);

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De Grote Plons (2+) in de Goudse Schouwburg mochten gaan? Ik vertelde haar erover en ze was gelijk enthousiast. Sterker nog, ze kon bijna nergens anders meer over praten. Bij elke gelegenheid vroeg ze of we nu dan eindelijk naar ‘de show’ gingen. Maar deze zondag was het dan eindelijk zover. We reden op tijd weg en vonden gelukkig een mooi plekje naast de schouwburg om te parkeren.

 

Ontvangst in de Goudse Schouwburg

Bij aankomst mochten we over een roze loper. Eenmaal binnen was het één groot feest: op de eerste verdieping kregen ouders en kinderen de gelegenheid op de foto te gaan met Peppa. Deze kon je na de voorstelling ophalen (een groot succes: Rose bekijkt hem nog steeds elke ochtend en vertelt dan in haar eigen woorden na wat we allemaal hebben meegemaakt). Vervolgens lagen er kleurplaten en potloden klaar, dus konden de kinderen zich lekker vermaken tot de zaal openging. 

peppa pig en de grote plons

Het verhaal: Peppa Pig, de grote plons

Het verhaal begint met Daisy, een meisje dat verstoppertje speelt met Peppa en haar vrienden (allemaal bekend uit de tekenfilmserie). Ze vindt hen één voor één: Suzy Schaap, Pedro Paard, Henkie Hond en broertje George natuurlijk. Maar waar is Peppa? Zodra het stel compleet is, beleven ze van alles. En niet alleen, maar samen met het publiek. Het is één groot feest! De kinderen dansen, zingen en springen, papa en mama Big komen ook kijken, net als de grappige Meneer Aardappel. Elke keer dat ik naast me keek zag ik een klein meisje dat met grote ogen naar het toneel staarde, waar de spelers en hun handpoppen zorgden voor een onvergetelijke middag.

De afterparty van Peppa Pig

Na afloop van het toneelstuk mochten kinderen uit de zaal op de foto met alle spelers en poppen. Erg leuk! Samen met andere genodigden konden we vervolgens nog de afterparty bezoeken. Werkelijk alles was tot in de puntjes verzorgd. De kinderen kregen puntzakjes zoete popcorn en suikerspin, voor de ouders kwamen regelmatig borrelhapjes voorbij. En dan was er nog de foto natuurlijk. De voorstelling is perfect voor jonge kinderen, omdat hij bol staat van de muziek, herkenbare karakters en interactie. Ze hoeven niet braaf op hun stoel te zitten, maar mogen lekker dansen en springen. Niks dan lof dus over deze fantastische show, we hebben genoten van begin tot eind! Een aanrader!

Peppa Pig is t/m 28 mei 2017 te zien in theaters door heel Nederland. Kijk hier voor de speellijst om te zien of Peppa Pig binnenkort ook bij jou in de buurt in het theater staat!

Lees ook: de leukste kindermusicals in 2017

Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt…

Lang borstvoeding geven, hoe hou je het vol?

Lang borstvoeding geven, hoe hou…

Door Merel: Vanaf zes maanden spreek je al van ‘lang voeden’. Eigenlijk best gek, als je beseft dat aangeraden wordt door WHO om je kindje…

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De…

Ik ben Merel (32), vriendin van Ro en moeder van drie lieve, temperamentvolle dochters (1, 2 en 10). We wonen in de schitterende Zuid-Hollandse polder, waar fietstochtjes uitmonden in een hooikoortsaanval en de kinderen het liefst buiten in de modder spelen. In theorie ben ik thuisblijfmoeder, maar in de praktijk werk ik daarnaast sinds 2014 ook als freelancer en onderhoud met veel liefde mijn blog op De Mamagids. Sinds ik schrijf, kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder inspiratie zat te staren naar een leeg beeldscherm. Bijna alles waar ik tegenaan loop, is geschikt als onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld bij een tekenbeet, hoe serieus moet je die puberale kalverliefde eigenlijk nemen en welke voordelen zitten er aan minimaal leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.