuten geduld, en dan zou het spektakel beginnen. Vol spanning maakte mijn dochter van vier jaar een voorspelling: ‘Als het gaat beginnen, gaan de lampen uit, hé mama?’ Ik knikte bevestigend. ‘Dan moeten we stil zijn hé mama?’ Ik aaide haar over haar bolletje en fluisterde haar toe dat ze best wel iets mocht zeggen, als ze het maar niet te hard deed. Nu tikte de klok bijna 16:00 uur aan, de tijd dat de voorstelling zou beginnen. De herkenbare begintonen van de tune van de tekenfilm van Peppa Big klonken nu in de zaal. Dat verraadde dat het ging beginnen. Mijn dochter keek me verwachtingsvol aan en ik verklapte haar dat de lampen zo uitgingen en dat Peppa zo zou komen. Ze wiebelde enthousiast heen en weer en hield haar adem in.

 

Het verhaal van Peppa Pig – Verrassingsfeest!

Meteen werden we meegezogen in het verhaal en het feestgedruis van de voorstelling. Deze speciale dag hing aan elkaar van leuke verrassingen voor Peppa Pig. Te beginnen met een ontbijt met pannenkoeken. Terwijl Peppa Pig nog vol spanning in haar bedje ligt, versieren papa, mama en George de keuken met slingers en wachten Peppa op. Ze zijn er helemaal klaar voor! Als Peppa beneden komt, kan de pret beginnen. Dit tafereel deed me terugvoeren naar de tijd dat ik als kind ook vol spanning in mijn bedje lag te wachten, tot het eindelijk laat genoeg was om op te mogen staan. Erg leuk neergezet!

Na de feestelijke pannenkoeken werd ze verrast met een heuse picknick in het bos. Natuurlijk verliep de aanloop daarnaartoe niet geheel vlekkeloos. Zo werd de weg versperd door een boom en konden ze daar niet meer langs met hun auto. Meneer Stier moest er zelfs aan te pas komen om hen te helpen om de weg weer vrij te krijgen. Vervolgens maken haar vriendjes op de afgesproken plek zich zorgen, want het wordt nu wel erg laat. Als dat maar goed afloopt!

Peppa Pig Verrassingsfeest theater

 

Peppa Pig: een leuke voorstelling voor de allerkleinsten

Herkenbare situaties worden met veel liedjes afgewisseld en de kinderen worden met enige regelmaat uitgenodigd om lekker mee te springen, te zingen en te stampen. Ze hoeven allerminst stil te blijven zitten. Iets wat voor deze doelgroep, 2+ ook onmogelijk is. De hele voorstelling hoorden we opgetogen kinderstemmetjes uitbundig meezingen of soms meelevende reacties richting het toneel roepen. Er was een gezellige en uitgelaten sfeer!

Echt een leuk familie uitje voor de allerkleinsten. De voorstelling wordt met handpoppen gespeeld. Een knappe en kunstige manier van toneelspelen en een voorstelling uitbeelden. Nooit eerder had ik dat op deze wijze in het echt gezien. Hulde voor de poppenspelers, ze moeten veel dingen tegelijk doen, bedienen, onthouden en zingen. Een vak apart hoor! In het begin was ik erg gefocust op de spelers, maar al gauw verdwenen zij later in het spel en in het decor. Mijn dochter heb ik er geen enkele keer over gehoord. Die was vooral verwonderd over het feit dat het eten ‘nep’ was. Peppa Big was zonder twijfel wél echt. Priceless! De verbeelding en de fantasie van de kinderen wordt dus echt geprikkeld. Het decor speelt hier ook naadloos op in, daarin zitten veel herkenbare elementen uit de tekenfilm verweven. Het lijkt net of je zelf ook in de tekenfilm zit!

 

Ga jij ook naar Peppa Pig – Verrassingsfeest!?

Wij hebben genoten en raden deze feestelijke en sprankelende voorstelling zeker aan! De voorstelling duurt een uur en is daarmee niet te lang voor de spanningsboog van kinderen. Peppa Pig Live! – Verrassingsfeest! speelt nog tot juni in theaters en schouwburgen in heel Nederland. Ook zin in een feestje? Check dan voor de prijzen en data van de voorstellingen de website van het theater of de schouwburg bij jou in de buurt. Prijzen kunnen per theater verschillen, dus het kan lonen om de voorstelling een ‘dorp’ verderop te bekijken. 

Kijk HIER voor de speellijst in theaters door heel Nederland.

» Lees ook: de leukste kindermusicals 2019

De uitgelichte foto is gemaakt door Michel Vonk

 

Meer blogs van Judith:

 

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Dierenpark Amersfoort: een heerlijk dagje eropuit

Dierenpark Amersfoort: een heerlijk…

Het was voor ons al een tijd geleden dat wij een bezoekje brachten aan een dierentuin. Op avontuur gaan in Dierenpark Amersfoort was daarom…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.